Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Teambaas Williams: toekomst in Formule 1 is aan Nyck

Teambaas Williams: toekomst in Formule 1 is aan Nyck

MONZA (ANP) - Nyck de Vries heeft zich bij zijn debuut in de Formule 1 nadrukkelijk kandidaat gesteld voor een vaste raceplek in het volgende seizoen. Teambaas Jost Capito van Williams was lyrisch over het optreden van de 27-jarige Nederlander in de Grote Prijs van Italië, waarin De Vries de zieke Alex Albon verving en als negende eindigde, goed voor 2 WK-punten.

"Hij heeft laten zien wat hij kan in de Formule 1. Hij staat op onze lijst, maar hij heeft ook andere verplichtingen", zei Capito enigszins cryptisch bij Viaplay. "Het is nu vooral aan hem. Hij moet zeggen waar zijn toekomst ligt." Williams heeft voor volgend seizoen alleen Albon vastgelegd. Nicholas Latifi, de andere vaste coureur van Williams, heeft nog geen duidelijkheid over zijn toekomst. De Vries is kandidaat om de Canadees te vervangen, maar hij heeft op Monza ook ongetwijfeld de interesse getrokken van andere teams die voor volgend jaar nog een stoel vrij hebben.

De Vries reed dit seizoen voor Mercedes in de elektrische raceklasse Formule E en is ook reservecoureur bij het Formule 1-team van Mercedes, dat hem in die rol deelt met Williams. "Hij heeft voor ons in de simulator gezeten en we hebben altijd een stoeltje voor hem klaarstaan", aldus Capito. "Nyck heeft al een vrije training voor ons gereden en hij is in onze fabriek geweest. Maar het is wel extreem moeilijk om in de auto te stappen als je dat pas op zaterdagochtend om 11 uur hoort. Ik had heel hoge verwachtingen van hem, maar die heeft hij gewoon overtroffen. Vooraf zei ik tegen Nyck: heb plezier, het maakt niet uit als je de eerste bocht niet door komt. Maar hij leverde gewoon een fantastische race af."

Meer uit Sport

Nadal sluit langere tenniscarrière na 2024 niet definitief uit

MADRID (ANP/AFP) - Rafael Nadal laat nog open of 2024 het laatste jaar uit zijn tenniscarrière wordt. De 37-jarige Spaanse tennisser maakt volgende maand na bijna een jaar zijn rentree bij het ATP-toernooi van Brisbane en noemt de kans groot het het zijn laatste jaar wordt. Helemaal definitief is het echter niet.

6 uur geleden
FIA ziet af van onderzoek naar Mercedes-teambaas Wolff

LONDEN (ANP/DPA) - Autosportfederatie FIA zet het onderzoek naar teambaas Toto Wolff van Mercedes en diens vrouw Susie, de baas van de F1 Academy, niet door. Wolff zou vertrouwelijke informatie uit vergaderingen van de teambazen hebben doorgespeeld naar Susie, die aanschuift bij de vergaderingen van de commerciële rechtenhouder van de Formule 1 (FOM).

9 uur geleden
Zwemsters missen podium op 4x50 meter wisselslagestafette

OTOPENI (ANP) - De Nederlandse zwemsters hebben bij de EK kortebaan in Roemenië naast de medailles gegrepen op de 4x50 meter wisselslag. Kira Toussaint, Tes Schouten, Tessa Giele en Valerie Van Roon tikten in 1.45,78 als vierde aan. Het goud ging naar Zweden in 1.43,26, voor Italië en Groot-Brittannië.

9 uur geleden
Zwemmer Kamminga pakt EK-goud op 100 m schoolslag, brons Corbeau

OTOPENI (ANP) - Arno Kamminga heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan de titel veroverd op de 100 meter schoolslag. De 28-jarige zwemmer was in het Roemeense Otopeni met 56,52 net iets sneller dan titelverdediger Nicolo Martinenghi uit Italië. Caspar Corbeau greep het brons in 56,66.

9 uur geleden
Schouten op EK met Nederlands record naar finale 200 meter school

OTOPENI (ANP) - Tes Schouten heeft zich bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië overtuigend geplaatst voor de finale op de 200 meter schoolslag. De 22-jarige zwemster was met een Nederlands record van 2.16,98 de snelste. Ze dook ruim onder haar eigen toptijd van 2.18,19, die ze vorig jaar tijdens de WK kortebaan zwom.

9 uur geleden
Toussaint grijpt op EK kortebaan naast medaille op 200 meter rug

OTOPENI (ANP) - Kira Toussaint heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan naast de medailles gegrepen op de 200 meter rugslag. De 29-jarige zwemster tikte in het Roemeense Otopeni als zesde aan in 2.04,47. Het goud ging naar de Britse Medi Harris in 2.02,45.

11 uur geleden
Regering Oekraïne bezorgd om oproep Russen op Spelen toe te laten

KYIV (ANP) - De Oekraïense regering zegt "erg bezorgd" te zijn over de oproep die een aantal internationale sportbonden en nationale olympische comité's aan het IOC hebben gedaan om atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden toe te laten op de Olympische Spelen van Parijs komende zomer.

15 uur geleden