Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tegenstanders van Kick Out Zwarte Piet slaags met ME

Tegenstanders van Kick Out Zwarte Piet slaags met ME

MAASTRICHT (ANP) - De Mobiele Eenheid (ME) heeft zondag ingegrepen toen tegenstanders een demonstratie van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Maastricht wilden verstoren. Er waren vele honderden tegendemonstranten. De ME werd met vuurwerk bekogeld, voerde charges uit en probeerde betogers met paarden en honden op afstand te houden.

De deelnemers aan het protest van Kick Out Zwarte Piet zijn door de politie naar het station begeleid, waarmee de demonstratie eindigde. Tegendemonstranten mengden zich tussen het winkelend publiek. Bijna niemand droeg een mondkapje. Onder de tegendemonstranten bevonden zich ook supporters van voetbalclub MVV. Toen het hard begon te regenen hielden de meeste tegenstanders van KOZP het voor gezien.

De demonstratie, waar slechts een handjevol KOZP-mensen op af was gekomen, moest vanwege de toeloop van tegenstanders in allerijl naar een nieuwe locatie. Aanvankelijk zou het protest op het Vrijthof zijn, dat werd het iets verderop gelegen Mosae Forum.

Breda

In Breda demonstreerden zaterdag korte tijd zo'n vijftig aanhangers van Kick Out Zwarte Piet. Voor de actiegroep zijn alleen roetveegpieten acceptabel. Er was ook toen een tegendemonstratie van ongeveer dertig aanhangers van de traditionele Zwarte Piet. De demonstratie verliep vreedzaam.

Zaterdag was de landelijke aankomst van Sinterklaas in Elburg. Daar mocht vanwege de coronasituatie geen publiek bij zijn en de locatie was geheim gehouden. Sint en zijn gevolg legden even na 12.00 uur aan bij de (fictieve) Dieuwertje Blokkade. De intocht werd uitgezonden op NPO 3.

Vrijwel alle lokale sinterklaasintochten zijn afgeblazen om corona.

Meer uit Binnenland

Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

1 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

2 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

2 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

2 uur geleden
Festivals verlopen ondanks de hitte goed

HILVARENBEEK/TERSCHELLING (ANP) - De festivals Best Kept Secret en Oerol verlopen ondanks de hitte tot nu toe voorspoedig. Vooralsnog zijn er geen bijzonderheden te melden door de hoge temperaturen, laten de festivaldirecteuren zaterdagmiddag weten.

2 uur geleden
13-jarig meisje verdronken in recreatieplas Alblasserdam

ALBLASSERDAM (ANP) - In een recreatieplas in het Zuid-Hollandse Alblasserdam is zaterdagmiddag een 13-jarig meisje verdronken, zo meldt de veiligheidsregio. Het meisje raakte rond 14.45 uur vermist nadat ze had gespeeld in of vlakbij het water.

4 uur geleden
Zwempauzes en genoeg water bieden personeel strandtent verkoeling

AMSTERDAM (ANP) - Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

5 uur geleden