Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techinvesteerder Prosus trekt miljarden uit voor Indiaas BillDesk

Techinvesteerder Prosus trekt miljarden uit voor Indiaas BillDesk

AMSTERDAM (ANP) - Techinvesteerder Prosus neemt de Indiase betalingsdienstverlener BillDesk over. Daar telt het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf 4,7 miljard dollar, omgerekend zo'n 4 miljard euro, voor neer.

Digitale betalingen nemen in India de komende jaren naar verwachting sterk toe. De komende drie jaar denkt de Indiase centrale bank dat 200 miljoen mensen extra er gebruik van gaan maken.

Prosus brengt BillDesk onder in zijn betalingsdienstentak PayU. Die is in ruim twintig snelgroeiende markten actief, zoals India, Brazilië en Nigeria, maar ook in bijvoorbeeld Oost-Europa en Rusland. PayU kocht al eerder betalingsdienstverleners in India, maar BillDesk is een van de grootste in het land. Bovendien sluiten de diensten die PayU en BillDesk aanbieden goed op elkaar aan.

Delivery Hero

De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Indiase toezichthouder.

Prosus maakte verder bekend zijn belang in de Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero uit te breiden. Die is nu net geen 25 procent en gaat met 2,5 procent omhoog. Delivery Hero is een branchegenoot van onder meer Uber Eats en Thuisbezorgd-moeder Just Eat Takeaway en maakt het mogelijk voor mensen om in een app bij restaurants eten te bestellen dat dan door een koerier wordt thuisbezorgd.

Prosus, dat maaltijdbezorging als een van zijn belangrijkste groeimarkten beschouwt, ziet zijn belang in Delivery Hero als strategisch. De techinvesteerder geeft dan ook aan geen intentie te hebben om meer dan 29,99 procent van het Duitse bedrijf in handen te krijgen. Hoe veel geld er met de extra investering gemoeid is, laat Prosus niet weten.

Meer uit Financieel

Drukke beursweek met rentebesluiten Fed en ECB

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers maken zich op voor een drukke beursweek met rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB). De twee banken houden naar verwachting de rente opnieuw onveranderd. Op de financiële markten wordt gespeculeerd dat de rente in de Verenigde Staten en de eurozone komend voorjaar verlaagd zal worden nu de inflatie sterk aan het afzwakken is.

5 uur geleden
Duitse winkelbranche: kerstverkopen vallen nog tegen

BERLIJN (ANP/DPA) - De kerstverkopen bij Duitse winkelketens vallen tot dusver tegen. Dat stelt de Duitse winkelbrancheorganisatie HDE na onderzoek onder meer dan 350 winkelbedrijven. Volgens HDE gaf bijna 60 procent aan teleurgesteld te zijn over de verkopen van afgelopen week.

7 uur geleden
Nieuwe gaspijplijn maakt Servië minder afhankelijk van Rusland

BELGRADO (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - Een nieuwe gaspijplijn die zondag is geopend maakt Servië minder afhankelijk van Russisch aardgas. De pijplijn van 170 kilometer loopt van de Servische stad Niš naar de rand van de Bulgaarse hoofdstad Sofia en heeft een jaarlijkse capaciteit van 1,8 miljard kubieke meter. Dat is goed voor 60 procent van de Servische gasbehoefte.

8 uur geleden
IEA: toezeggingen klimaattop over energie-uitstoot onvoldoende

DUBAI (ANP/AFP) - De toezeggingen die tot dusver zijn gedaan op de klimaattop COP28 in Dubai zijn nog onvoldoende om de energie-gerelateerde uitstoot in 2030 voldoende te verlagen om zo de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad. Dat zegt het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

10 uur geleden
Topman chipbedrijf Arm: bezorgd over menselijke controle AI

CAMBRIDGE (ANP) - De topman van het grote Britse chipconcern Arm Holdings maakt zich er zorgen over dat de menselijke controle over kunstmatige intelligentie verloren kan gaan. Dat heeft Rene Haas gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. Hij stelt dan ook dat er manieren moeten zijn om AI-systemen uit te kunnen zetten.

11 uur geleden
China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

1 dag geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

1 dag geleden