Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techbedrijven openen de boeken op Wall Street

Techbedrijven openen de boeken op Wall Street

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amerikaanse aandelenbeurzen krijgen dinsdag opnieuw het nodige cijfergeweld te verwerken. Microsoft en Google-moeder Alphabet openen de boeken en dat zijn twee van de grootste bedrijven in de Verenigde Staten. Ook berichtendienst Twitter komt met kwartaalcijfers.

Alphabet en Twitter zijn voor hun inkomsten grotendeels afhankelijk van advertentie-inkomsten. Andere bedrijven waar dat voor geldt zoals socialemediaondernemingen Snap en Facebook misten de omzetverwachtingen van analisten en wezen allebei naar een verandering die Apple doorvoerde in het besturingssysteem op de iPhone. Nu gebruikers daar nadrukkelijk toestemming moeten geven aan apps die hen volgen, kiezen veel gebruikers ervoor om dat niet toe te laten. Daardoor wordt de informatie die de apps over gebruikers kunnen verzamelen minder nauwkeurig en willen adverteerders minder betalen.

Behalve advertenties verdient Alphabet ook het nodige aan clouddiensten, een branche waarin ook Microsoft actief is. De afgelopen periode groeiden de omzetten daar stevig door omdat veel bedrijven het voor hun personeel mogelijk moesten maken om thuis te werken tijdens de coronacrisis. Die trend zal doorzetten, denken kenners, die thuiswerken niet meer helemaal zien verdwijnen.

Van dat thuiswerken profiteerde Microsoft ook doordat er veel nieuwe computers werden verkocht waarop software van het bedrijf draaide zoals Windows en Office, maar ook samenwerkingssoftware Teams deed het goed. Nu met name in de Verenigde Staten veel mensen kiezen voor een andere baan kan ook het zakelijke sociale netwerk LinkedIn van Microsoft mogelijk profiteren.

Meer uit Financieel

KLM draait mogelijk toch op voor fikse naheffing piloten

SCHIPHOL (ANP) - KLM moet mogelijk alsnog opdraaien voor een deel van de fikse naheffing die de Belastingdienst heeft neergelegd bij twee in Zwitserland woonachtige piloten. De vliegers vinden dat de luchtvaartmaatschappij zich geen goede werkgever toonde door hen niet te waarschuwen voor de verandering van een belastingverdrag tussen Nederland en Zwitserland in 2012. Het gerechtshof Amsterdam wees die klachten af, maar de hoogste rechter van Nederland vindt dat een nieuw oordeel over die zaak nodig is.

32 minuten geleden
Amazon komt met duurder abonnement streamingdienst zonder reclame

SEATTLE (ANP) - Amazon laat sommige mensen met een abonnement op streamingdienst Amazon Prime Video begin volgend jaar extra betalen als zij geen reclame willen zien bij het kijken van een film of serie. Het techconcern meldt dit vrijdag. Een abonnement zonder advertenties zal in de Verenigde Staten 3 dollar per maand meer kosten.

1 uur geleden
ING en ABN AMRO zakken op beurs na voorstel belastingverhoging

AMSTERDAM (ANP) - De banken ING en ABN AMRO gingen vrijdag omlaag op de Amsterdamse beurs. De koersdaling volgde op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankenbelasting te verhogen. De opbrengst daarvan zal worden gebruikt om huishoudens met lagere inkomens te ondersteunen. ING zakte 4,6 procent en ABN AMRO verloor 3,5 procent. Ook de verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot ruim 2 procent.

1 uur geleden
Brussel komt alsnog met boete voor Intel om marktmisbruik

BRUSSEL (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Europese Commissie komt alsnog met een boete van ruim 376 miljoen euro voor chipfabrikant Intel in een slepende zaak rond marktmisbruik.

1 uur geleden
Economische bedrijvigheid eurozone krimpt iets minder sterk

LONDEN (ANP) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in september iets minder sterk gekrompen dan een maand eerder. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector wat minder sterk afnam. De krimp in de industriesector viel wel iets groter uit dan in augustus, meldde marktonderzoeker S&P Global op basis van voorlopige cijfers. In de industrie gaan de zaken al enige tijd minder goed door dalende orders en een afgenomen productie.

2 uur geleden
Elektronicaketen BCC failliet verklaard

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft elektronicaketen BCC failliet verklaard, meldt de rechtbank vrijdag. Donderdag vroegen de curatoren het faillissement aan. De keten had al een tijd last van financiële problemen en had eerder uitstel van betaling aangevraagd.

3 uur geleden
Bloomberg: China overweegt versoepeling aandelenbezit buitenland

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China overweegt om de regels te versoepelen die het aandelenbezit van Chinese bedrijven vanuit het buitenland beperken. Dit melden ingewijden. China beperkt het totale aandelenbezit voor mensen uit andere landen in Chinese bedrijven nu tot 30 procent, waarbij één individuele buitenlandse aandeelhouder niet meer dan 10 procent mag houden. Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe limieten worden.

4 uur geleden