Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techbedrijven onderuit op positieve Japanse beurs

Techbedrijven onderuit op positieve Japanse beurs

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag hoger gesloten. Beleggers deden de aandelen van techbedrijven, die tijdens coronacrisis sterk zijn gestegen, van de hand en stapten in ondernemingen die naar verwachting meer zullen profiteren van het economische herstel. De andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde na een kwakkelend begin van de handelsdag uiteindelijk 1 procent in de plus op 29.027,94 punten. Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse economie in het vierde kwartaal met 2,8 procent is gegroeid. De op twee na grootste economie ter wereld toonde daarmee voor het tweede kwartaal op rij herstel. De groei viel wel lager uit dan een eerdere raming.

De Japanse automakers Toyota en Honda en ook de banken en vastgoedbedrijven, die het door corona moeilijk hadden, behoorden tot de sterkste stijgers. Een waardedaling van de Japanse yen bood daarnaast steun aan de exportbedrijven. Een daling van de yen maakt de producten van deze bedrijven in het buitenland goedkoper. Computerspelmaker Nintendo, die afgelopen jaar sterk profiteerde van het vele thuiszitten vanwege het coronacrisis, verloor 1,7 procent.

De All Ordinaries in Sydney klom 0,5 procent onder aanvoering van de Australische banken. In Seoul noteerde de Kospi tussentijds 0,2 procent lager. De Hang Seng-index in Hongkong won 1 procent en de hoofdindex in Shanghai daalde 0,4 procent.

Meer uit Financieel

Ford zakt op Wall Street na bijstellen winstverwachting

NEW YORK (ANP) - Autoproducent Ford behoorde donderdag tot de dalers op de beurzen in New York. Het bedrijf waarschuwde dat de winst dit jaar lager uitvalt door nieuwe afspraken met vakbond United Auto Workers en stijgende loonkosten. Het aandeel verloor uiteindelijk 3,1 procent.

2 uur geleden
Britse regering bezorgd over overname Telegraph, start onderzoek

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - De Britse regering heeft een onderzoek ingesteld naar de voorgenomen overname van de Telegraph Media Group door een investeringsfonds dat banden heeft met de Verenigde Arabische Emiraten. De Britse minister van Cultuur Lucy Frazer stelt in een verklaring dat ingrijpen nodig is vanwege zorgen over de juiste weergave van nieuws en de vrijheid van meningsuiting.

2 uur geleden
Apollo verhoogt financiering Air France-KLM naar 1,5 miljard

PARIJS (ANP) - Air France-KLM krijgt 1,5 miljard euro tot zijn beschikking, nu een deal met investeerder Apollo is afgerond. Voor dat geld mag het Amerikaanse Apollo het loyaliteitsprogramma Flying Blue deels uitbaten. Eind oktober werd een financiering van 1,3 miljard euro aangekondigd, maar Apollo heeft dat bedrag verhoogd.

4 uur geleden
Rechter: namaakspeelgoed bij Action mag niet meer worden verkocht

DEN BOSCH (ANP) - De 'Squishy Factory" een product van speelgoedmaker Toi-Toys dat onder andere in de schappen lag bij winkelketen Action, mag niet langer worden verkocht. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant donderdag bepaald. Het speelgoed leek namelijk wel heel erg op de 'Doctor Squish Squishy Maker' van twee andere producenten.

5 uur geleden
Claimclubs krijgen uitnodiging van NN na woekerpolisdeal ASR

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, nu het rivaal ASR is gelukt om een schikking te treffen in het langslepende woekerpolisdossier. Ab Flipse, voorzitter van Vereniging Woekerpolis.nl, en Marnix Bos, voorzitter van de Stichting Wakkerpolis, laten weten dat ze inmiddels een uitnodiging hebben gekregen voor een verkennende dialoog.

5 uur geleden
ABP verhoogt pensioenen met 3 procent, premie gaat iets omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Gepensioneerden die zijn aangesloten bij ambtenarenpensioenfonds ABP zien hun pensioen volgend jaar met 3 procent stijgen. Daarnaast gaat de premie iets omlaag. "Hopelijk geeft de verhoging onze gepensioneerden wat extra armslag. Want bij een pensioen van 1000 euro netto betekent dat toch zo'n 30 euro in de maand erbij", laat bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland weten.

6 uur geleden
Drie Nederlandse start-ups mogen innovaties voor NAVO ontwikkelen

DEN HAAG (ANP) - Drie Nederlandse start-ups zijn geselecteerd om nieuwe innovaties voor de NAVO te ontwikkelen. Zij krijgen daarvoor elk een subsidie van 100.000 euro. Volgens het ministerie van Defensie gaat het om een bedrijf uit Amsterdam en twee bedrijven uit Delft, namelijk Ore Energy, Lobster Robotics en Enevate.

6 uur geleden