Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techinvesteerder Prosus trekt miljarden uit voor Indiaas BillDesk

Techinvesteerder Prosus trekt miljarden uit voor Indiaas BillDesk

AMSTERDAM (ANP) - Techinvesteerder Prosus neemt de Indiase betalingsdienstverlener BillDesk over. Daar telt het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf 4,7 miljard dollar, omgerekend zo'n 4 miljard euro, voor neer.

Digitale betalingen nemen in India de komende jaren naar verwachting sterk toe. De komende drie jaar denkt de Indiase centrale bank dat 200 miljoen mensen extra er gebruik van gaan maken.

Prosus brengt BillDesk onder in zijn betalingsdienstentak PayU. Die is in ruim twintig snelgroeiende markten actief, zoals India, Brazilië en Nigeria, maar ook in bijvoorbeeld Oost-Europa en Rusland. PayU kocht al eerder betalingsdienstverleners in India, maar BillDesk is een van de grootste in het land. Bovendien sluiten de diensten die PayU en BillDesk aanbieden goed op elkaar aan.

Delivery Hero

De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Indiase toezichthouder.

Prosus maakte verder bekend zijn belang in de Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero uit te breiden. Die is nu net geen 25 procent en gaat met 2,5 procent omhoog. Delivery Hero is een branchegenoot van onder meer Uber Eats en Thuisbezorgd-moeder Just Eat Takeaway en maakt het mogelijk voor mensen om in een app bij restaurants eten te bestellen dat dan door een koerier wordt thuisbezorgd.

Prosus, dat maaltijdbezorging als een van zijn belangrijkste groeimarkten beschouwt, ziet zijn belang in Delivery Hero als strategisch. De techinvesteerder geeft dan ook aan geen intentie te hebben om meer dan 29,99 procent van het Duitse bedrijf in handen te krijgen. Hoe veel geld er met de extra investering gemoeid is, laat Prosus niet weten.

Meer uit Financieel

Blik belegger op pluk bedrijfsresultaten, inflatie en notulen Fed

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek gaat de aandacht van beleggers onder andere uit naar nieuwe Europese inflatiecijfers. Bij een aanhoudend hoge inflatie kan de Europese Centrale Bank (ECB) beslissen om de rentes sneller te verhogen. Wel zal de toezichthouder altijd in de gaten moeten houden of bepaalde landen bij een te snelle rentestijging niet in de problemen komen.

4 uur geleden
Duitse gasvoorraad eerder dan gepland aangevuld

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG/DPA) - De Duitse voorraad aardgas is zo'n twee weken eerder dan gepland aangevuld tot de vereiste 75 procent van het normale niveau. Dat meldt de Bundesnetzagentur, de toezichthouder van de energievoorziening van Duitsland. De deadline voor het aanvullen, gesteld door de waakhond, stond op 1 september. De grootste economie van de eurozone kampte als gevolg van de oorlog in Oekraïne met lage gasvoorraden.

5 uur geleden
Duitse overheid: waterpeil Rijn zakt deze week tot kritiek niveau

KAUB (ANP/BLOOMBERG) - Het waterpeil in de Rijn zakt deze week vanwege de extreme droogte waarschijnlijk tot het kritieke niveau van 30 centimeter, maar blijft daar wel een aantal dagen op steken. Maandag wordt de 30 centimeter behaald, valt op te maken uit recente data van de Duitse regering. Onder dit niveau is het voor binnenvaartschepen niet meer rendabel om te varen, omdat ze dan veel minder vracht mee kunnen nemen.

6 uur geleden
Drukke dag op Schiphol, reizigers krijgen water en stroopwafels

SCHIPHOL (ANP) - Ook deze zondag is weer een drukke dag met vertrekkende reizigers voor luchthaven Schiphol. De reizigersstroom "loopt goed door", laat een woordvoerster weten. Reizigers hoefden zondagochtend nog niet buiten te wachten. Schiphol deelt water en stroopwafels uit aan wachtende reizigers.

7 uur geleden
Saudi Aramco blijft profiteren van hoge olieprijzen

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco blijft profiteren van de hoge olieprijzen. De onderneming meldde over het tweede kwartaal een stijging van de winst van 90 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De grootste olie-onderneming ter wereld profiteerde ook van de toegenomen vraag naar brandstof wereldwijd.

10 uur geleden
Energiebedrijven verschuilen zich voor nieuwe klanten

DEN HAAG (ANP) - Energiebedrijven verschuilen zich voor nieuwe klanten. Daardoor is het voor consumenten die een nieuw energiecontract nodig hebben, een stuk lastiger om stroom en gas te regelen. Zo is het aanbod op prijsvergelijkingssites zeer gering, blijkt uit een selectie bij bekende prijsvergelijkers zoals Independer en PriceWise door het ANP.

11 uur geleden
Bijna 150.000 theewerkers in Bangladesh leggen werk neer

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn bijna 150.000 arbeiders van theeplantages in staking gegaan. Ze willen dat hun loon flink wordt verhoogd.

1 dag geleden