Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techinvesteerder Prosus blikvanger in AEX-index na cijfers

Techinvesteerder Prosus blikvanger in AEX-index na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Techinvesteerder Prosus is maandag de blikvanger in de AEX-index in Amsterdam. De investeerder in bedrijven als Delivery Hero, Autotrader, Goodhabbitz, BUX en GoStudent opende de boeken over het boekjaar dat liep tot en met maart. De Europese beurzen lijken de beursweek met winsten aan te vangen, voortbordurend op de plussen van voor het weekend door de wegebbende vrees voor snelle renteverhogingen.

Prosus zag het voorbije boekjaar de omzet met bijna een kwart toenemen. Verder maakte de investeerder bekend dat het een miljardenbelang heeft verkocht in de Chinese webwinkel JD.com. Prosus staat al jaren bekend als grootste aandeelhouder van Tencent. Van die laatste partij kreeg de firma bij wijze van speciaal dividend een grote hoeveelheid aandelen in JD.com uitgekeerd.

Later deze week wordt ook meer duidelijk over de inflatie als Europees statistiekbureau Eurostat met nieuwe gegevens over de geldontwaarding komt. Door de hoge inflatie hebben centrale banken besloten de rentes op te voeren. De afgelopen week stak daardoor ook de vrees voor een recessie de kop op. Als centrale banken door hogere leenkosten minder geld de economie in laten stromen, zou dat economische krimp kunnen veroorzaken.

G7

Verder zal de aandacht uit blijven gaan naar de tweede dag van de driedaagse G7-top in Duitsland. De leden van de G7 streven ernaar om in vijf jaar tijd omgerekend 570 miljard euro aan particuliere en openbare fondsen te werven voor de financiering van infrastructuur in ontwikkelingslanden, zo werd zondag bekend.

De oorlog in Oekraïne blijft de gemoederen ook bezighouden. Moskou schoot weer raketten af op de Oekraïense hoofdstad Kiev. Verder bleek Rusland voor het eerst sinds 1918 niet in staat een deel van zijn buitenlandse schulden af te lossen.

Ryanair

Ook blijft er aandacht voor de luchtvaartsector. Volgens de Ierse prijsvechter Ryanair hebben stakingen door personeel dit weekend maar beperkt effect gehad op de vluchtschema's. Volgens Ryanair heeft 2 procent van de vluchten hinder ondervonden van de acties. Verder blijft de situatie op veel luchthavens in Europa nijpend door de aanhoudende personeelstekorten.

De euro was voorbeurs 1,0558 dollar waard, tegenover 1,0550 dollar voor het weekend. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 107,71 dollar. Brentolie werd ook 0,1 procent duurder op 113,28 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Google maakt diensten van concurrentie beter zichtbaar in zoekmachine

BRUSSEL (ANP/RTR) - Google, de zoekmachine van Alphabet, komt met veranderingen van zoekresultaten voor gebruikers waardoor ze sneller de diensten van concurrenten, zoals vergelijkingssites voor hotels of vluchten, zien. Ook komen er nieuwe tools uit voor ontwikkelaars die hun producten op de platformen van concurrenten aanbieden. De veranderingen komen kort voordat strengere regelgeving vanuit Brussel van kracht wordt.

46 minuten geleden
Felyx komt in handen van Spaans deelscooterbedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse deelscooterbedrijf Felyx komt in handen van de Spaanse branchegenoot Cooltra. Door de krachtenbundeling ontstaat volgens de partijen de grootste aanbieder van elektrische deelscooters in Europa. Felyx blijft wel onder de eigen naam actief in steden waar de scooters van het bedrijf nu al rondrijden.

47 minuten geleden
Lufthansa annuleert vluchten van en naar Schiphol om staking

SCHIPHOL (ANP) - Lufthansa schrapt de komende dagen een twintigtal vluchten van en naar Schiphol omdat het grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij gaat staken. Op woensdagavond leggen de medewerkers zestig uur lang het werk neer, tot zaterdagochtend. Op al die dagen worden vluchten geschrapt, is te zien op de website van Schiphol. Het betreft vluchten van en naar de Duitse steden München en Frankfurt.

1 uur geleden
Batterijproducent LeydenJar bouwt fabriek in Eindhoven

LEIDEN (ANP) - Batterijproducent LeydenJar gaat zijn productie fors opvoeren. Het Leidse bedrijf, dat een techniek heeft ontwikkeld waarmee batterijen veel langer meegaan, gaat in Eindhoven een fabriek bouwen die binnen enkele jaren plaats moet bieden aan honderden werknemers.

1 uur geleden
Links-extremisten eisen sabotage Duitse Tesla-fabriek op

BERLIJN (ANP/AFP/RTR/DPA) - Een links-extremistische actiegroep eist de verantwoordelijkheid op voor de brandstichting bij een elektriciteitsmast en de stroomuitval bij de grote Tesla-fabriek in de buurt van Berlijn. De claim komt van de Vulkangruppe, oftewel Vulkaangroep. Volgens de actiegroep was het een daad van protest tegen de autofabrikant.

1 uur geleden
Woningbouwers willen overheidssteun om vraag aan te jagen

VOORBURG (ANP) - Om de markt van nieuwbouwwoningen te stimuleren is financiële steun van de overheid nodig en een aanpassing van de huidige reguleringen. Dat stelt WoningBouwersNL, brancheorganisatie voor ontwikkelaars en bouwondernemers, in een halfjaarlijks rapport.

1 uur geleden
Philips aangeklaagd voor niet nakomen afspraken bij overname

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Philips is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor het niet nakomen van afspraken over bepaalde nabetalingen bij de overname van Vesper Medical. Het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf kocht het Amerikaanse Vesper, dat stents maakt om bloedvaten open te houden, twee jaar geleden voor 250 miljoen dollar. Bij de overname kwam Philips overeen nabetalingen te doen als Vesper bepaalde doelstellingen zou halen.

2 uur geleden