Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tekort aan seksspeeltjes dreigt door coronavirus

Tekort aan seksspeeltjes dreigt door coronavirus

VEENDAM (ANP) - Het aanbod aan seksspeeltjes komt in gevaar als gevolg van de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China, 's werelds grootste producent. Het Veendammer bedrijf EDC Retail, naar eigen zeggen Europees marktleider in de branche voor erotisch speelgoed, waarschuwt dat er in april een tekort ontstaat als de situatie rond het virus niet verbetert.

"Zowel de productie van artikelen als vibrators, buttplugs en erotische spellen, alsook die van de verpakkingen stagneert", meldt het bedrijf achter onder meer de webshop EasyToys.nl. De Chinese fabriek die voor EDC Retail produceert draait op ongeveer een derde van de normale capaciteit omdat de meeste arbeiders thuis moeten blijven. Ook toeleveranciers komen in de problemen, bijvoorbeeld doordat de productie van siliconen lager ligt.

Ook het transport ligt grotendeels plat. Goederenvervoer per schip is teruggevallen en vervoer per vrachtvliegtuig is volgens EDC-baas Eric Idema vijf keer zo duur geworden. Het bedrijf heeft inmiddels extra voorraden ingekocht in Europa en de Verenigde Staten. Idema verwacht dat de prijzen van seksspeeltjes omhoog gaan als gevolg van de schaarste.

EDC Retail nam vorig jaar nog webshops als Pabo.nl en Beate-Uhse.com over. Volgens voorlopige cijfers steeg de jaaromzet van het bedrijf met meer dan de helft tot ongeveer 33 miljoen euro.

Meer uit Financieel

ILT gaat misbruik slots Schiphol door privéjets tegen

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van onder meer privévliegtuigen op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots. De Inspectie let vooral op het ongeoorloofd uitvoeren van nachtvluchten, met het oog op geluidsoverlast voor omwonenden. De ILT handhaaft hierop al bij de commerciële luchtvaart.

10 minuten geleden
Subsidiepot voor aanschaf elektrische truck is snel leeg

DEN HAAG (ANP) - De subsidiepot voor de aanschaf van elektrische trucks die dinsdag werd geopend, is door grote interesse van ondernemers alweer leeg. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het budget voor dit jaar bedroeg 45 miljoen euro en het totaal aangevraagde subsidiebedrag is 46,5 miljoen euro.

47 minuten geleden
ILT start dit weekend met handhaven op misbruik slots Schiphol

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van vluchten op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots. De focus ligt op de sector general aviation, die recreatieve luchtvaart, privéjets en niet-commerciële zakelijke luchtvaart omvat. De Inspectie let vooral op het ongeoorloofd uitvoeren van nachtvluchten, met het oog op geluidsoverlast voor omwonenden.

1 uur geleden
Winst Brabantia stijgt door minder flexwerkers

VALKENSWAARD (ANP) - Brabantia, fabrikant van onder meer prullenbakken en broodtrommels, heeft vorig jaar meer winst gemaakt dan in 2022. Consumenten kochten volgens topman Tijn van Elderen net zoveel producten als het jaar daarvoor, ondanks dat het bedrijf uit het Noord-Brabantse Valkenswaard zijn prijzen iets opvoerde om eigen gestegen kosten deels te compenseren.

1 uur geleden
Mercedes-Benz aansprakelijk gesteld in sjoemeldieselzaak

STUTTGART (ANP/BLOOMBERG) - De rechter in Duitsland heeft autoconcern Mercedes-Benz Group aansprakelijk gesteld in een zaak die bezitters van sjoemeldiesels hadden aangespannen. Het toenmalige Daimler zou jarenlang software in dieselauto's hebben geïnstalleerd. Daardoor leken de auto's bij testen te voldoen aan de geldende uitstootnormen, terwijl dit in de praktijk niet zo was.

1 uur geleden
Aantal huizen met nieuwe huurder is hard gedaald

UTRECHT (ANP) - Het aantal huizen dat een nieuwe huurder kreeg is vorig jaar hard gedaald, melden makelaarsvereniging NVM en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Maatregelen vanuit de overheid om huurprijzen te verlagen en zittende huurders beter te beschermen zorgen er mogelijk voor dat beleggers huurwoningen verkopen in plaats van opnieuw te verhuren, denken de organisaties. Vooral in de laatste drie maanden van het jaar werden veel minder huizen verhuurd.

2 uur geleden
Take-Two koopt maker schietspel Borderlands

NEW YORK (ANP/RTR) - Gamebedrijf Take-Two Interactive Software, bekend van onder meer Grand Theft Auto, neemt spelletjesontwikkelaar Gearbox Entertainment over. Gearbox is vooral bekend van het populaire schietspel Borderlands.

2 uur geleden