Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techaandelen Hongkong verspelen deel van hun winst

Techaandelen Hongkong verspelen deel van hun winst

TOKIO (ANP) - De opleving op de aandelenbeurzen in New York heeft woensdag geen overtuigend vervolg gekregen op de handelsvloeren in Azië. De belangrijkste graadmeters kwamen amper in beweging. Nadat techbedrijven zoals Alibaba in Hongkong aanvankelijk veel hoger koersten, gaven ze een deel van hun winsten later weer prijs. Beleggers hielden de ontwikkelingen rond de omikronvariant van het coronavirus in de gaten en verwerkten opmerkingen van de Chinese overheid over de economie.

Het Chinese agentschap voor macro-economische planning zei dat de economie van het Aziatische land zijn groei op een "redelijk" niveau kan voortzetten. China zal de overheidsuitgaven opvoeren en de steun aan producenten en kleine bedrijven verstevigen, zei vicedirecteur Ning Jizhe in een interview met staatspersbureau Xinhua.

Techaandelen met een notering aan de Hongkongse beurs leken aanvankelijk op te leven na die opmerkingen. Maar uiteindelijk belandden ze dichter bij hun slotprijs van een dag eerder. Alibaba stond 0,2 procent hoger en JD.com won 1,7 procent, na winsten van ruim 5 procent eerder op de dag.

Bilibili

Een opvallende uitschieter was het videoplatform Bilibili, dat ruim 11 procent omhoog schoot. Eerder verloor de app voor video's over games en entertainment nog flink aan waarde na een megaboete voor een Chinese influencer.

Op de beurs in Tokio waren de ogen gericht op Sony, dat 2,4 procent won. Een dochterbedrijf van het Japanse conglomeraat heeft een fusiedeal gesloten met het Indiase mediaconcern Zee Entertainment Enterprises. Dit geeft Sony een stevige basis in groeimarkt India.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 0,1 procent lager op 28.503,26 punten. De beurs in Shanghai boekte tussentijds een marginale winst en de Hang Seng-index in Hongkong won 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney klom 0,1 procent en de Kospi in Seoul steeg 0,2 procent..

Meer uit Financieel

EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

7 uur geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

8 uur geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

10 uur geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

10 uur geleden
Automaker Ford stijgt op Wall Street na afwenden nieuwe stakingen

NEW YORK (ANP) - Ford behoorde de laatste dag van de handelsweek tot de stijgers op de beurzen van New York. Het aandeel steeg 1,9 procent. De Amerikaanse vakbond UAW maakte bekend de staking bij een fabriek van de autofabrikant niet verder uit te breiden. Dat deed de bond wel bij fabrikanten General Motors (GM) en Stellantis. De stakingen begonnen vorige week vrijdag, nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao-overeenkomst in een impasse zijn geraakt.

21 uur geleden
ING en ABN onderuit op Damrak om verhoging bankbelasting

AMSTERDAM (ANP) - ING en ABN AMRO zijn vrijdag met stevige koersverliezen gesloten op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden negatief op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankbelasting te verhogen. ING en ABN AMRO leverden daarop tot 6,4 procent in. Verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot 2,6 procent.

1 dag geleden
Autovakbond VS breidt stakingen bij GM en Stellantis uit

DETROIT (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De stakingen bij autofabrieken van General Motors (GM) en Stellantis in de Verenigde Staten, die afgelopen vrijdag begonnen, worden uitgebreid. Dat heeft Shawn Fain, voorzitter van autovakbond UAW, vrijdag bekendgemaakt. Daarmee wordt het werk neergelegd in nog eens 38 fabrieken, verspreid over twintig Amerikaanse staten.

1 dag geleden