Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techbedrijven stijgen op vlakke Japanse beurs

Techbedrijven stijgen op vlakke Japanse beurs

TOKIO (ANP) - De Japanse techbedrijven werden woensdag opgepikt op de beurs in Tokio, na de recente koersverliezen in de sector. De forse winst van van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq wakkerde daarbij de kooplust van beleggers aan. Grote Japanse investeringsmaatschappijen namen daarentegen wat winst in andere sectoren voor het sluiten van de boeken. In Japan loopt het fiscale boekjaar eind deze maand af.

De Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk een fractie hoger op 29.036,56 punten. Robotmaker Fanuc, technologieconcern Sony en de fabrikant van elektromotoren Nidec behoorden tot de sterkste stijgers met winst tot 3,6 procent. De staalbedrijven JFE Holdings, Kobe Steel en Nippon Steel stonden onderaan met verliezen rond de 3 procent. Terumo zag een eerdere winst verdampen en daalde licht. De maker van medische apparatuur heeft een nieuwe spuit ontwikkeld, waarmee zeven doses uit elk flesje van het coronavaccin van Pfizer kunnen worden gehaald.

De andere graadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent in de plus. Een sterker dan verwachte stijging van de Chinese producentenprijzen in februari wakkerde de hoop aan op een robuust herstel van de op een na grootste economie ter wereld. De consumentenprijzen namen vorige maand opnieuw af. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,1 procent. Cathay Pacific verloor 0,9 procent na een miljardenverlies in het coronajaar 2020. De luchtvaartmaatschappij sprak van een recordverlies en het zwaarste jaar ooit voor het bedrijf.

Meer uit Financieel

Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

1 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

4 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

5 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

23 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

23 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden