Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Technologieconcern IBM omhoog op Wall Street na cijfers

Technologieconcern IBM omhoog op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Technologieconcern IBM stond dinsdag bij de winnaars op de beurzen in New York dankzij goede kwartaalcijfers. Beleggers verwerkten ook resultaten van onder meer farmaceut Johnson & Johnson (J&J) en de fabrikant van schoonmaak- en verzorgingsproducten Procter & Gamble (P&G). De hoofdgraadmeters op Wall Street gingen bij opening licht omlaag.

IBM (plus 3,6 procent) heeft zijn omzet in het eerste kwartaal voor het eerst in een jaar weer zien stijgen, vooral dankzij groei bij de cloudactiviteiten waar het bedrijf zich onder leiding van topman Arvind Krishna steeds meer op toelegt. De totale inkomsten stegen met 1 procent tot 17,7 miljard dollar vergeleken met een jaar eerder.

Het coronavaccin van J&J was in het eerste kwartaal goed voor een omzet van 100 miljoen dollar. Het gebruik van het door dochterbedrijf Janssen uit Leiden ontwikkelde vaccin werd vorige week opgeschort wegens onderzoek naar bijwerkingen. Vooralsnog is het vaccin alleen in de Verenigde Staten ingezet. De totale omzet steeg met bijna 8 procent tot 22,3 miljard dollar, geholpen door de sterke verkoop van kankermedicatie. Het aandeel J&J steeg licht.

P&G

P&G, moederbedrijf van merken als Pampers, Ariel, Dreft, Braun en Gillette, heeft in het afgelopen kwartaal vanwege de coronacrisis meer schoonmaakmiddelen voor in en om het huis verkocht. De koers van P&G daalde echter 1,1 procent.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang een min van 0,4 procent op 33.948 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 4151 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,2 procent tot 13.887 punten.

Lockheed Martin

Ook defensieconcern Lockheed Martin opende de boeken en leverde 0,7 procent in. Uitzender Manpower (plus 5,2 procent) en medisch toeleverancier Abbott Laboratories (min 3,3 procent) kwamen ook met cijferpublicaties.

Tabaksfabrikanten stonden opnieuw onder druk door berichten dat de Amerikaanse regering overweegt het nicotinegehalte in sigaretten te verminderen. Zo daalde Philip Morris International, dat ook met cijfers kwam, 1,2 procent. Altria leverde 6,4 procent in. Maandag werden ook al verliezen geleden door tabaksproducenten in New York.

Apple stond een fractie lager. Het technologieconcern houdt dinsdag zijn eerste productevenement van het jaar waarin het bedrijf naar verwachting nieuwe iPads aan het publiek laat zien.

Meer uit Financieel

Driekwart ondernemers kan hogere kosten niet doorberekenen

AMSTERDAM (ANP) - Driekwart van de ondernemers in Nederland zegt hogere kosten niet of slechts voor een deel te kunnen doorberekenen aan klanten. Dat komt vooral doordat ze vrezen klanten kwijt te raken aan de concurrentie. Ook zijn prijzen vaak vastgelegd in afspraken met klanten, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van onderzoek bij ondernemers.

31 minuten geleden
OPEC+ verlaagt olieproductie om prijs te stutten

WENEN (ANP/DPA) - Het oliekartel OPEC+ wil volgend jaar ongeveer 40 miljoen vaten (van 159 liter per stuk) per dag produceren. Volgens het Russische persbureau Tass betekent dit een verlaging van het totale productievolume van de groep olieproducerende landen en bondgenoten als Rusland met 1,39 miljoen vaten per dag.

6 uur geleden
Focus beleggers op olie en Apple na langverwachte schuldendeal

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers zullen deze week hopen dat het optimisme op de wereldwijde beurzen van voor het weekend nog even doorzet. De afgelopen tijd heerste er veel onzekerheid vanwege het uitblijven van een deal voor het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond. Maar zaterdag zette de president Joe Biden de langverwachte handtekening onder de overeenkomst. Daarmee zijn de betalingsproblemen voor de federale overheid van de Verenigde Staten definitief afgewend.

9 uur geleden
Onenigheid met Afrikaanse leden OPEC+ over olieproductiedoelen

WENEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Afrikaanse leden van oliekartel OPEC+ worden steeds meer onder druk gezet om de ruimte binnen hun doelstellingen voor olieproductie op te geven. Die ruimte zou dan toekomen aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), die graag meer willen produceren. Met name Angola en Nigeria hebben moeite om hun doelstellingen te halen.

14 uur geleden
Egypte zet sleepboten in voor tanker met pech in Suezkanaal

CAÏRO (ANP/RTR) - Drie Egyptische sleepboten zijn erin geslaagd om een olietanker met motorpech in het Suezkanaal weg te slepen. Dat meldt de Suez Canal Authority (SCA) die toeziet op het scheepvaartverkeer in het kanaal. Die tanker stremde het verkeer in de kortste scheepvaartroute tussen Azië en Europa. Voorzitter van de SCA Osama Rabie meldt nu in een verklaring dat het verkeer in beide richtingen weer is hervat.

15 uur geleden
Topman Qatar Airways: eersteklas verdwijnt in nieuwe vliegtuigen

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - Vermogende reizigers die vliegen met Qatar Airways kunnen binnenkort niet langer een dutje doen in een van de luxueuze ligstoelen in de eersteklas. De luchtvaartmaatschappij gaat die namelijk schrappen in de volgende generatie langeafstandsvliegtuigen. Volgens topman Akbar Al Baker is het rendement op de stoelen de investeringen niet meer waard.

15 uur geleden
Belangrijke conferentie Apple staat in teken van VR-bril

CUPERTINO (ANP) - Voor Apple-fans is het lange wachten eindelijk voorbij: maandag lanceert de techreus naar alle waarschijnlijkheid na vele jaren weer een belangrijk nieuw product. Apple komt op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC volgens vele geruchten met een eigen virtualrealitybril (VR), een tool waar de Amerikaanse iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe Apple-product worden sinds de Apple Watch in 2014.

16 uur geleden