Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Teambaas Horner rekent op financiële hulp van Formule 1

Teambaas Horner rekent op financiële hulp van Formule 1

LONDEN (ANP) - Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen bij Red Bull, rekent erop dat de eigenaren van de Formule 1 de kleinere teams financieel gaan helpen. De koningsklasse van de autosport telt momenteel tien renstallen. De topteams Mercedes, Ferrari en Red Bull beschikken over grote budgetten, maar daaronder komen teams als gevolg van de coronacrisis mogelijk in de problemen.

"Ik denk dat de eigenaren van de Formule 1 met geld gaan bijspringen om te zorgen dat we volgend jaar nog steeds tien teams hebben", zegt Horner in de Britse krant The Guardian. "Het is hun business, ze hebben alle teams nodig om te kunnen racen. Zij moeten dus ook beslissen hoe ze alle teams in leven houden", aldus de teambaas van Red Bull over Liberty Media, het Amerikaanse bedrijf dat sinds 2017 eigenaar is van de Formule 1.

Heel wat teams die in Engeland zijn gevestigd, hebben hun personeel met verlof gestuurd en een beroep gedaan op een regeling van de Britse overheid. Zo zijn hun werknemers in ieder geval verzekerd van 80 procent van hun salaris. Onder meer de renstallen Haas, Renault, Williams, Racing Point en McLaren hopen zo door de crisis heen te komen.

Plafond

Vanaf volgend seizoen geldt een budgetplafond in de Formule 1. Die was in eerste instantie vastgesteld op 175 miljoen dollar (zo'n 160 miljoen euro), maar heel wat teams pleiten ervoor om dat plafond nog lager te leggen. "Deze discussie gaat niet over geld, maar over competitiviteit", zegt Horner. "Ze proberen de topteams terug te brengen tot een niveau dat ook de teams uit de middenmoot de concurrentie kunnen aangaan."

De teambaas van Red Bull ziet meer in twee niveaus van het budgetplafond. De renstallen van het hogere niveau zouden dan auto's leveren aan de kleinere teams, zodat die niet hun eigen bolide hoeven te bouwen en ontwikkelen. "De kosten verminderen daardoor enorm", aldus Horner.

Meer uit Sport

Wielerbond KNWU boos op politie om nieuwe regels motorbegeleiding

ARNHEM (ANP) - Wielerbond KNWU vreest dat dit jaar een aantal koersen niet kan doorgaan vanwege de veranderde werkwijze die door de Nationale Politie is ingevoerd. Bij veel wielerwedstrijden zijn motoragenten nodig om het verkeer te regelen. Vanwege een tekort mochten de afgelopen jaren ook motoragenten met een zogenoemde C1-opleiding worden ingezet, die niet gespecialiseerd zijn in het begeleiden van koersen. Nu dat - volgens de KNWU plotseling - verboden is, dreigen rigoureuze aanpassingen van de wielerkalender.

2 uur geleden
IOC buigt zich over grootste 'hoofdpijndossier' voor Spelen 2024

LAUSANNE (ANP) - Het bestuur van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vergadert dinsdag in Lausanne over het grootste 'hoofdpijndossier' in de aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs. Mogen sporters uit Rusland en Belarus volgend jaar onder neutrale vlag meedoen, terwijl de oorlog in Oekraïne nog steeds voortduurt? Dat is de vraag die voor heel wat verdeeldheid in de sportwereld zorgt.

3 uur geleden
Poolse regering tegen deelname Russen aan Spelen

WARSCHAU (ANP) - Sporters uit Rusland en Belarus moeten worden uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen totdat Rusland zijn troepen terugtrekt uit Oekraïne. Dat stelt de regering van Polen in reactie op de plannen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om atleten uit beide landen onder voorwaarden toe te laten in Parijs.

4 uur geleden
Samenwerking Haase en Middelkoop eindigt in tweede ronde Miami

MIAMI (ANP) - De samenwerking tussen de tennissers Robin Haase en Matwé Middelkoop is zondag in Miami ten einde gekomen. Het Nederlandse dubbelduo verloor in de tweede ronde van het masterstoernooi via een matchtiebreak van de Duitser Kevin Krawietz en de Fransman Fabrice Martin: 6-7 (8) 7-6 (4) 10-7. Haase en Middelkoop hadden voor de partij al aangekondigd uit elkaar te gaan.

8 uur geleden
Van de Zandschulp verslaat Ruud en bereikt vierde ronde in Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft op het masterstoernooi van Miami de vierde ronde bereikt met een overwinning op Casper Ruud, de nummer 4 van de wereld. De Nederlander versloeg de 24-jarige Noor in drie sets (3-6 6-4 6-4) en boekte zo zijn eerste overwinning op een speler uit de top 5 van de mondiale ranglijst. De partij duurde bijna drie uur. Van de Zandschulp gaat nu met de Fin Emil Ruusuvuori strijden om een plek in de kwartfinales in Florida.

9 uur geleden
Turner Schmidt wil op EK teamticket voor WK veiligstellen

ROTTERDAM (ANP) - Turner Casimir Schmidt hoopt dat de Nederlandse turners bij de EK turnen in Antalya aan de 'goede kant van de streep' zullen eindigen. Daarmee doelt de turner van SV PAX Haarlemmermeer op het behalen van een plek bij de top 13 in de landenwedstrijd. De Nederlandse ploeg verzekert zich daarmee namelijk van een teamticket voor de WK van later dit jaar, waar olympische startbewijzen te verdienen zijn.

19 uur geleden
Straf en mogelijk handbreuk geplaagde motorracer Márquez

PORTIMÃO (ANP) - Motorcoureur Marc Márquez heeft in ieder geval een straf overgehouden aan zijn crash in de Grote Prijs van Portugal, maar mogelijk ook een breukje in zijn rechterhand. Zijn team Repsol Honda meldde dat de zesvoudig wereldkampioen in de MotoGP nader onderzoek laat doen in een ziekenhuis in Barcelona.

20 uur geleden