Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techfondsen in de lift op overwegend hoger Wall Street

Techfondsen in de lift op overwegend hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben woensdag aan het slot overwegend winsten geboekt. De technologiefondsen op Wall Street zaten in de lift na de minnen begin deze week. Amerikaanse beleggers waren vooral in afwachting van de verdere ontwikkelingen rond de coronacrisis en een vaccin tegen het virus.

De Dow-Jonesindex eindigde een fractie lager op 29.397,63 punten. De brede S&P 500 won 0,8 procent tot 3572,66 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 2,3 procent tot 11.892,93 punten. De handel verliep wat rustiger dan normaal omdat het Veterans Day in de Verenigde Staten is. Daardoor zijn er bijvoorbeeld ook geen nieuwe macro-economische cijfers om te verwerken.

De financiële markten zijn al sinds maandag in de ban van de langverwachte komst van coronavaccins. Farmaceut Pfizer meldde toen dat een eigen vaccin volgens voorlopige testresultaten voor 90 procent effectief is bij het voorkomen van een besmetting. Pfizer (min 0,5 procent) en partner BioNTech (min 2,9 procent) haalden opnieuw het nieuws. De Europese Commissie heeft een contract met de twee gesloten voor de levering van vaccins aan de Europese lidstaten. Hierdoor komen er ook miljoenen doses voor Nederland beschikbaar.

Alibaba

Grote techbedrijven als Apple, Amazon, Netflix en Microsoft gingen tot 3,4 procent vooruit. De maker van teleconferentiesoftware Zoom Video Communications kreeg er 10 procent bij. Techbedrijven die de afgelopen tijd profiteerden van thuiswerken kregen op maandag juist klappen door het nieuws over het coronavaccin.

Alibaba stond in de schijnwerpers vanwege Singles Day. Bij het koopjesfestijn in China wist het webwinkelconcern voor meer dan 74 miljard dollar aan spullen te verkopen, een record. Het aandeel Alibaba ging wel 0,3 procent omlaag.

Lyft

Ook was er aandacht voor taxiapp Lyft. Deze rivaal van Uber werkt aan een eigen maaltijdbezorgingsdienst om zo mee te profiteren van deze snelgroeiende markt. De coronacrisis drukte afgelopen periode wederom zwaar op de resultaten van Lyft. Wel waren de cijfers beter dan verwacht en Lyft werd 1 procent hoger gezet.

De euro stond op 1,1780 dollar, tegenover 1,1762 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,6 procent op 41,59 dollar. Brentolie daalde licht in prijs tot 43,92 dollar per vat.

Meer uit Financieel

ACM staat bedrijven toe om samen te werken voor vergroening

DEN HAAG (ANP) - Voor het halen van duurzame doelen mogen bedrijven met elkaar samenwerken. Dat is de kern van een nieuwe regel van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder wil namelijk niet dat de concurrentieregels "onnodig in de weg staan" bij inspanningen in het bedrijfsleven voor vergroening, bijvoorbeeld op het gebied van recycling van afval of het verminderen van de CO2-uitstoot.

5 minuten geleden
Hoop gloort voor failliete veerdienst naar Noorwegen

GRONINGEN (ANP) - Er gloort hoop voor de vorige maand failliet verklaarde veerdienst Holland Norway Lines. Curator Hans Silvius onderhandelt met twee 'serieuze' gegadigden die de ferry willen overnemen.

19 minuten geleden
Rentes op staatsobligaties uit VS en Europa hard omhoog

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De rentes op staatsobligaties uit de Verenigde Staten en Europa zijn de afgelopen dagen hard gestegen. Op de obligatiemarkt is onrust ontstaan door de angst voor een nog hogere rente in de VS en zorgen over een economische recessie.

1 uur geleden
Oud-topman Jegen van HEMA naar fietsenfabrikant Accell

HEERENVEEN (ANP) - Oud-topman Tjeerd Jegen van winkelketen HEMA wordt de nieuwe directeur van Accell Group, het bedrijf achter de fietsenmerken Batavus en Sparta. Verder heeft sinds deze maand voormalig topman Kasper Rørsted van het Duitse sportartikelenmerk Adidas de rol van president-commissaris op zich genomen bij Accell.

2 uur geleden
HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

3 uur geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

3 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

4 uur geleden