Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techsector in belangstelling op Damrak na winst Nasdaq

Techsector in belangstelling op Damrak na winst Nasdaq

AMSTERDAM (ANP) - De technologiebedrijven staan dinsdag naar verwachting in de belangstelling op het Damrak na het hogere slot van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq. De beurshandel staat verder vooral in het teken van de kwartaalresultaten van de bedrijven. Beleggers zijn met name benieuwd in hoeverre bedrijven last hebben van de wereldwijde problemen in de toeleveringsketen en de hogere energieprijzen.

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een licht hoger begin van de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken met kleine winsten te openen. De belangrijkste aandelenmarkten in de Aziatische regio gingen dinsdag overwegend vooruit. De Nikkei in Tokio eindigde 0,7 procent in de plus onder aanvoering van de Japanse chip- en techbedrijven.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds ruim 1 procent hoger, mede dankzij koerswinsten bij de Chinese techbedrijven. Beleggers hielden ook de ontwikkeling rond Evergrande in de gaten. Volgens mediaberichten zouden de gesprekken tussen de noodlijdende Chinese vastgoedontwikkelaar en branchegenoot Hopson Development zijn gestaakt. Eerder werd gemeld dat Evergrande geld zou willen ophalen door een belang van 51 procent in zijn vastgoedtak te verkopen aan Hopson.

CM.com

Op het Damrak kwam CM.com met cijfers. Het mobiele betaal- en communicatieplatform boekte in het derde kwartaal flink meer omzet en winst. Topman Jeroen van Glabbeek sprak van een aanhoudend sterke groei en handhaafde de in juni verhoogde omzetverwachting voor het gehele boekjaar.

Het aandeel van AEX-bedrijf Shell zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van de Britse bank HSBC schroefden hun aanbeveling voor het olie- en gasconcern op naar kopen.

Koersen

De Europese beurzen verloren maandag terrein. De AEX-index leverde 0,5 procent in tot 796,74 punten en de MidKap ging 0,4 procent omlaag tot 1068,39 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 0,8 procent. Wall Street ging overwegend vooruit. De Dow-Jonesindex eindigde met een verlies van 0,1 procent op 35.258,61 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent en techbeurs Nasdaq steeg 0,8 procent.

De euro was 1,1654 dollar waard, tegen 1,1606 dollar op een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,5 procent tot 82,88 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 84,66 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Chipbedrijven en fabrieksprijzen VS centraal op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar de tech- en chipbedrijven, na het herstel van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq een dag eerder. Ook wordt gelet op de producentenprijzen uit de Verenigde Staten, die mogelijk meer inzicht geven in de inflatie-ontwikkelingen in de grootste economie ter wereld.

1 uur geleden
Rabobank: supermarktprijzen zullen komende maanden verder stijgen

UTRECHT (ANP) - Door stijgende verkoopprijzen bij Nederlandse producenten denkt de Rabobank dat er voorlopig geen einde komt aan prijsstijgingen in supermarkten. "Het lijken net als vorig jaar verhitte prijsonderhandelingen te worden deze wintermaanden", stelt Rabobank-onderzoeker Sebastiaan Schreijen.

1 uur geleden
Sony stijgt op hogere Japanse beurs, Hongkong zet opmars voort

JAPAN (ANP) - Sony behoorde vrijdag tot de sterkste stijgers op de aandelenbeurs in Tokio. Beleggers verwerkten het nieuws dat de Amerikaanse concurrentiewaakhond FTC de miljardenovername van gamesbedrijf Activision Blizzard door Xbox-maker Microsoft wil tegenhouden. Microsoft liet in januari weten de uitgever van populaire videogames als Call of Duty en World of Warcraft te willen kopen voor 69 miljard dollar. De FTC vreest echter dat Microsoft concurrerende speluitgevers zal uitsluiten van zijn spelcomputer Xbox.

2 uur geleden
Nederlandse industrie produceert ruim 3 procent meer in oktober

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse industrie heeft in oktober meer geproduceerd dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De gemiddelde dagproductie lag 3,3 procent hoger. De groei is volgens het statistiekbureau wel lager dan in de afgelopen anderhalf jaar.

2 uur geleden
IMF komt met nieuwe verwachtingen voor Nederlandse economie

AMSTERDAM (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) komt vrijdag met nieuwe verwachtingen voor de inflatie en de ontwikkeling van de Nederlandse economie. Een delegatie van het fonds heeft afgelopen dagen onderzoek gedaan naar Nederland en presenteert hiervan de eerste resultaten.

5 uur geleden
IMF komt met nieuwe verwachtingen voor Nederlandse economie

AMSTERDAM (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) komt vrijdag met nieuwe verwachtingen voor de inflatie en de ontwikkeling van de Nederlandse economie. Een delegatie van het fonds heeft afgelopen dagen onderzoek gedaan naar Nederland en presenteert hiervan de eerste resultaten.

5 uur geleden
Niet eerder zoveel vacatures in transportsector, meldt CBS

DEN HAAG (ANP) - Het aantal openstaande vacatures in de transportsector in het derde kwartaal van dit jaar is niet eerder zo hoog geweest. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat daarbij aangeeft dat het statistiekbureau in 1997 begon met het verzamelen van informatie over vacatures.

8 uur geleden