Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techsector in belangstelling op Damrak na winst Nasdaq

Techsector in belangstelling op Damrak na winst Nasdaq

AMSTERDAM (ANP) - De technologiebedrijven staan dinsdag naar verwachting in de belangstelling op het Damrak na het hogere slot van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq. De beurshandel staat verder vooral in het teken van de kwartaalresultaten van de bedrijven. Beleggers zijn met name benieuwd in hoeverre bedrijven last hebben van de wereldwijde problemen in de toeleveringsketen en de hogere energieprijzen.

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een licht hoger begin van de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken met kleine winsten te openen. De belangrijkste aandelenmarkten in de Aziatische regio gingen dinsdag overwegend vooruit. De Nikkei in Tokio eindigde 0,7 procent in de plus onder aanvoering van de Japanse chip- en techbedrijven.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds ruim 1 procent hoger, mede dankzij koerswinsten bij de Chinese techbedrijven. Beleggers hielden ook de ontwikkeling rond Evergrande in de gaten. Volgens mediaberichten zouden de gesprekken tussen de noodlijdende Chinese vastgoedontwikkelaar en branchegenoot Hopson Development zijn gestaakt. Eerder werd gemeld dat Evergrande geld zou willen ophalen door een belang van 51 procent in zijn vastgoedtak te verkopen aan Hopson.

CM.com

Op het Damrak kwam CM.com met cijfers. Het mobiele betaal- en communicatieplatform boekte in het derde kwartaal flink meer omzet en winst. Topman Jeroen van Glabbeek sprak van een aanhoudend sterke groei en handhaafde de in juni verhoogde omzetverwachting voor het gehele boekjaar.

Het aandeel van AEX-bedrijf Shell zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van de Britse bank HSBC schroefden hun aanbeveling voor het olie- en gasconcern op naar kopen.

Koersen

De Europese beurzen verloren maandag terrein. De AEX-index leverde 0,5 procent in tot 796,74 punten en de MidKap ging 0,4 procent omlaag tot 1068,39 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 0,8 procent. Wall Street ging overwegend vooruit. De Dow-Jonesindex eindigde met een verlies van 0,1 procent op 35.258,61 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent en techbeurs Nasdaq steeg 0,8 procent.

De euro was 1,1654 dollar waard, tegen 1,1606 dollar op een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,5 procent tot 82,88 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 84,66 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Studie: Chinese chiptechnologie vormt veiligheidsrisico voor EU

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De snelle vooruitgang van China op het gebied van halfgeleidertechnologie vormt een veiligheidsrisico voor Europa. Dat blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport dat woensdag in Berlijn wordt gepresenteerd. Volgens het rapport moeten de Europese overheden ingrijpende wijzigingen doorvoeren in hun plannen om de chipindustrie verder uit te bouwen.

9 minuten geleden
Aedes bezorgd over commerciële bouw sociale huurwoningen

DEN HAAG (ANP) - Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties, is bezorgd over commerciële partijen die goedkope sociale huurwoningen bouwen, waar dit eerder door corporaties werd gedaan. Aedes denkt dat het aantal echte sociale huurwoningen daardoor langzaam maar zeker afneemt. Volgens Aedes zijn die private partijen aan minder regels gebonden voor toewijzing van sociale huurwoningen dan corporaties en schuiven die commerciële partijen na tien of vijftien jaar de woningen vaak door naar de vrije huursector.

17 minuten geleden
Fintechbedrijf Adyen aan kop in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Fintechbedrijf Adyen was woensdag de sterkste stijger in de Amsterdamse AEX-index, die licht omhoog ging na de koerssprong van 3,5 procent een dag eerder. Ook de stemming op de andere Europese beursvloeren was overwegend positief. Beleggers lijken zich steeds minder zorgen te maken over de economische impact van de Omikron-variant.

17 minuten geleden
Vakbonden klagen bij Inspectie SZW over kantoorplicht Nouryon

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en VMHP hebben een klacht ingediend bij de Inspectie SZW tegen Nouryon. Kantoorpersoneel van het chemiebedrijf zou verplicht drie dagen per week naar kantoor moeten komen. Dit druist in tegen het huidige overheidsadvies over thuiswerk om de coronacrisis te bezweren.

1 uur geleden
Kruidvat opent nieuwe distributiecentrum in Oosterhout

RENSWOUDE (ANP) - Drogisterijketen Kruidvat opent komend voorjaar een nieuw distributiecentrum in het Brabantse Oosterhout. Vanuit de nieuwe vestiging zullen zo'n vierhonderd winkels in het zuiden van Nederland en in België worden bevoorraad.

1 uur geleden
Omikron blijft beurssentiment bepalen, ASR verliest plek in AEX

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen lijken woensdag hoger aan de nieuwe handelsdag te beginnen. De Omikron-variant van het coronavirus blijft het sentiment op de beursvloeren mede bepalen. In Amsterdam is de blik van beleggers onder andere gericht op ASR. De verzekeraar verliest later deze maand zijn plek in de AEX-index.

1 uur geleden
Rabobank verlaagt groeiraming economie in 2022

AMSTERDAM (ANP) - Rabobank verlaagt zijn verwachting voor de groei van de Nederlandse economie in 2022 door de opleving van het coronavirus en de strengere maatregelen om de pandemie tegen te gaan. De bank rekent nu voor volgend jaar op een groei met 2,9 procent. Eerder werd een plus van 3,7 procent voorspeld. Dit jaar zou de economie met 4,5 procent vooruit moeten gaan.

1 uur geleden