Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tech trekt Wall Street weer hard onderuit

Tech trekt Wall Street weer hard onderuit

NEW YORK (ANP) - De beurzen op Wall Street zijn donderdag opnieuw hard onderuit gegaan. Met name techaandelen en andere bedrijven die het tijdens de coronacrisis goed deden, gingen in de uitverkoop. In plaats daarvan waren bedrijven in trek die kunnen profiteren van de heropening na de coronacrisis.

Techbeurs Nasdaq kreeg door uitverkoop van bedrijven als Apple (min 3,5 procent), Amazon (min 3,2 procent) en Microsoft (min 2,4 procent) een stevige tik. De daling van 3,5 procent voor die graadmeter was de grootste sinds oktober. De Nasdaq kwam uit op een stand van 13.119,43 punten. Ook de Dow-Jonesindex daalde, met 1,8 procent tot 31.402 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 2,5 procent omlaag tot 3829,33 punten.

Twitter was van de techfondsen een van de zeldzame uitschieters naar boven. Het socialemediabedrijf hield een investeerdersdag waarop het zijn groeiplannen bekendmaakte. De omzet moet de komende drie jaar verdubbelen, onder meer door meer gebruikers te trekken en zo meer geld aan advertenties te kunnen verdienen. Het aandeel ging 3,7 procent omhoog.

Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing kreeg een boete van 6,6 miljoen dollar omdat het bedrijf zich qua veiligheidseisen niet aan een schikking uit 2015 heeft gehouden. Het aandeel dook 5,6 procent omlaag.

Reisboekingsbedrijf Booking Holdings opende de cijfers over het voor de toerismebranche zeer moeilijke jaar 2020. Het bedrijf, bekend van website Booking.com werd 7 procent lager gezet.

J&J

Johnson & Johnson (J&J) werd 0,1 procent hoger gezet, nadat het aandeel woensdag ook al hoger was gesloten. De Amerikaanse FDA oordeelde deze week dat het coronavaccin van het bedrijf effectief en veilig is en naar verwachting wordt nu later deze week het middel via een noodgoedkeuring toegelaten op de Amerikaanse markt. Ook Moderna (plus 2,5 procent) steeg nadat het bedrijf had bekendgemaakt zijn coronavaccin door te gaan ontwikkelen voor nieuwe varianten. Moderna verwacht verder dit jaar 18,4 miljard dollar aan omzet te halen.

GameStop steeg ruim 18 procent na nieuwe acties door Reddit-beleggers. Die proberen opnieuw shortsellers, speculanten die geld willen verdienen aan een koersdaling, een hak te zetten.

De euro was 1,2173 dollar waard, tegen 1,2228 dollar bij het slot van de beurzen in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 63,36 dollar. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 66,86 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Omzet zakelijke dienstverlening omhoog, sterkst bij beveiliging

DEN HAAG (ANP) - De zakelijke dienstverlening in Nederland heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar de omzet zien stijgen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek(CBS) ging het om een stijging van 6,3 procent in vergelijking met een jaar eerder. Over heel 2023 klom de omzet in de zakelijke dienstverlening met 9,6 procent.

2 uur geleden
Koersval Weight Watchers, Wall Street sluit februari af met winst

NEW YORK (ANP) - Afslankbedrijf Weight Watchers maakte donderdag een koersduikeling op Wall Street van ruim 18 procent. Beleggers schrokken van de aankondiging dat Oprah Winfrey dit jaar stopt als bestuurslid van de dieetorganisatie. De presentatrice zit sinds oktober 2015 in het bestuur, maar stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe termijn bij de aandeelhoudersvergadering in mei. Eerder zorgde Oprah ook al voor opschudding, nadat zij toegaf afslankmedicijnen te gebruiken.

4 uur geleden
TenneT: nieuwe kerncentrales niet probleemloos op stroomnet

ARNHEM (ANP) - De twee nieuwe kerncentrales die het kabinet wil laten bouwen, kunnen in de meeste gevallen niet probleemloos op het overvolle stroomnet worden aangesloten. Hoogspanningsnetbeheerder TenneT deed onderzoek naar verschillende mogelijkheden met kerncentrales in het Zeeuwse Borssele en op de Maasvlakte in Rotterdam, de twee locaties die het kabinet in beeld heeft.

7 uur geleden
Verzekeraar NN schittert op Damrak, Air France-KLM hard omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group was donderdag de grote winnaar bij de hoofdfondsen op het Damrak na de publicatie van gunstige jaarresultaten. Het concern deed vooral goede zaken bij onderdeel NN Bank dankzij de gestegen rente. Ook ging het volgens het bedrijf goed met het Nederlandse schadebedrijf. NN Group zag de jaarwinst wel dalen, maar liet in de tweede helft van het jaar een sterke verbetering zien.

9 uur geleden
Hoogleraar: ambitie van bouw bijna miljoen woningen niet haalbaar

DEN HAAG (ANP) - De komende jaren gaan geen 981.000 woningen gebouwd worden, het aantal dat het demissionaire kabinet tot 2030 voor ogen heeft. Dat zegt ook Peter Boelhouwer, hoogleraar Huisvestingssystemen aan de TU Delft, tijdens de Woontop in Den Haag. "De opgave is enorm", voegt hij daaraan toe. Boelhouwer denkt dat het woningtekort de komende jaren bovendien zal oplopen. Eerder gaven andere vastgoedexperts al aan dat de kabinetsplannen niet haalbaar zijn.

9 uur geleden
Controle op verhuurders Airbnb strenger door nieuwe Europese wet

DEN HAAG (ANP) - Mensen die hun huis verhuren aan vakantiegangers via platforms als Airbnb en Booking krijgen binnenkort te maken met strengere Europese regels. Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met een wet die voorschrijft dat de platforms gegevens over verhuurders moeten delen met onder meer gemeenten. Lokale bestuurders kunnen daardoor strenger optreden als verhuurders zich niet aan de regels houden.

10 uur geleden
Weight Watchers onderuit op Wall Street na vertrek Oprah

NEW YORK (ANP) - Weight Watchers ging donderdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers schrokken van de aankondiging dat Oprah Winfrey dit jaar stopt als bestuurslid van de dieetorganisatie. De presentatrice zit sinds oktober 2015 in het bestuur, maar stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe termijn bij de aandeelhoudersvergadering in mei. Eerder zorgde Oprah ook al voor opschudding, nadat zij toegaf afslankmedicijnen te gebruiken. Het aandeel WW International kelderde bijna 22 procent.

11 uur geleden