Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Teambaas Horner rekent op financiële hulp van Formule 1

Teambaas Horner rekent op financiële hulp van Formule 1

LONDEN (ANP) - Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen bij Red Bull, rekent erop dat de eigenaren van de Formule 1 de kleinere teams financieel gaan helpen. De koningsklasse van de autosport telt momenteel tien renstallen. De topteams Mercedes, Ferrari en Red Bull beschikken over grote budgetten, maar daaronder komen teams als gevolg van de coronacrisis mogelijk in de problemen.

"Ik denk dat de eigenaren van de Formule 1 met geld gaan bijspringen om te zorgen dat we volgend jaar nog steeds tien teams hebben", zegt Horner in de Britse krant The Guardian. "Het is hun business, ze hebben alle teams nodig om te kunnen racen. Zij moeten dus ook beslissen hoe ze alle teams in leven houden", aldus de teambaas van Red Bull over Liberty Media, het Amerikaanse bedrijf dat sinds 2017 eigenaar is van de Formule 1.

Heel wat teams die in Engeland zijn gevestigd, hebben hun personeel met verlof gestuurd en een beroep gedaan op een regeling van de Britse overheid. Zo zijn hun werknemers in ieder geval verzekerd van 80 procent van hun salaris. Onder meer de renstallen Haas, Renault, Williams, Racing Point en McLaren hopen zo door de crisis heen te komen.

Plafond

Vanaf volgend seizoen geldt een budgetplafond in de Formule 1. Die was in eerste instantie vastgesteld op 175 miljoen dollar (zo'n 160 miljoen euro), maar heel wat teams pleiten ervoor om dat plafond nog lager te leggen. "Deze discussie gaat niet over geld, maar over competitiviteit", zegt Horner. "Ze proberen de topteams terug te brengen tot een niveau dat ook de teams uit de middenmoot de concurrentie kunnen aangaan."

De teambaas van Red Bull ziet meer in twee niveaus van het budgetplafond. De renstallen van het hogere niveau zouden dan auto's leveren aan de kleinere teams, zodat die niet hun eigen bolide hoeven te bouwen en ontwikkelen. "De kosten verminderen daardoor enorm", aldus Horner.

Meer uit Sport

Kleine zege handbalsters op Tsjechië in EK-kwalificatie

PRAAG (ANP) - De Nederlandse handbalvrouwen hebben ook de derde kwalificatiewedstrijd in de strijd om deelname aan het komende Europees kampioenschap gewonnen. Het team van bondscoach Per Johansson zette in Praag Tsjechië met klein verschil aan de kant: 30-29. Oranje leidde bij rust met 18-16.

5 uur geleden
Beijing organiseert in 2027 WK atletiek

GLASGOW (ANP) - De wereldkampioenschappen atletiek zijn in 2027 in Beijing. Dat heeft atletiekfederatie World Athletics besloten voorafgaand aan de wereldkampioenschappen indooratletiek in Glasgow. In 2015 waren de WK atletiek ook in Beijing.

6 uur geleden
Tennisser Murray lijkt komende zomer carrière te beëindigen

DUBAI (ANP/AFP) - Andy Murray lijkt bezig aan zijn laatste maanden als tennisser. "Ik speel waarschijnlijk niet meer na de zomer", verklaarde de 36-jarige Schot, die woensdag in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Dubai verloor van de Fransman Ugo Humbert (6-2 6-4).

9 uur geleden
Van de Zandschulp lijdt kansloze nederlaag tegen Korda

DUBAI (ANP) - Botic van de Zandschulp heeft bij het ATP-toernooi van Dubai een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 75 van de wereld wist in de tweede ronde slechts één game te pakken tegen de Amerikaan Sebastian Korda: 6-1 6-0. De partij duurde 43 minuten. Van de Zandschulp wist maar 20 punten te winnen.

9 uur geleden
Tennisbond ATP gaat partnership aan met Saudisch investeringsfonds

LONDEN (ANP) - De ATP, de overkoepelende organisatie van het mannentennis, is een partnership aangegaan met het Public Investment Fund (PIF), een Saudisch investeringsfonds. Het gaat om "meerjarige samenwerking op strategisch gebied". De partijen deden geen uitspraken over de hoogte van de investering.

9 uur geleden
Noorse schaatskampioen Lunde Pedersen (31) beëindigt loopbaan

OSLO (ANP) - Sverre Lunde Pedersen stopt na dit seizoen met schaatsen. Dat meldt de 31-jarige Noor op Instagram.

9 uur geleden
Red Bull pleit Formule 1-teambaas Horner vrij van ongepast gedrag

SAKHIR (ANP/RTR) - De leiding van het Formule 1-team van Red Bull heeft teambaas Christian Horner vrijgesproken van vermeend ongepast gedrag. "Het onafhankelijke onderzoek naar de aantijgingen tegen de heer Horner is afgerond en Red Bull kan bevestigen dat de klacht is afgewezen", aldus een woordvoerder van Red Bull in een verklaring.

10 uur geleden