Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Teambaas Horner tempert hoge verwachtingen Red Bull

Teambaas Horner tempert hoge verwachtingen Red Bull

SAKHIR (ANP) - Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing tempert de hoge verwachtingen voor het komende seizoen in de Formule 1. Ook al verliepen de testdagen in Bahrein bijzonder goed voor de renstal van Max Verstappen, Horner waakt ervoor zijn Nederlandse coureur uit te roepen tot de grote favoriet voor de wereldtitel. Mercedes, met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamitlon als kopman, is in zijn ogen nog steeds de te kloppen auto.

"Het valt niet te ontkennen dat na het soepele verloop van de driedaagse test in Bahrein er een stemming heerst dat we een einde kunnen maken aan de zeven jaar durende dominantie van Mercedes in de Formule 1. Maar wij zijn zelf iets voorzichtiger op dat gebied. We moeten niet onderschatten hoe groot de uitdaging is die voor ons ligt", schrijft Horner is zijn column op de website van Red Bull.

"Mercedes heeft de afgelopen zeven jaar niet per ongeluk gewonnen", vervolgt de Engelsman. "Het is een team met kwaliteit en klasse, dat gemotiveerd zal zijn om sterk terug te komen. We hebben het een paar jaar geleden ook gezien, toen er een soortgelijk verhaal was tijdens de wintertests en Mercedes vervolgens tijdens de eerste race in Melbourne domineerde."

Onderdeel van het spel

Dat de Duitse renstal veel problemen met de auto kende tijdens de testdagen en na afloop Red Bull aanwees als de snelste, zegt volgens Horner niets. "Natuurlijk probeert Mercedes de aandacht af te leiden, dat is onderdeel van het spel, maar de realiteit is dat zij de zevenvoudig wereldkampioen zijn en het aan ons is om het gat met hen te dichten. Mercedes had vorig jaar één van zijn sterkste seizoenen en de auto van dit jaar is daar een doorontwikkelde versie van, dus laten we in Bahrein maar zien wat ze echt in huis hebben."

De Formule 1 begint zondag met de Grote Prijs van Bahrein aan het langste seizoen ooit, met 23 grands prix op de kalender. De Dutch Grand Prix in Zandvoort staat gepland voor 5 september.

Meer uit Sport

Beachvolleybalsters Stam en Schoon naar halve finales in Brasilia

BRASILIA (ANP) - Beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon hebben de halve eindstrijd van het Elite 16-toernooi in Brasilia bereikt. Het Nederlandse duo verloor tegen de Braziliaanse speelsters Barbara Seixas en Carol Salgado de eerste set, maar wist de partij daarna toch nog nipt te winnen: 18-21 21-19 15-13.

59 minuten geleden
Swiatek verslaat Sabalenka na marathonpartij in finale Madrid

MADRID (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft Aryna Sabalenka bij het WTA-toernooi van Madrid van een tweede titel op rij afgehouden. De als eerste geplaatste Poolse won in een marathonpartij van drie sets van de tennisster uit Belarus, die als tweede was geplaatst: 7-5 4-6 7-6 (7).

1 uur geleden
Lazio geeft in blessuretijd zege weg bij Monza en blijft zevende

ROME (ANP) - Lazio heeft na drie achtereenvolgende zeges puntenverlies geleden in de Serie A. Het elftal van coach Igor Tudor verspeelde in blessuretijd bij Monza een voorsprong: 2-2.

2 uur geleden
Verstappen probleemloos naar zege in sprintrace van GP Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft ook de tweede sprintrace van dit seizoen in de Formule 1 gewonnen. De wereldkampioen in de Red Bull was na negentien ronden op het Miami International Autodrome de beste.

4 uur geleden
Narváez klopt Pogacar en pakt eerste roze trui in Giro d'Italia

TURIJN (ANP) - Wielrenner Jhonatan Narváez heeft de eerste roze trui in de Giro d'Italia veroverd. De 27-jarige Ecuadoraan van Ineos Grenadiers won de eerste etappe van de Ronde van Italië die ging van Venaria Reale naar Turijn over 140 kilometer. In de sprint van drie koplopers versloeg Narváez de Duitser Maximilian Schachmann en topfavoriet Tadej Pogacar uit Slovenië.

5 uur geleden
Vos wint zevende etappe in Vuelta, Vollering houdt leiding

SIGÜENZA (ANP) - Marianne Vos heeft de zevende en voorlaatste etappe van de Vuelta Femenina gewonnen. De 36-jarige Brabantse van Visma - Lease a Bike was op de korte steile slotklim na een rit van San Esteban de Gormaz naar Sigüenza over 138 kilometer verreweg de beste. De draagster van de groene puntentrui bleef de Amerikaanse Kirsten Faulkner en Elisa Longo Borghini overtuigend voor.

6 uur geleden
Ipswich Town keert na 22 jaar terug naar Premier League

IPSWICH (ANP) - Ipswich Town keert na 22 jaar terug in de Premier League. De club versloeg voor eigen publiek Huddersfield Town (2-0) en verzekerde zich zo van een tweede eindklassering in de Championship, het tweede niveau van Engeland.

7 uur geleden