Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Teambaas McLaren: coronacrisis moet laatste wake-upcall zijn

Teambaas McLaren: coronacrisis moet laatste wake-upcall zijn

WOKING (ANP/RTR) - De Formule 1 zou de coronacrisis moeten beschouwen als een "laatste wake-upcall". Dat zegt McLaren-teambaas Andreas Seidl, die verder nog eens onderstreepte dat er drastische maatregelen genomen moeten worden om de "ongezonde" Formule 1 door de crisis heen te helpen.

"De sport die voorheen ongezond en niet duurzaam was, heeft nu een punt bereikt waarop we grote veranderingen nodig hebben", zei Seidl. "Ik zie geen tekenen dat de Formule 1 het komende jaar niet zal bestaan. Maar het grootste risico dat ik zie, is dat we teams verliezen als we nu geen drastische maatregelen nemen."

De Formule 1-teams kwamen overeen de begrotingen voor 2021 terug te schroeven tot 150 miljoen dollar, maar volgens Seidl kan er nog meer bezuinigd worden. "Ik denk dat 100 miljoen dollar een mooi bedrag is om een ​​team te leiden zoals we dat in de Formule 1 willen zien", zei de teambaas.

Verlof

McLaren is een van de renstallen die medewerkers met verlof hebben gestuurd als reactie op de wereldwijde pandemie die het seizoen heeft stilgelegd.

Het is nog niet bekend wanneer de Formule 1 wordt hervat. Achter de schermen wordt er momenteel gewerkt aan een herziene kalender.

Meer uit Sport

Levenslange schorsing basketballer Porter na overtreden gokregels

TORONTO (ANP/RTR) - Basketballer Jontay Porter van de Toronto Raptors is voor het leven geschorst voor het overtreden van de gokregels, heeft de National Basketball Association (NBA) besloten. De 24-jarige Amerikaan is na een onderzoek van de NBA schuldig bevonden aan het beïnvloeden van wedstrijden en aan gokken.

1 uur geleden
Nadal in tweede ronde Barcelona onderuit tegen De Minaur

BARCELONA (ANP) - Rafael Nadal is er bij het graveltoernooi van Barcelona niet in geslaagd de derde ronde te bereiken. De 37-jarige Spanjaard, die in eigen land zijn rentree maakt na een blessureperiode, moest zijn meerdere erkennen in de als vierde geplaatste Australiër Alex de Minaur. Het werd 7-5 6-1.

2 uur geleden
Australische O'Callaghan zwemt vlak boven toptijd Steenbergen

MELBOURNE (ANP/RTR) - Zwemster Marrit Steenbergen lijkt op het koningsnummer 100 meter vrije slag op de Olympische Spelen van Parijs in ieder geval serieus rekening te moeten houden met de Australische Mollie O'Callaghan. De tweevoudig wereldkampioene pakte in Gold Coast de nationale titel in een sterk bezette finale, in een tijd (52,27) die maar één honderdste van een seconde boven de toptijd van Steenbergen van februari lag.

5 uur geleden
Britse sportbaas niet enthousiast over bonus olympisch kampioenen

LONDEN (ANP/RTR) - De baas van het Britse olympische comité is niet te spreken over de financiële beloning voor olympisch kampioenen atletiek vanaf de komende Spelen. Volgens Andy Anson verhoogt de stap onnodig de druk op bonden van andere sporten om met prijzengeld te komen. Ook gaat het in tegen de olympische gedachte, aldus Anson.

8 uur geleden
Van Aert drie weken na zware val terug op de fiets

HERENTALS (ANP) - Wout van Aert zit drie weken na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen weer op de fiets. Hij reed woensdag op een nieuwe fiets een rondje van 30 kilometer bij zijn woonplaats Herentals in België.

8 uur geleden
Barcelona-middenvelder De Jong noemt uitschakeling flinke domper

BARCELONA (ANP) - Frenkie de Jong van FC Barcelona wist dat zijn ploeg het met tien man lastig ging krijgen tegen Paris Saint-Germain. Na de rode kaart voor verdediger Ronald Araújo moesten de Spanjaarden nog meer dan een uur met tien man spelen tegen PSG en verloren met 4-1. "Dit is een flinke domper, omdat we volledig overtuigd waren dat we door konden gaan", zei hij tegen Movistar.

19 uur geleden
Bijna 200.000 Nederlanders hebben kaartje voor Spelen in Parijs

ARNHEM (ANP) - Er zijn tot nog toe bijna 200.000 toegangskaartjes voor de Olympische Spelen in Parijs verkocht aan Nederlanders. Dat meldt sportkoepel NOC*NSF honderd dagen voor aanvang van het sportevenement.

19 uur geleden