Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tegenvallend banenrapport ADP drukt sentiment op Wall Street

Tegenvallend banenrapport ADP drukt sentiment op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend met verliezen aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers op Wall Street reageerden onder meer op een tegenvallend banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Dat zorgde kort voor de openingsbel voor een ommekeer in het sentiment. Eerder leek een hogere opening in de maak na opmerkingen van president Joe Biden, die zei dat de Verenigde Staten tegen eind mei genoeg coronavaccin voorradig hebben om alle volwassenen in het land in te enten.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde in de vroege handel 0,1 procent hoger op 31.430 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 3858 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,8 procent tot 13.257 punten. Uit het rapport van ADP bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in februari minder sterk toenam dan verwacht. De stijging was ook minder dan een maand eerder.

Een dag eerder kleurden de graadmeters groen als gevolg van de politieke ontwikkelingen rondom het steunpakket ter waarde van 1900 miljard dollar. Het is aan de Senaat om in meerderheid in te stemmen met de noodsteun. Grote banken als Goldman Sachs, Bank of America en Morgan Stanley bleven daardoor woensdag wel aan de goede kant van de score met winsten tot 2 procent.

Intel

Chipmaker Intel verloor in de openingsminuten 0,2 procent aan waarde. Het bedrijf werd veroordeeld tot het betalen van 2,2 miljard dollar aan schadevergoedingen wegens het schenden van patenten. Het gaat om één van de grootste schadevergoedingen ooit die in de VS zijn toegewezen in geschillen rond octrooien.

Oliemaatschappijen ExxonMobil en Chevron stegen tot 1,7 procent, geholpen door de oplopende olieprijzen. De verwachting is dat landen aangesloten bij oliekartel OPEC en diens bondgenoten later deze week zullen beslissen om de productie voorlopig niet op te voeren. Door de productie te beperken wilden de landen de olieprijzen stutten.

Olieprijzen

ExxonMobil maakte wel bekend zijn personeelsbestand in Singapore, waar het grootste olieraffinage- en petrochemische complex is gevestigd, met ongeveer 7 procent te willen inkrimpen. Dit vanwege "ongekende marktomstandigheden" als gevolg van de coronapandemie.

Een vat Amerikaanse olie werd 1,8 procent duurder op 60,84 dollar. Brentolie steeg 1,6 procent tot 63,70 dollar per vat. De euro was 1,2054 dollar waard, tegenover tegen 1,2077 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Topmannen Just Eat Takeaway en Uber ruziën op Twitter

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Topman Jitse Groen van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, bekend van Thuisbezorgd.nl, heeft woensdag op Twitter gebakkeleid met Dara Khosrowshahi van concurrent Uber. De twee vlogen elkaar verbaal in de haren nadat Uber via een interview in de Britse zakenkrant Financial Times had aangekondigd met maaltijdbezorgdienst Uber Eats in Duitsland actief te worden. Just Eat Takeaway is daar de grootste partij.

32 minuten geleden
'Langzaam herstel coronacrisis zit luchtvaart nog dwars'

GENÈVE (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen lijden dit jaar aanzienlijk minder verlies dan tijdens coronajaar 2020, maar het herstel verloopt niet zo voorspoedig als brancheorganisatie IATA eerder verwachtte. Onder meer vertragingen bij de vaccinaties in veel landen, internationale reisbelemmeringen en aarzeling bij reizigers om naar het buitenland te vliegen terwijl corona nog niet onder controle is spelen de het herstel parten. Binnenlands vliegverkeer in landen zoals de Verenigde Staten en China herstelt zich wel goed.

1 uur geleden
Just Eat Takeaway omlaag op groene AEX

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft woensdag een verliesdag gehad op de beurs. De eigenaar van Thuisbezorgd.nl kreeg het zwaar te verduren nadat concurrent Uber Eats had aangekondigd de Duitse markt op te gaan. Daar kwam ook nog een adviesverlaging van JPMorgan overheen. De AEX kende juist een goede dag, geholpen door flinke stijgingen van bedrijven als Heineken en ASML, die de boeken openden. Ook Randstad kwam met cijfers, maar verloor.

1 uur geleden
Netflix keldert op Wall Street door tegenvallende groei abonnees

NEW YORK (ANP) - Videostreamingdienst Netflix ging woensdag hard onderuit op de beurzen in New York door een zwaar tegenvallende groei van het aantal nieuwe abonnees in het eerste kwartaal. Het aandeel Netflix kelderde 6,5 procent. De hoofdgraadmeters op Wall Street lieten bij aanvang een wisselend beeld zien, na de verliezen van een dag eerder.

3 uur geleden
De Swaan: vertrouwen in ABN AMRO is geschaad

AMSTERDAM (ANP) - Door de witwasperikelen bij ABN AMRO is het vertrouwen in de bank geschaad. Dat zegt president-commissaris Tom de Swaan. Volgens hem heeft het financiële concern de verwachtingen van de samenleving als het gaat om het tegengaan van witwassen niet kunnen waar maken.

5 uur geleden
ASML en Heineken omhoog op beurs, Just Eat Takeaway onderuit

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinemaker ASML en bierbrouwer Heineken gingen woensdag stevig vooruit op de Amsterdamse beurs. ASML profiteerde van het wereldwijde chiptekort en kwam met sterke kwartaalcijfers en goede vooruitzichten. Ook de resultaten van Heineken vielen in de smaak. Just Eat Takeaway, de eigenaar van Thuisbezorgd.nl, moest het daarentegen ontgelden na berichten dat het bedrijf meer concurrentie krijgt op de belangrijke Duitse markt.

7 uur geleden
Aantal mensen in de bijstand nam toe, maar minder dan verwacht

UTRECHT (ANP) - Voor het eerst in een aantal jaren is het aantal mensen in de bijstand toegenomen. In 2020 was de stijging landelijk 3,4 procent, meldt Divosa, de vereniging van gemeentelijke directeuren in het sociaal domein. De toename is wel lager dan verwacht.

8 uur geleden