Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techbedrijven sleuren Nasdaq onderuit op Wall Street

Techbedrijven sleuren Nasdaq onderuit op Wall Street

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Techbedrijven hebben maandag een stevige duikeling gemaakt op Wall Street en trokken met name schermenbeurs Nasdaq mee omlaag. Beleggers maken zich zorgen dat de aandelen door de langdurige stijgingen van de afgelopen weken te duur zijn geworden. Ook de breed samengestelde S&P 500 ging omlaag, maar de Dow-Jonesindex noteerde nog een klein plusje.

Grote techfondsen als Apple (min 3 procent), Amazon (min 2,1 procent), Microsoft (min 2,7 procent) en Google-moeder Alphabet (min 1,7 procent) drukten op de markt. Ook chipbedrijven als Intel, AMD, Nvidia en Qualcomm daalden flink met minnen tot 4,7 procent. Tesla daalde zelfs 8,6 procent nadat het bedrijf plotseling geen bestellingen meer accepteerde voor de goedkoopste versie van zijn SUV Model Y.

Techbeurs Nasdaq eindigde 2,5 procent lager op 13.533,05 punten. De S&P 500 leverde 0,8 procent in, tot 3876,50 punten. De Dow-Jonesindex sloot met een plusje van 0,1 procent en kwam uit op 31521,69 punten.

AMC

Bioscoopketen AMC werd haast 15 procent hoger gezet. Bioscopen in de staat New York mogen voor het eerst in bijna een jaar weer open, zij het met beperkte aantallen bezoekers.

Vliegtuigbouwer Boeing werd 2,1 procent lager gezet nadat een motor van een vliegtuig in de Verenigde Staten is ontploft. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft daarop bevolen dat oudere vliegtuigen van het type 777-200 met motoren van het merk Pratt & Whitney voorlopig aan de grond moeten blijven. Die moeten nu eerst geĆÆnspecteerd worden. Wereldwijd gaat het om 128 toestellen waarvan er 69 in actieve dienst zijn.

American Airlines

Luchtvaartmaatschappijen deden het juist goed op de beurs nadat analisten van Deutsche Bank positiever werden over de sector. American Airlines (plus 9,4 procent), United Airlines (plus 3,5 procent), Delta Air Lines (plus 4,5 procent) en Southwest Airlines (plus 3,8 procent) stegen allen behoorlijk.

Bandenmaker Goodyear werd ruim 21 procent hoger gezet nadat het bedrijf aankondigde Cooper Tire over te nemen voor 2,8 miljard dollar. Cooper werd haast 30 procent meer waard.

Snap

Socialemediabedrijf Snap, bekend van de app Snapchat, steeg aan het begin van de dag en werd daardoor voor het eerst meer dan 100 miljard dollar waard. Die winst speelde de onderneming weer kwijt en uiteindelijk eindigde Snap 3,2 procent lager.

De euro was 1,2154 dollar waard, tegen 1,2157 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 3,8 procent duurder op 61,49 dollar. Brentolie klom eveneens 3,8 procent in prijs tot 65,27 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

1 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

2 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

20 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

20 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

22 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden
Aantal sekswerkers in Duitsland blijft onder pre-coronaniveau

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het aantal geregistreerde sekswerkers in Duitsland neemt toe, maar blijft onder het niveau van voor de coronapandemie. Dat volgt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau heeft vrijgegeven.

1 dag geleden