Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Technologiebedrijf Hawk-Eye biedt excuses aan na arbitrale flater

Technologiebedrijf Hawk-Eye biedt excuses aan na arbitrale flater

BIRMINGHAM (ANP) - Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de doellijntechnologie in de Premier League heeft aan alle betrokken partijen excuses aangeboden voor een opmerkelijke miskleun in de wedstrijd tussen Aston Villa en Sheffield United (0-0). In het eerste duel na de herstart van de Engelse voetbalcompetitie werd een glaszuiver doelpunt niet toegekend, omdat de elektronische hulpmiddelen van de arbitrage niet goed werkten.

De VAR kon bovendien niet corrigeren, omdat volgens Hawk-Eye Innovations vanuit zeven verschillende camerahoeken niet met zekerheid te constateren viel dat de bal de doellijn volledig had gepasseerd. "Dit hebben we in ruim 9000 wedstrijden met deze technologie nog nooit meegemaakt", liet het bedrijf deemoedig weten.

Het ging allemaal om een situatie vlak voor de rust. Doelman Ørjan Nyland van Aston Villa verkeek zich op een indraaiende vrije trap van Oliver Norwood. De Noorse keeper stapte met de bal in zijn handen achter de doellijn en bleef daarna even in het zijnet hangen. Tot grote verbazing bij de spelers op het veld en bij het tv-publiek werd de zuivere goal niet gehonoreerd.

"De arbitrage kreeg geen signaal door, niet op het horloge en ook niet in het oor. We bieden excuses aan de Premier League en aan Sheffield United aan, en verder aan iedereen die door dit incident is geraakt", aldus Hawk-Eye Innovations.

Meer uit Voetbal

Hevige sneeuwval verhindert voetbalduel Bayern München - Union

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De hevige sneeuwval met name in het zuiden van Duitsland verhindert het doorgaan van het duel uit de Bundesliga tussen Bayern München en Union Berlin. Het verwarmde veld in de Allianz Arena is weliswaar bespeelbaar, maar met name de verkeersproblemen voor de toeschouwers die het duel willen bezoeken zijn te groot. Dat meldde Union als eerste, waarna ook Bayern het bericht op de website bevestigde.

3 uur geleden
Schotse voetbalsters verzekeren Oranje: we willen Engeland kloppen

LEUVEN (ANP) - De voetbalsters van Oranje lijken te kunnen rekenen op een gretig Schotland in het cruciale Nations League-duel met Engeland. De al uitgeschakelde Schotten hebben dinsdag baat bij een ruime nederlaag tegen de buren, omdat ze dan als onderdeel van een Brits olympisch team mogelijk toch nog naar de Spelen kunnen. Volgens de Schotse bondscoach Pedro Martínez Losa en international Hayley Lauder staat er echter meer op het spel.

6 uur geleden
Wiegman vindt zege op Oranje op Wembley 'ongelooflijk hoogtepunt'

LONDEN (ANP) - De Engelse bondscoach Sarina Wiegman kijkt vol ongeloof terug op het enerverende Nations League-duel met het Nederlands elftal van vrijdagavond. Ruim 71.000 toeschouwers gingen dankzij een Engelse treffer in blessuretijd toch nog juichend het iconische Wembley-stadion uit: 3-2. "Het was een hele bijzondere wedstrijd en goede reclame voor het vrouwenvoetbal", zei Wiegman op een drukbezochte persconferentie.

6 uur geleden
Wiegman trots, maar baalt van uitblijven Engelse 4-2 tegen Oranje

LONDEN (ANP) - De Engelse bondscoach Sarina Wiegman is trots op haar ploeg na de late 3-2-zege op de voetbalsters van Oranje, maar baalt van het uitblijven van de 4-2. In dat geval was de WK-finalist het Nederlands elftal al voorbijgegaan op basis van een beter onderling resultaat. Dat is nu gelijk, waardoor Oranje door een beter doelsaldo als koploper het beslissende laatste Nations League-duel ingaat.

13 uur geleden
Jonker vertrouwt op Schotse voetbalsters in 'kromme situatie'

LONDEN (ANP) - Bondscoach Andries Jonker is niet alleen maar negatief na de late nederlaag (3-2) op Wembley tegen Engeland. Met een ruime zege op Schotland zouden de Engelsen Oranje dinsdag in het laatste Nations League-groepsduel toch nog de groepswinst kunnen afpakken, maar Jonker rekent ook door de spanningen tussen beide landen op de volledige inzet van de Schotten.

13 uur geleden
Van der Weerden gaat Pusic assisteren bij Sjachtar Donetsk

DONETSK (ANP) - Chris van der Weerden is aangesteld als assistent-trainer van Sjachtar Donetsk, waar de Nederlander de rechterhand wordt van trainer Marino Pusic. Dat heeft Sjachtar bekendgemaakt. Pusic ruilde eind oktober Feyenoord in voor de Oekraïense topclub.

13 uur geleden
Juventus voorlopig aan kop in Serie A na nipte zege op Monza

MONZA (ANP) - Voetbalclub Juventus heeft de competitiewedstrijd bij Monza winnend afgesloten. Een kopdoelpunt van Adrien Rabot in de openingsfase leek de beslissing te brengen, maar in blessuretijd maakte Andrea Carboni namens de thuisploeg gelijk. Federico Gatti voorkwam vervolgens duur puntenverlies: 2-1.

15 uur geleden