Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techsector stijgt op groen Wall Street

Techsector stijgt op groen Wall Street

NEW YORK (ANP) - Op de aandelenbeurzen in New York was de techsector maandag de grote aanjager. Beleggers gingen op koopjesjacht nu de Federal Reserve niet al op heel korte termijn het afbouwen van de coronasteunpakketten aan gaat kondigen. Verder gaat de aandacht uit naar orkaan Ida die over New Orleans trok en daar voor veel schade zorgde.

Fed-president Jerome Powell kondigde vrijdag aan dat de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten nog dit jaar kan gaan beginnen met het afbouwen van de opkoop van staats- en bedrijfsobligaties waarmee de Fed de economie ondersteunde tijdens de coronacrisis. Zijn bewoordingen waren echter voorzichtiger dan waar beleggers rekening mee hadden gehouden en zij zien nog geen aankondiging tijdens de eerstvolgende beleidsvergadering.

Grote techbedrijven als Apple, Microsoft, Amazon, Google-moeder Alphabet en Tesla werden tot 1,7 procent hoger gezet. Daarmee trokken ze de markt omhoog. Zo stond de technologiebeurs Nasdaq na enkele minuten handel 0,4 procent hoger op 15.189 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 0,2 procent hoger gezet op 4516 punten. De Dow-Jonesindex was vrijwel onveranderd op 35.442 punten.

Ida

Vanwege orkaan Ida was er ook de nodige aandacht voor de oliesector. Een deel van de olie-industrie in de Golf van Mexico is vanwege Ida stilgelegd. De prijs van een vat Amerikaanse olie ging 0,1 procent omlaag tot 68,68 dollar. Termijncontracten voor benzine stegen wel met meer dan 2 procent. Een vat Brentolie werd iets meer waard op 72,73 dollar.

Biotechnologiebedrijf Moderna daalde ruim 4 procent. In Japan werden meer besmette doses van het coronavaccin Spikevax aangetroffen. Mogelijk zijn er 1 miljoen doses besmet. Van twee mensen wordt vermoed dat ze door de besmette vaccins zijn overleden.

Affirm

Affirm steeg 40 procent nadat het een samenwerking met Amazon had aangekondigd. Het fintechbedrijf gaat gespreid betalen mogelijk maken voor klanten van Amazon die meer dan 50 dollar uitgeven.

Het Chinese gamesbedrijf NetEase, dat ook een notering in de VS heeft, zakte 6,5 procent. China heeft bepaald dat kinderen niet meer dan drie uur per week onlinespelletjes mogen spelen en alleen op vrijdagen, in het weekend en op feestdagen.

Ruimtevaartstart-up Astra Space kelderde 20 procent. Een testlancering van de raket waarmee dat bedrijf satellieten de ruimte in wil vervoeren mislukte. De vlucht van de raket moest na 2,5 minuut voortijdig worden afgebroken.

Meer uit Financieel

WSJ: Duitsland wil sluiting laatste kerncentrales uitstellen

NEW YORK (ANP/RTR) - Duitsland houdt zijn laatste nog in gebruik zijnde kerncentrales voorlopig open. De Amerikaanse krant The Wall Street Journal meldt op basis van bronnen dat vanwege de impact van de oorlog in Oekraïne, en vooral de energiecrisis die deze veroorzaakt, besloten is om de drie centrales langer in gebruik te houden. De bedoeling was eerder dat alle kerncentrales aan het einde van het jaar gesloten zouden zijn.

54 minuten geleden
Philips bij winnaars op Damrak na aangekondigd vertrek topman

AMSTERDAM (ANP) - Zorgtechnologiefonds Philips stond dinsdag bij de winnaars in de AEX-index in Amsterdam. De onderneming maakte bekend dat topman Frans van Houten per 15 oktober vertrekt als baas van de onderneming. Hij stond 12 jaar aan het roer bij Philips. Het bedrijf heeft met Roy Jakobs intern een opvolger voor Van Houten gevonden. Jakobs is nu nog de eindverantwoordelijke voor de grote terugroepactie van de slaapapneu-apparaten van het bedrijf.

1 uur geleden
Duitse industrie waarschuwt voor lage waterstand in Rijn

ESSEN (ANP/DPA) - De Duitse industrie waarschuwt voor de lage waterstand in de Rijn. Deze zit de commerciële scheepvaart op de belangrijke vaarroute in de weg. De waterstand in sommige delen heeft al een historisch dieptepunt bereikt.

1 uur geleden
Consumentenbond wil ruimere compensatieregeling voor woekerrentes

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond wil met banken opnieuw in gesprek over een ruimere compensatieregeling voor zogeheten woekerrentes. Aanleiding is een uitspraak van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) vorige week over klanten van ABN AMRO die een vergoeding moeten krijgen voor te veel betaalde rentes.

2 uur geleden
Walmart stijgt op Wall Street na meevallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Walmart werd dinsdag bijna 5 procent hoger gezet op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden opgelucht op de meevallende resultaten van het grootste supermarktconcern van de Verenigde Staten, dat een maand geleden nog een winstwaarschuwing gaf. Walmart boekte meer omzet dan verwacht en werd ook iets positiever over de rest van het jaar. Wel merkt het concern op dat consumenten vanwege de hoge inflatie minder uitgeven aan bijvoorbeeld kleding omdat ze meer geld kwijt zijn aan voedingsproducten.

3 uur geleden
Walmart door kortingen toch minder negatief gestemd

BENTONVILLE (ANP/RTR) - Walmart heeft het in het afgelopen kwartaal beter gedaan dan de winkelketen zelf had verwacht. Door artikelen met forse kortingen te verkopen, wist het winkelconcern meer omzet te behalen dan analisten hadden verwacht. Ook stelde het bedrijf de omzet- en winstverwachtingen voor heel het jaar weer wat naar boven bij. Die had Walmart eind vorige maand nog stevig verlaagd, wat toen tot een schok leidde op de beurs.

5 uur geleden
Duitse energieprijs op recordhoogte door hoge gasprijs

BERLIJN (ANP/BELGA/BLOOMBERG) - De Duitse energieprijs komt voor het eerst boven de 500 euro per megawattuur uit. Het afgelopen jaar werd energie grofweg zes keer zo duur. Om elektriciteitscentrales draaiende te houden zoekt Duitsland nu zijn toevlucht in vloeibaar gas, dat vanaf de winter ook zal worden geïmporteerd via twee nieuwe terminals.

5 uur geleden