Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techbedrijven opnieuw omlaag op Aziatische beurzen

Techbedrijven opnieuw omlaag op Aziatische beurzen

TOKIO (ANP) - De Aziatische aandelenbeurzen gingen dinsdag opnieuw omlaag na de aanhoudende verkoopgolf op Wall Street. De vrees dat de Amerikaanse Federal Reserve harder dan verwacht zal ingrijpen om de hoge inflatie te bestrijden hield de markten in de greep. De Fed komt woensdag met een rentebesluit en zal de rente dan mogelijk met 0,75 procentpunt verhogen in plaats van een eerder voorziene verhoging met 0,5 procentpunt. Beleggers vrezen dat de renteverhogingen een recessie zullen veroorzaken.

Hogere rentetarieven zijn vooral negatief voor de waarderingen van snelgroeiende techbedrijven, waardoor de techgraadmeter Nasdaq maandag 4,7 procent verloor. Ook de Aziatische techbedrijven werden daardoor overwegend omlaag getrokken. De grote Japanse techinvesteerder SoftBank raakte bijna 3 procent kwijt. De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot mede door het koersverlies van zwaargewicht SoftBank 1,3 procent lager op 26.629,86 punten. Een dag eerder verloor de graadmeter al 3 procent.

In Hongkong zakte het Chinese webwinkelconcern Alibaba 2,8 procent. Internet en gamesbedrijf Tencent hield het verlies beperkt tot 0,6 procent. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,1 procent in de min en de hoofdindex in Shanghai leverde 0,5 procent in door zorgen over een nieuwe uitbraak van het coronavirus in Beijing.

In Zuid-Korea, waar grote exportbedrijven steeds meer last krijgen van de aanhoudende staking van vrachtwagenchauffeurs, verloor de Kospi 0,6 procent. In Sydney keerden beleggers terug na een lang weekeinde en raakte de All Ordinaries ruim 4 procent kwijt.

Meer uit Financieel

Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiƫle experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

1 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

3 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

3 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

4 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

6 uur geleden
VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

7 uur geleden
Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

19 uur geleden