Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Telecompaper: een op de acht huishoudens heeft geen tv-abonnement

Telecompaper: een op de acht huishoudens heeft geen tv-abonnement

HOUTEN (ANP) - Bijna een op de acht Nederlandse huishoudens heeft geen tv-abonnement. Dat meldt marktonderzoeker Telecompaper. De neergang van het traditionele tv-abonnement hangt samen met de opkomst van streamingdiensten en huishoudens met jongere gezinsleden hebben vaker geen abonnement.

Onder de 35 jaar heeft een op de vijf huishoudens geen tv-abonnement. Onder de 25 jaar loopt dat aandeel op naar bijna een kwart. Van alle Nederlandse huishoudens had in het vierde kwartaal van vorig jaar 12 procent geen abonnement. Dat was drie jaar eerder nog 6 procent.

Netflix is van de streamingdiensten veruit de grootste in Nederland met een marktaandeel van 43 procent. Dat percentage is volgens Telecompaper sinds het eerste kwartaal van vorig jaar nauwelijks gegroeid in de rest van 2021. Netflix voelt de concurrentie van andere diensten. "Disney+, Videoland en Amazon Prime Video hebben in 2021 nog wel groei laten zien", aldus Telecompaper in een toelichting.

Stapelaars

Het aantal 'stapelaars' groeit steeds verder. Dat zijn huishoudens die geabonneerd zijn op twee of meer streamingdiensten. In het vierde kwartaal van vorig jaar ging het om ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens. Daarbij wordt Netflix vaak gecombineerd met Disney+, Videoland of Amazon Prime. De komende kwartalen verwacht Telecompaper vaker combinaties met Viaplay en HBO Max te gaan zien.

Huishoudens met een tv-abonnement kijken per dag gemiddeld 5 uur tv en video en zonder tv-abonnement is het gemiddelde 3,8 uur.

Meer uit Financieel

Ziekteverzuim lager dan begin 2022, maar relatief hoog

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder vaak te maken gehad met uitval van zieke werknemers dan een jaar eerder. Toch bleef het ziekteverzuim hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

47 minuten geleden
Ziekteverzuim lager dan begin 2022, maar relatief hoog

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder vaak te maken gehad met uitval van zieke werknemers dan een jaar eerder. Toch bleef het ziekteverzuim hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Warner Bros. Discovery stijgt verder op hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - Warner Bros. Discovery heeft de handelsdag op Wall Street opnieuw met een stevige plus van 6,9 procent afgesloten. Het entertainmentconcern kondigde woensdag aan een deel van zijn schuldenlast te hebben afbetaald, tot genoegen van beleggers.

4 uur geleden
Overwinning Jack Daniel’s bij hof VS in zaak over hondenspeeltje

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Door een hondenspeeltje te ontwerpen naar het evenbeeld van een kenmerkende whiskyfles van Jack Daniel’s, heeft een bedrijf uit Arizona het merkenrecht geschonden. Zo luidt het oordeel van het Amerikaanse hooggerechtshof in een zaak die door de whiskymaker was aangespannen vanwege het speeltje met de naam ‘Bad Spaniels’.

5 uur geleden
'Groene' termen maken opmars in vacatureteksten

AMSTERDAM (ANP) - In Nederlandse vacatures staan steeds vaker termen die te maken met het milieu. Dat signaleert banensite Indeed op basis van een analyse van miljoenen vacatures. Woorden als duurzaamheid, klimaatverandering, circulaire economie en biodiversiteit kwamen in april 23 procent vaker voor dan in dezelfde maand van 2022.

7 uur geleden
Schiphol definitief mede-eigenaar vliegveld Maastricht

AMSTERDAM (ANP) - Schiphol heeft donderdag in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee de Royal Schiphol Group 40 procent van de aandelen van Maastricht Aachen Airport (MAA) overneemt. Limburg behoudt de overige 60 procent. De partijen willen MAA verder ontwikkelen tot een duurzame, omgevingsbewuste en toekomstbestendige luchthaven, zowel voor passagiers als voor vracht.

8 uur geleden
Randstad eindigt bovenaan vrijwel vlakke AEX

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group is donderdag op Beursplein 5 in de AEX-kopgroep geëindigd met een plus van 1,6 procent. Ook Aegon dikte aan, met 0,3 procent. Investeringsbank RBC heeft beide verzekeraars in een positief analistenrapport als favorieten in de Benelux bestempeld. Uitzender Randstad (plus 1,8 procent) ging er echter met de grootste winst vandoor.

9 uur geleden