Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techbedrijven stijgen op vlakke Japanse beurs

Techbedrijven stijgen op vlakke Japanse beurs

TOKIO (ANP) - De Japanse techbedrijven werden woensdag opgepikt op de beurs in Tokio, na de recente koersverliezen in de sector. De forse winst van van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq wakkerde daarbij de kooplust van beleggers aan. Grote Japanse investeringsmaatschappijen namen daarentegen wat winst in andere sectoren voor het sluiten van de boeken. In Japan loopt het fiscale boekjaar eind deze maand af.

De Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk een fractie hoger op 29.036,56 punten. Robotmaker Fanuc, technologieconcern Sony en de fabrikant van elektromotoren Nidec behoorden tot de sterkste stijgers met winst tot 3,6 procent. De staalbedrijven JFE Holdings, Kobe Steel en Nippon Steel stonden onderaan met verliezen rond de 3 procent. Terumo zag een eerdere winst verdampen en daalde licht. De maker van medische apparatuur heeft een nieuwe spuit ontwikkeld, waarmee zeven doses uit elk flesje van het coronavaccin van Pfizer kunnen worden gehaald.

De andere graadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent in de plus. Een sterker dan verwachte stijging van de Chinese producentenprijzen in februari wakkerde de hoop aan op een robuust herstel van de op een na grootste economie ter wereld. De consumentenprijzen namen vorige maand opnieuw af. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,1 procent. Cathay Pacific verloor 0,9 procent na een miljardenverlies in het coronajaar 2020. De luchtvaartmaatschappij sprak van een recordverlies en het zwaarste jaar ooit voor het bedrijf.

Meer uit Financieel

Autoverzekeringen goedkoper ondanks hoge inflatie

EINDHOVEN (ANP) - Autoverzekeringen zijn ondanks de hoge inflatie in de eerste helft van dit jaar goedkoper geworden. Dit constateert de financiële vergelijkingswebsite Geld.nl. Volgens de site komt dit onder meer doordat er vorig jaar minder sprake was van autobranden en andere vormen van voertuigcriminaliteit.

14 minuten geleden
Mark Zuckerberg kondigt nieuwe privacyfuncties aan voor WhatsApp

MENLO PARK (ANP) - Berichtendienst WhatsApp voert veranderingen door waardoor de privacy van gebruikers moet verbeteren. Topman Mark Zuckerberg van moederconcern Meta Platforms heeft dat laten weten in een post op Facebook.

49 minuten geleden
Huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar WK voetbal

DOHA (ANP/BLOOMBERG) - De huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal dat vanaf 21 november in het Arabisch emiraat wordt gehouden. Bewoners in populaire buurten zeggen dat ze gedwongen worden in te stemmen met huurverhogingen van 40 procent en contractperiodes van twee jaar. Sommige van hen zijn gedwongen hun huis te verlaten omdat ze de huur niet meer kunnen betalen.

56 minuten geleden
Italianen hoeven pizza's van Domino's niet, pizzamaker vertrekt

NEW YORK (ANP) - Domino's Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza's van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het van huis uit Amerikaanse Domino's daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino's in Italië hebben inmiddels hun deuren gesloten.

1 uur geleden
Just Eat Takeaway en PostNL grootste dalers op lager Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging dinsdag licht omlaag onder aanvoering van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway. Bij de middelgrote bedrijven bungelde PostNL onderaan met een verlies van dik 7 procent. Analisten van de Amerikaanse bank Jefferies haalden het aandeel van hun kooplijst na de tegenvallende resultaten die het postbedrijf een dag eerder bekendmaakte.

2 uur geleden
Bestelknop van bol.com deugde volgens kantonrechter niet

AMSTERDAM (ANP) - Een uitspraak van de kantonrechter in Amsterdam heeft mogelijk grote gevolgen voor bol.com en andere webwinkels. Volgens de rechter voldeed de bestelknop van bol.com namelijk niet aan de vereisten. Een consument die nog een rekening had openstaan bij de webwinkel hoefde die van de rechter daarom niet te betalen.

2 uur geleden
Haven Felixstowe biedt werknemers bonus om staking te voorkomen

FELIXSTOWE (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De grote Britse containerhaven Felixstowe biedt werknemers een bonus van 500 pond, omgerekend ruim 590 euro, om een staking later deze week te voorkomen. Felixstowe is de grootste containerhaven van het Verenigd Koninkrijk en het personeel wil later deze maand acht dagen het werk neerleggen uit onvrede over het mislukken van loononderhandelingen.

2 uur geleden