Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techsector onder druk op Wall Street, Nasdaq hard onderuit

Techsector onder druk op Wall Street, Nasdaq hard onderuit

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen de handel uitgegaan. Beleggers deden met name aandelen van technologiefondsen van de hand, wat vooral negatief uitpakte voor techgraadmeter Nasdaq. De handelaren stapten over op fondsen die naar verwachting meer zullen profiteren van het economische herstel uit de coronacrisis. De hoop wordt gestut door steunmaatregelen en de uitrol van vaccinaties.

Grote techbedrijven als Amazon, Apple en Microsoft verloren tot 2,9 procent. De Nasdaq, verloor door de brede techuitverkoop uiteindelijk 2,7 procent tot 12.997,75 punten. Ook de S&P 500 stond onder druk. De brede graadmeter zakte 1,3 procent tot 2819,72 punten.

De leidende Dow-Jonesindex hield de schade beperkt met een verlies van 0,4 procent tot 31,270,09 punten. Tegenover de daling van technologiefondsen stond een opleving van financiële fondsen, energiebedrijven en industriële bedrijven.

Banenrapport

Beleggers op Wall Street reageerden verder op een tegenvallend banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Dat zorgde al bij de openingsbel voor een mineurstemming. Uit het rapport van ADP bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in februari minder sterk toenam dan verwacht. De stijging was ook minder dan een maand eerder.

Verder bleek dat de activiteit in de dienstensector in de VS onverwachts was vertraagd. Dit was vooral het gevolg van de winterstormen die het land vorige maand teisterden. Ook bleek uit een rapport van de Federal Reserve dat de Amerikaanse economie in de eerste twee maanden van 2021 een lichte groei heeft laten zien. Daarbij is het sentiment onder bedrijfseigenaren toegenomen doordat de coronavaccinaties de vooruitzichten voor de economie ondersteunen.

ExxonMobil

Oliemaatschappijen ExxonMobil en Chevron stegen tot 1,1 procent, geholpen door de oplopende olieprijzen. De brandstofvoorraden in de VS slonken vorige week in het hoogste tempo sinds 1990, in de nasleep van het barre winterweer. Daarbij is er sprake van een aantrekkende vraag.

ExxonMobil maakte ook nog wel bekend zijn personeelsbestand in Singapore, waar het grootste olieraffinage- en petrochemische complex is gevestigd, met ongeveer 7 procent te willen inkrimpen. Dit vanwege "ongekende marktomstandigheden" als gevolg van de coronapandemie.

Een vat Amerikaanse olie werd 2,5 procent duurder op 61,22 dollar. Brentolie steeg 2,1 procent tot 64,04 dollar per vat. De euro was 1,2065 dollar waard, tegenover tegen 1,2070 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Miljardair Ma geeft mogelijk belang in Ant Group op'

PEKING (ANP) - De Chinese miljardair Jack Ma doet mogelijk zijn belang in betalingsdienstverlener Ant Group van de hand. Het bedrijf zou de mogelijkheden onderzoeken voor Ma om zijn stukken te verkopen en de controle over het bedrijf op te geven, meldden bronnen aan persbureau Reuters. Een dergelijke stap zou Ant helpen om een geschil met Peking, dat het bedrijf nauwlettend in de gaten houdt, de wereld uit te helpen.

2 uur geleden
'Europa is traag met uitrol snel 5G-netwerk'

PARIJS (ANP) - Europa is laat met de uitrol van het snelle 5G-netwerk voor mobiel internet. Om het niveau van China te bereiken heeft Europa met het huidige tempo nog zeker twee jaar nodig. Dat zegt Börje Eckhom, topman van de Zweedse producent van telecomapparatuur Ericsson in een interview met de Franse krant Le Monde. Hij waarschuwt dat Europa het risico loopt om nieuwe banen mis te lopen.

4 uur geleden
'Enthousiasme om 'via achterdeur' naar beurs te gaan neemt af'

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het enthousiasme om een bedrijf via een zogeheten special purpose acquisition company of 'spac' naar de beurs te brengen neemt af. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal komt dat onder meer door de strengere controles van toezichthouders. Daarnaast zouden spacs, minder renderen dan bedrijven die op traditionele bedrijven naar de beurs zijn gegaan.

5 uur geleden
Credit Suisse aangeklaagd om debacles rond Archegos en Greensill

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Zwitserse bank Credit Suisse is aangeklaagd voor de financiële debacles rond investeringsmaatschappij Archegos en financieringsmaatschappij Greensill Capital. Die kostten de bank miljarden. Volgens een Amerikaans pensioenfonds, dat de zaak aanspande, heeft de bank te veel risico genomen en beleggers misleid.

7 uur geleden
Topman GameStop verkoopt voor miljoenen aan aandelen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - GameStop-topman George Sherman, die mogelijk moet vertrekken, heeft voor 12 miljoen dollar aan aandelen van de geplaagde gamewinkelketen verkocht. De topman wist met de transactie volop te profiteren van de beursgekte rond het bedrijf waardoor het aandeel spectaculair aan waarde won.

7 uur geleden
KPN: geen enkele indicatie dat klanten zijn afgeluisterd

DEN HAAG (ANP) - KPN zegt geen indicatie te hebben dat klanten in het verleden zijn afgeluisterd of dat Huawei klantgegevens heeft ontvreemd. Volgens het telecombedrijf heeft geen enkele leverancier "ongeautoriseerde, ongecontroleerde en ongelimiteerde" toegang tot de netwerken en systemen. KPN reageert hiermee op een artikel in de Volkskrant dat een geheim intern rapport uit 2010 in handen heeft waaruit zou blijken dat het Chinese technologiebedrijf Huawei vrije toegang had tot het mobiele netwerk van KPN. Huawei ontkent de aantijgingen met klem.

9 uur geleden
Groei China helpt Wall Street aan nieuwe records

NEW YORK (ANP) - Aan de meldingen van records op de New Yorkse aandelenbeurzen komt maar geen einde. Gesteund door de ongekende economische groei in China zijn de belangrijkste graadmeters op Wall Street vrijdag met winsten gesloten. Coinbase, een groot handelsplatform voor cryptovaluta, profiteerde van stormachtige handel in digitale munten.

18 uur geleden