Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techbedrijven verliezen op Wall Street na renteverhoging Canada

Techbedrijven verliezen op Wall Street na renteverhoging Canada

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven zijn woensdag overwegend lager geëindigd op de aandelenbeurzen van New York. Een onverwachte renteverhoging in Canada voedde de vrees dat ook de Amerikaanse centrale bank nog niet klaar is met het verhogen van de leenkosten, wat met name in de techsector voor verliezen leidt.

Microsoft, Google-moeder Alphabet en Facebook-eigenaar Meta verloren tot 3,8 procent. Hogere rentes zijn vaak slecht voor de waardering van relatief dure aandelen, omdat veiliger geachte obligaties dan meer rendement opleveren. De door techbedrijven gedomineerde Nasdaq verloor 1,3 procent tot 13.104,89 punten.

De Dow-Jonesindex won juist 0,3 procent tot 33.665,02 punten en de bredere S&P 500 zakte 0,4 procent tot 4267,52. Beleggers verwerkten ook nieuwe exportcijfers van de economische grootmacht China. Die vielen tegen, wat kan wijzen op een tanende vraag naar goederen.

Amazon

Webwinkel- en techbedrijf Amazon verloor 4,3 procent. Volgens The Wall Street Journal werkt het bedrijf aan een goedkopere variant van zijn streamingdienst waarop reclames te zien zijn. Daarmee volgt Amazon het voorbeeld van concurrenten Netflix (plus 0,1 procent) en Disney (plus 0,4 procent).

Coinbase toonde wat herstel en won ruim 3 procent. De cryptobeurs verloor een dag eerder ruim 12 procent aan waarde. Die koersval volgde op de aanklachten tegen het platform die toezichthouder SEC aankondigde.

Boeing

Boeing won 2,2 procent. Het aandeel zakte dinsdag bijna 1 procent nadat bekend was geworden dat de vliegtuigbouwer de levering van ongeveer negentig 787 Dreamliner-vliegtuigen uitstelt, omdat er bij de productie fouten zijn ontdekt.

Soepfabrikant Campbell Soup verloor bijna 9 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. Yext maakte een koerssprong van ruim 38 procent. Het onlinemarketingbedrijf verhoogde zijn winstverwachting voor het hele jaar dankzij sterke resultaten in het afgelopen kwartaal. Onlinekleding- en stylingsbedrijf Stitch Fix schoot 28 procent omhoog na goed ontvangen resultaten.

Dollar- en oliekoers

De euro was 1,0728 dollar waard, tegenover 1,0699 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent duurder op 72,48 dollar per vat. Brentolie won 0,7 procent aan waarde tot 76,82 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Uitbater snellaadstations Fastned groeit hard door

AMSTERDAM (ANP) - De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's Fastned maakt een stevige groei door. Het beursgenoteerde bedrijf profiteert vooral van de opmars van de elektrische auto op de Nederlandse wegen en die van omringende landen.

10 minuten geleden
Beleggers wachten op reactie Israël na aanval door Iran

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst dinsdag af op een flink lager begin. De Europese beurshandel leek maandag nog weinig last te hebben van de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekend, maar de zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op die aanval lijken nu toe te nemen.

20 minuten geleden
Winstalarm Duits luchtvaartconcern Lufthansa door stakingen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa heeft zijn winstverwachting voor dit jaar naar beneden bijgesteld, onder druk van een reeks stakingen van cabine- en grondpersoneel in een loonconflict. Ook heeft Lufthansa te maken gehad met stakingen van luchthavenbeveiligers waardoor veel vluchten geschrapt moesten worden.

45 minuten geleden
Consumentenbond dagvaardt Albert Heijn om fouten op kassabonnen

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond heeft Albert Heijn een dagvaarding gestuurd om jarenlange fouten op kassabonnen. Daarover klaagt de belangenbehartiger voor consumenten al een paar jaar. Nu eist de bond dat de supermarktketen interne onderzoeken over onjuiste bedragen op kassabonnen deelt en met een vorm van compensatie komt voor consumenten.

46 minuten geleden
Chinese economie groeit in eerste kwartaal met 5,3 procent

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - De Chinese economie is in het eerste kwartaal op jaarbasis met 5,3 procent gegroeid, blijkt uit officiële gegevens. Daarmee overtrof China ruimschoots de verwachtingen van analisten. Die hadden gerekend op een groei met 4,8 procent voor de op een na grootste economie ter wereld. In het vierde kwartaal van 2023 bedroeg de groei 5,2 procent.

2 uur geleden
Albert Heijn komt met uitstoot op producten en met runderkipgehakt

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn gaat de CO2-uitstoot vermelden op de verpakking van producten van het eigen merk in de winkels. De supermarktketen zegt de eerste in Nederland te zijn die dat doet. Ook komt de supermarktketen met gehakt, worstjes en burgers die een combinatie zijn van kip en rundvlees. Dat zou beter zijn voor het milieu dan reguliere rundvleesproducten.

2 uur geleden
Albert Heijn komt met uitstoot op producten en met runderkipgehakt

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn gaat de CO2-uitstoot vermelden op de verpakking van producten van het eigen merk in de winkels. De supermarktketen zegt de eerste in Nederland te zijn die dat doet. Ook komt de supermarktketen met gehakt, worstjes en burgers die een combinatie zijn van kip en rundvlees. Dat zou beter zijn voor het milieu dan reguliere rundvleesproducten.

3 uur geleden