Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techsector in belangstelling op Damrak na winst Nasdaq

Techsector in belangstelling op Damrak na winst Nasdaq

AMSTERDAM (ANP) - De technologiebedrijven staan dinsdag naar verwachting in de belangstelling op het Damrak na het hogere slot van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq. De beurshandel staat verder vooral in het teken van de kwartaalresultaten van de bedrijven. Beleggers zijn met name benieuwd in hoeverre bedrijven last hebben van de wereldwijde problemen in de toeleveringsketen en de hogere energieprijzen.

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een licht hoger begin van de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken met kleine winsten te openen. De belangrijkste aandelenmarkten in de Aziatische regio gingen dinsdag overwegend vooruit. De Nikkei in Tokio eindigde 0,7 procent in de plus onder aanvoering van de Japanse chip- en techbedrijven.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds ruim 1 procent hoger, mede dankzij koerswinsten bij de Chinese techbedrijven. Beleggers hielden ook de ontwikkeling rond Evergrande in de gaten. Volgens mediaberichten zouden de gesprekken tussen de noodlijdende Chinese vastgoedontwikkelaar en branchegenoot Hopson Development zijn gestaakt. Eerder werd gemeld dat Evergrande geld zou willen ophalen door een belang van 51 procent in zijn vastgoedtak te verkopen aan Hopson.

CM.com

Op het Damrak kwam CM.com met cijfers. Het mobiele betaal- en communicatieplatform boekte in het derde kwartaal flink meer omzet en winst. Topman Jeroen van Glabbeek sprak van een aanhoudend sterke groei en handhaafde de in juni verhoogde omzetverwachting voor het gehele boekjaar.

Het aandeel van AEX-bedrijf Shell zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van de Britse bank HSBC schroefden hun aanbeveling voor het olie- en gasconcern op naar kopen.

Koersen

De Europese beurzen verloren maandag terrein. De AEX-index leverde 0,5 procent in tot 796,74 punten en de MidKap ging 0,4 procent omlaag tot 1068,39 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 0,8 procent. Wall Street ging overwegend vooruit. De Dow-Jonesindex eindigde met een verlies van 0,1 procent op 35.258,61 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent en techbeurs Nasdaq steeg 0,8 procent.

De euro was 1,1654 dollar waard, tegen 1,1606 dollar op een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,5 procent tot 82,88 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 84,66 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Google maakt diensten van concurrentie beter zichtbaar in zoekmachine

BRUSSEL (ANP/RTR) - Google, de zoekmachine van Alphabet, komt met veranderingen van zoekresultaten voor gebruikers waardoor ze sneller de diensten van concurrenten, zoals vergelijkingssites voor hotels of vluchten, zien. Ook komen er nieuwe tools uit voor ontwikkelaars die hun producten op de platformen van concurrenten aanbieden. De veranderingen komen kort voordat strengere regelgeving vanuit Brussel van kracht wordt.

24 minuten geleden
Felyx komt in handen van Spaans deelscooterbedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse deelscooterbedrijf Felyx komt in handen van de Spaanse branchegenoot Cooltra. Door de krachtenbundeling ontstaat volgens de partijen de grootste aanbieder van elektrische deelscooters in Europa. Felyx blijft wel onder de eigen naam actief in steden waar de scooters van het bedrijf nu al rondrijden.

25 minuten geleden
Lufthansa annuleert vluchten van en naar Schiphol om staking

SCHIPHOL (ANP) - Lufthansa schrapt de komende dagen een twintigtal vluchten van en naar Schiphol omdat het grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij gaat staken. Op woensdagavond leggen de medewerkers zestig uur lang het werk neer, tot zaterdagochtend. Op al die dagen worden vluchten geschrapt, is te zien op de website van Schiphol. Het betreft vluchten van en naar de Duitse steden München en Frankfurt.

43 minuten geleden
Batterijproducent LeydenJar bouwt fabriek in Eindhoven

LEIDEN (ANP) - Batterijproducent LeydenJar gaat zijn productie fors opvoeren. Het Leidse bedrijf, dat een techniek heeft ontwikkeld waarmee batterijen veel langer meegaan, gaat in Eindhoven een fabriek bouwen die binnen enkele jaren plaats moet bieden aan honderden werknemers.

46 minuten geleden
Links-extremisten eisen sabotage Duitse Tesla-fabriek op

BERLIJN (ANP/AFP/RTR/DPA) - Een links-extremistische actiegroep eist de verantwoordelijkheid op voor de brandstichting bij een elektriciteitsmast en de stroomuitval bij de grote Tesla-fabriek in de buurt van Berlijn. De claim komt van Vulkangruppe, oftewel Vulkaangroep. Volgens de actiegroep was het een daad van protest tegen de autofabrikant.

1 uur geleden
Woningbouwers willen overheidssteun om vraag aan te jagen

VOORBURG (ANP) - Om de markt van nieuwbouwwoningen te stimuleren is financiële steun van de overheid nodig en een aanpassing van de huidige reguleringen. Dat stelt WoningBouwersNL, brancheorganisatie voor ontwikkelaars en bouwondernemers, in een halfjaarlijks rapport.

1 uur geleden
Philips aangeklaagd voor niet nakomen afspraken bij overname

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Philips is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor het niet nakomen van afspraken over bepaalde nabetalingen bij de overname van Vesper Medical. Het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf kocht het Amerikaanse Vesper, dat stents maakt om bloedvaten open te houden, twee jaar geleden voor 250 miljoen dollar. Bij de overname kwam Philips overeen nabetalingen te doen als Vesper bepaalde doelstellingen zou halen.

1 uur geleden