Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techbedrijven Alibaba en Tencent op winst in Hongkong

Techbedrijven Alibaba en Tencent op winst in Hongkong

HONGKONG (ANP) - Techbedrijven boekten woensdag flinke winsten op de aandelenbeurs in Hongkong. De inflatie in China viel in december lager uit dan verwacht. Eerder sloten de aandelenbeurzen in New York ook al met winst, waarbij vooral technologiegraadmeter Nasdaq het goed deed. Beleggers reageerden op een verklaring van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve. Hij zei dat de centrale bank niet zal aarzelen om de rente sterker op te voeren als de inflatie hoog blijft.

Powell gaf aan dat hij verwacht dat de inflatiedruk dit jaar zal gaan afzwakken omdat de problemen bij de toelevering en transport van goederen en grondstoffen zouden moeten verminderen. Maar als de inflatie hardnekkig hoog blijft, staat de Fed paraat om de rente nog sterker te gaan verhogen, aldus Powell. Hij was in de Amerikaanse Senaat vanwege zijn herbenoeming voor een tweede termijn als voorzitter van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. Later op woensdag komt een belangrijk Amerikaans inflatiecijfer naar buiten.

De inflatiedruk nam in december in China af. De consumentenprijsindex steeg met 1,5 procent en dat was minder dan waar analisten in doorsnee rekening mee hadden gehouden. In november werden consumentengoederen nog 2,3 procent duurder in China. De producentenprijzen stegen in december met 10,3 procent, tegen 12,9 procent een maand eerder. De Chinese centrale bank zou de rente in het land volgende week al kunnen verlagen om groei te stimuleren. Dat zou voor het eerst zijn sinds april 2020.

Nikkei

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 2,6 procent in de plus. Webwinkelconcern Alibaba steeg ruim 5 procent en internetbedrijf Tencent klom zo'n 4,5 procent. Het Chinese e-commercebedrijf JD.com won ruim 15 procent. Maaltijdbezorger Meituan steeg meer dan 9 procent. De beurs in Shanghai stond 0,6 procent hoger.

De Nikkei-index sloot de sessie met een winst van 1,9 procent op 28.765,66 punten. De Japanse techinvesteerder SoftBank was een van de grote winnaars met een plus van meer dan 6 procent. SoftBank is een grote investeerder in onder meer Alibaba.

Meer uit Financieel

Point Biopharma schiet omhoog op Wall Street na overnamenieuws

NEW YORK (ANP) - Het medische bedrijf Point Biopharma is dinsdag fors meer waard geworden op de beurs in New York. De grotere farmaceut Eli Lilly koopt de ontwikkelaar van nieuwe behandelingen van kanker voor 1,4 miljard dollar, maakten de twee bedrijven bekend.

51 minuten geleden
Toch geen nabetaling van FrieslandCampina voor Thaise klant

BANGKOK (ANP) - FrieslandCampina hoeft een klant in Thailand toch geen nabetaling te doen van omgerekend 58 miljoen euro. Dat heeft het gerechtshof voor Handelszaken in Thailand geoordeeld. Een lagere rechter oordeelde twee jaar geleden dat het zuivelconcern vermeende schade van die klant wel moest vergoeden. Maar daartegen ging FrieslandCampina in beroep.

1 uur geleden
Huizen in EU voor het eerst sinds 2014 goedkoper dan jaar eerder

LUXEMBURG (ANP) - Huizen in de Europese Unie zijn in het tweede kwartaal gemiddeld 1,1 procent in prijs gezakt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het is voor het eerst in negen jaar tijd dat de huizenprijzen in het landenblok op jaarbasis zijn gedaald, meldt Europees statistiekbureau Eurostat.

2 uur geleden
Geldmaat: klanten Rabobank en ING kunnen contactloos geld opnemen

WEESP (ANP) - Klanten van Rabobank en ING kunnen vanaf dinsdag geld opnemen uit een automaat zonder dat ze een bankpas in de geldautomaat hoeven te steken. Dit meldt Geldmaat, dat alle pinautomaten in Nederland in handen heeft. Een woordvoerster van Geldmaat meldt dat klanten van andere banken later ook contactloos geld op kunnen nemen. Klanten moeten daarbij nog wel de pincode intoetsen.

2 uur geleden
Spaanse elektrische autofabrikant maakt debuut op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De beursgang van de Spaanse elektrische voertuigenfabrikant QEV Technologies op de Amsterdamse beurs levert het bedrijf een beurswaarde van 221 miljoen euro op. De notering volgde na een fusie met een lege beurshuls. Met het opgehaalde kapitaal wil QEV de productie in een voormalige Nissan-fabriek in Barcelona opvoeren.

3 uur geleden
Damen eist compensatie overheid om sancties tegen Rusland

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen eist compensatie van de Nederlandse overheid voor financiƫle schade als gevolg van de sancties tegen Rusland. Daarvoor heeft het concern een rechtszaak aangespannen, bevestigt Damen na berichtgeving van persbureau Bloomberg.

4 uur geleden
Turkse inflatie loopt op tot ruim 61 procent

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turken waren in september ruim 61 procent meer kwijt aan hun boodschappen en diensten zoals een kappersbezoek. Daarmee is de inflatie in het land toegenomen in vergelijking met de voorgaande maanden.

5 uur geleden