Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techcrunch: LinkedIn test TikTok-achtige dienst met korte video's

Techcrunch: LinkedIn test TikTok-achtige dienst met korte video's

SUNNYVALE (ANP) - LinkedIn test een nieuwe TikTok-achtige dienst met korte video's. Dat heeft het netwerkplatform, waarop mensen hun cv kunnen plaatsen, bevestigd aan nieuwssite Techcrunch. Daarmee sluit LinkedIn zich aan bij tal van andere sociale media die in navolging van het succes van TikTok ook met zo'n filmpjesfeed zijn gekomen, waaronder Instagram en YouTube.

De dienst van LinkedIn lijkt op die in de andere apps, met het grote verschil dat de filmpjes bij LinkedIn duidelijk bedoeld moeten zijn voor carrièrestappen en zakelijk interessante thema's. Volgens het platform, eigendom van Microsoft, zouden mensen het beeldmateriaal moeten kunnen gebruiken om van professionals en experts in een bepaald vakgebied te leren.

Hoewel het al langer mogelijk is om video's op LinkedIn te plaatsen, is de nieuwe feed speciaal ontworpen om snel door hapklare korte filmpjes te scrollen. De nieuwe dienst bevindt zich nog in een vroege testfase. De meeste mensen hebben er dus nog geen toegang toe. Wanneer de dienst breder beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Meer uit Financieel

Miljoenen weg bij beleggers die uitgingen van koersdaling Philips

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers die op een koersdaling van Philips hebben gewed, het zogeheten 'short' gaan, verliezen maandag tientallen miljoenen euro's doordat het aandeel van het zorgtechnologiebedrijf op de grootste dagwinst ooit afkoerst. "De grootste reden om short te gaan was de slaapapneu-affaire, maar die is nu afgelopen", zegt analist en strateeg Corné van Zeijl van vermogensbeheerder Cardano.

1 uur geleden
Tesla flink hoger op Wall Street na bezoek Musk aan China

NEW YORK (ANP) - Tesla behoorde maandag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Berichten over een verrassingsbezoek van topman Elon Musk aan China zorgden voor optimisme bij beleggers. Musk wist tijdens het bezoek enkele belangrijke obstakels uit de weg te ruimen voor de introductie van zijn software voor zelfrijdende auto's in China. Ook gaat de fabrikant van elektrische auto's samenwerken met het Chinese techbedrijf Baidu om kaart- en navigatiefuncties te implementeren in zijn auto's. Het aandeel werd daarop 11 procent hoger gezet.

1 uur geleden
Brussel onderwerpt besturingssysteem iPads aan strenge regels

BRUSSEL (ANP) - Ook het besturingssysteem voor tablets van Apple valt voortaan onder de strengste regels van de Europese Wet op de Digitale Markten (DMA). De Europese Commissie heeft beslist dat het systeem als een poortwachter beschouwd moet worden voor diensten van anderen. De EU mag door die typering strenger controleren, omdat er anders risico is dat grote en machtige bedrijven hun marktpositie misbruiken.

2 uur geleden
Schiphol en ministerie wachten massaclaim af

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft "kennisgenomen van de berichtgeving, en wacht verdere ontwikkelingen af" over de massaclaim tegen de Staat over Schiphol, laat een woordvoerder weten. Een groep omwonenden en belangenorganisaties van de luchthaven bereidt een massaclaim van 3 miljard euro voor, werd maandag bekend.

2 uur geleden
Te weinig laadpunten stekkerauto's in EU, zegt autobranche

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie heeft veel meer laadpunten nodig voor elektrische auto's om de CO2-doelen te halen, zegt de Europese autobrancheorganisatie ACEA. De verkoop van stekkerauto's is de afgelopen jaren veel harder gegroeid dan de installatie van laadpalen. Daarom moeten er tot 2030 jaarlijks acht keer zoveel laadpunten bijkomen, volgens de brancheclub.

3 uur geleden
Toezichthouder VS gaat handsfree techniek Ford onderzoeken

DEARBORN (ANP/RTR) - De Amerikaanse verkeerstoezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) gaat onderzoek doen naar de handsfree rijtechnologie BlueCruise van Ford Motor. Twee incidenten waarbij auto's van het type Ford Mustang Mach-E botsten met stilstaande voertuigen, waren de aanleiding voor het onderzoek.

3 uur geleden
Advocaat: schikking Philips kan ook in Nederland betekenis hebben

AMERSFOORT (ANP) - De schikking van Philips van 1,1 miljard dollar voor Amerikanen die schade zeggen te hebben van apparaten van dit bedrijf tegen apneu, kan ook in Nederland van betekenis worden. Philips ziet immers "dat er iets goed mis is gegaan", zegt de Nederlandse advocaat Mark de Hek van SAP Letseladvocaten. De regeling kan daardoor eventueel in het voordeel werken van de meer dan duizend door De Hek vertegenwoordigde Nederlanders die ook klachten door deze apparatuur melden of bezorgd zijn over de mogelijke gevolgen van het gebruik.

4 uur geleden