Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Teeven: details Teevendeal komen van boze advocaten

Teeven: details Teevendeal komen van boze advocaten

AMSTERDAM (ANP) - Oud-staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie vermoedt dat hij ten val is gebracht door advocaten die boos waren over de bezuinigingen die hij heeft doorgevoerd op de sociale advocatuur. Dat schrijft hij in zijn biografie Meer dan boeven vangen, waarover hij vrijdagavond bij Op1 vertelde.

Volgens Teeven had een van de advocaten weet van de zogenoemde Teevendeal, die hij als officier van justitie begin deze eeuw sloot met drugshandelaar Cees H. Schimmigheid rond de hoogte van die schikking (de bonnetjesaffaire) leidde uiteindelijk tot het aftreden van Teeven en minister Ivo Opstelten in 2015.

Volgens Teeven had iemand informatie over de geruchtmakende schikking en er belang bij om details ervan naar buiten te brengen. Zelf denkt hij dat vanwege de bezuinigingen mensen uit de sociale advocatuur erachter hebben gezeten. "Ik heb daar geen bewijs voor. Ik heb dat gehoord, maar daar kan je niks mee", zegt Teeven bij Op1. "Maar dat zou een oorzaak kunnen zijn."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

50PLUS-voorzitter Dales stapt toch onmiddellijk op

DEN HAAG (ANP) - 50PLUS-voorzitter Geert Dales treedt zondag af. Hij zou eigenlijk aanblijven tot er 1 augustus een nieuw bestuur zou aantreden, maar daarvoor zijn nu al "alle voorbereidingen afgerond", laat Dales weten.

1 dag geleden
Oprichter Jan Nagel wil partijvoorzitter van 50PLUS worden

DEN HAAG (ANP) - Jan Nagel, erevoorzitter en oprichter van 50PLUS, wil voorzitter worden van de partij. Hij zei bij Op1 dat hij lang had geaarzeld maar na overleg met zijn kinderen en zijn vrouw, die hem aanspoorde het te doen, heeft besloten dat hij het inderdaad wil gaan doen.

3 dagen geleden
D66: bescherm Nederlanders met ongewenste tweede nationaliteit

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders die ongewild een tweede nationaliteit hebben en die niet op kunnen zeggen, moeten een betere bescherming krijgen van Nederland. Ze zouden in Nederland zelf kunnen aangeven dat ze beschouwd willen worden als Nederlander zonder tweede nationaliteit, ook al vindt het tweede land dat niet goed, stelt D66. De huidige situatie leidt tot ongelijkheid tussen Nederlanders zonder en met een ongewenste tweede nationaliteit. D66-Tweede Kamerlid Jan Paternotte wil dit met een initiatiefnota veranderen.

4 dagen geleden
De Jonge: medio juli meer visite voor verpleeghuisbewoner

DEN HAAG (ANP) - Bewoners van verpleeghuizen mogen vanaf 15 juli meer dan één bezoeker ontvangen, denkt het kabinet. De bezoekregeling zou de komende weken al worden verruimd, maar bewoners zouden het voorlopig met één vaste bezoeker moeten doen.

5 dagen geleden
Rutte: kabinet overlegt nog met vakbonden over ontslagboete

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet overlegt nog met de vakbonden over hun verzet tegen het plan om bedrijven niet meer te beboeten die coronasteun krijgen en toch personeel ontslaan. Premier Mark Rutte Rutte zei dat hij niet het gesprek in gaat met "in beton gegoten, dat dit alleen de uitkomst kan zijn". Tegelijkertijd blijft het "belangrijk dat de ontslagboete in deze vorm niet doorgaat", benadrukte hij in het Kamerdebat over de coronacrisis.

5 dagen geleden
CDA-voorzitter ziet landelijke samenwerking met FVD niet zitten

DEN HAAG (ANP) - CDA-voorzitter Rutger Ploum ziet landelijke samenwerking met het Forum voor Democratie van Thierry Baudet niet zitten. Dat schrijft hij in een brief aan de leden van zijn partij.

5 dagen geleden
Kabinet niet meer wekelijks in corona-crisisberaad

DEN HAAG (ANP) - Nu de corona-uitbraak wat lijkt beteugeld en een flink aantal maatregelen wordt versoepeld wil het kabinet ook zijn wekelijkse crisisberaad over de epidemie op een lager pitje zetten. Het is de bedoeling dat de zogeheten Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb) na volgende week woensdag voorlopig niet meer bijeenkomt, bevestigen ingewijden na berichtgeving door de NOS.

5 dagen geleden