Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

TEFAF-baas stapt plotseling op

TEFAF-baas stapt plotseling op

MAASTRICHT/NEW YORK (ANP) - De Nederlandse directeur van de belangrijke internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF, Bart Drenth, is plotseling opgestapt. Dat bevestigt hij aan het ANP, maar hij wil niet zeggen waarom. Buitenlandse media brengen hem in verband met oude en niet meer openbare tweets, die anti-woke zouden zijn en over moslims en linkse opinies zouden gaan.

Drenth heeft geen behoefte hierop in te gaan en verwijst naar een statement van de TEFAF "dat niet actief wordt verspreid". Drenth wil alleen kwijt dat hij "met veel plezier" voor de TEFAF heeft gewerkt.

ARTnews kwam als een van de eerste met het nieuws dat Drenth onverwacht is vertrokken als global managing director van de The European Fine Art Fair (TEFAF), een baan die hij sinds vorig jaar had. Dat is kort nadat een Artnet News-columniste aandacht besteedde aan zijn volgens haar provocerende meningen op een eigen Twitter-account.

Adviesbureau

In het statement van TEFAF, dat speciaal opgevraagd moest worden, staat dat Drenth zich zal gaan richten op zijn adviesbureau, Bart Drenth Advies. Het TEFAF-bestuur zal de komende weken nieuws over de leiding van de beurs bekendmaken.

"Het bestuur is Bart dankbaar voor zijn prestaties als algemeen directeur van TEFAF", zegt Hidde van Seggelen, voorzitter van het TEFAF, in de verklaring. "Bart kwam bij TEFAF in een tijd van onrust en overgang veroorzaakt door de pandemie, toen de kunstmarkt en beurzen net weer op gang kwamen." Ondanks deze uitdagingen bracht zijn leiderschap stabiliteit en vooruitgang voor de TEFAF, zegt Van Seggelen. "Dit jaar hield TEFAF twee succesvolle edities in Maastricht en New York, wat aangeeft dat de stichting en beurzen er goed voor staan ​​voor de toekomst."

Meer uit Binnenland

Marechaussee Schiphol voorbereid op drukke meivakantie

SCHIPHOL (ANP) - De drukke meivakantie op Schiphol betekent ook dat de Koninklijke Marechaussee vol aan de bak moet. Volgens een woordvoerder is de bezetting "goed gevuld". "Als het heel druk wordt, dan leggen we onze prioriteiten bij de vertrekkende en overstappende passagiers, zodat niemand zijn vlucht hoeft te missen. Het kan dan zijn dat je bij aankomst iets langer moet wachten bij de paspoortcontrole."

36 minuten geleden
Coronacommissie Tweede Kamer wil eind 2026 rapport klaar hebben

DEN HAAG (ANP) - Het onderzoek van de parlementaire enquêtecommissie naar de coronacrisis en het overheidsbeleid daarin, zal naar verwachting 32 maanden duren. Het onderzoek bestaat uit vier fases. Na een intensieve voorbereiding begint de commissie vanaf december 2025 met openbare verhoren. Het rapport met alle bevindingen en conclusies zal dan in december 2026 klaar zijn, zo heeft de commissie bekendgemaakt in het onderzoeksvoorstel dat woensdag aan de Tweede Kamer is aangeboden.

1 uur geleden
Man verdacht van ondergronds bankieren voor 45 miljoen euro

ROTTERDAM (ANP) - Een 47-jarige man die eerder deze maand in een toko in Rotterdam werd aangehouden, wordt verdacht van het ondergronds bankieren met een waarde van ruim 45 miljoen euro. De Rotterdamse toko fungeerde volgens het Openbaar Ministerie als plek waar criminelen misdaadgeld kunnen laten versturen.

1 uur geleden
Driekwart hbo-stages onderwijs is onbetaald, Dijkgraaf ontstemd

DEN HAAG (ANP) - Driekwart van de hbo-studenten die stage lopen op een basis- of middelbare school, krijgt hier volgens het onderzoeksbureau ResearchNed niet voor betaald. Dat vindt demissionair minister Robbert Dijkgraaf (hbo en wo) niet uit te leggen. Hij wil hier samen met minister Mariëlle Paul (primair en voortgezet onderwijs) afspraken over maken met werknemers en werkgevers.

1 uur geleden
Boek Inez Weski meteen bovenaan bestsellerlijst

DEN HAAG (ANP) - Het boek van advocaat Inez Weski staat in de eerste week na het verschijnen meteen bovenaan de Bestseller 60, de lijst met bestverkochte boeken van boekenkoepel CPNB. In het boek Het geluid van de stilte schrijft Weski onder meer over haar arrestatie vorig jaar.

3 uur geleden
Capaciteit COA Ter Apel weer ruim overschreden

TER APEL (ANP) - De grenzen van de opvangcapaciteit van het aanmeldcentrum in Ter Apel zijn afgelopen nacht opnieuw ruim overschreden. Er sliepen 2300 mensen, driehonderd meer dan is afgesproken. De aanhoudende drukte heeft gevolgen voor de werkdruk voor medewerkers en de sfeer op de locatie. Dinsdagavond was er een steekpartij bij het aanmeldcentrum, een 24-jarige man raakte gewond.

3 uur geleden
OM handelt zaak tegen vier medewerkers zorgboerderij zelf af

GRONINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie beslist zelf of vier medewerkers van een zorgboerderij in het Groningse Wedde straf krijgen voor het mishandelen van gehandicapte bewoners. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie en niet aan de rechtbank. Het is nog niet bekend wanneer dat gebeurt.

3 uur geleden