Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Team van Trump haalde 150 miljoen op sinds verkiezingen'

'Team van Trump haalde 150 miljoen op sinds verkiezingen'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump en zijn bondgenoten hebben sinds de verkiezingen van vorige maand meer dan 150 miljoen dollar (125 miljoen euro) aan donaties ontvangen. Dat zeggen ingewijden tegen de krant Washington Post. Het campagneteam van Trump wilde niet reageren.

Trump klaagt al sinds de verkiezingen dat hij heeft verloren door fraude. Zijn advocaten hebben dat voor de rechter niet overtuigend kunnen bewijzen, maar trouwe aanhangers maken wel veel geld over om de president te steunen. Dat geeft Trump en zijn bondgenoten volgens de krant een reden om nog niet op te geven.

Potentiële geldschieters worden bestookt met e-mails met dreigende taal over verkiezingsfraude. Ook staat op de officiële campagnesite van Trump een oproep om geld over te maken voor een "fonds om de verkiezingen te verdedigen".

Slechts een deel van het geld dat Trump-aanhangers overmaken, wordt ook daadwerkelijk gebruikt om die juridische strijd mee te bekostigen. Een groot deel van de donaties zal volgens de krant vermoedelijk opzij worden gezet om toekomstige politieke activiteiten van Trump mee te financieren.

Het is ongebruikelijk dat een campagneteam direct na de verkiezingen nog zo'n enorm bedrag ophaalt. De verliezers beginnen doorgaans hun fondsenwervingsacties af te bouwen.

Meer uit Buitenland

British Museum vraagt hulp publiek bij zoektocht gestolen stukken

LONDEN (ANP/AFP) - The British Museum schakelt de hulp van het Britse publiek in bij het terugvinden van een groot aantal gestolen items. Het museum lanceerde dinsdag een website waar beschrijvingen staan van de vermiste items en foto's van stukken die nog wel in de collectie aanwezig zijn en lijken op de verdwenen kostbaarheden. In augustus maakte de Londense trekpleister bekend dat er zo'n 2000 stukken waren verdwenen door diefstallen van een medewerker.

7 minuten geleden
Russische rechtbank verwerpt hoger beroep Kremlincriticus Navalni

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni heeft zijn hoger beroep verloren tegen een veroordeling voor extremisme. Hij kreeg daar eerder negentien jaar cel voor opgelegd. Journalisten waren ondanks protesten van Navalni en zijn advocaten niet welkom tijdens het grootste deel van de beroepszaak. Ze mochten alleen de uitspraak bijwonen.

45 minuten geleden
Haim Katz eerste Israëlische minister die Saudi-Arabië bezoekt

RIYAD (ANP/RTR) - Toerismeminister Haim Katz is met zijn bezoek aan een toerismetop van de Verenigde Naties in Riyad de eerste Israëlische minister die Saudi-Arabië bezoekt. Het is een nieuwe stap in de normalisering van de diplomatieke relaties tussen Israël en Saudi-Arabië. Katz zal twee dagen verblijven in de Saudische hoofdstad.

2 uur geleden
Azerbeidzjan optimistisch na 'constructief' overleg met Armenië

BRUSSEL (ANP/RTR) - Overleg op hoog niveau tussen Azerbeidzjan en Armenië is dinsdag "behoorlijk constructief" verlopen, vindt Azerbeidzjan. De buitenlandadviseur van de Azerbeidzjaanse president ziet kansen op een uitweg uit het conflict over de etnisch Armeense enclave Nagorno-Karabach, zei hij na afloop van een gesprek met zijn Armeense collega in Brussel.

2 uur geleden
Zoon president Biden spant zaak aan tegen Giuliani om laptoprel

LOS ANGELES (ANP) - De zoon van de Amerikaanse president Joe Biden stapt naar de rechter vanwege een slepende affaire rond zijn laptop. Gekopieerde informatie van de harde schijf zou jaren geleden zijn overhandigd aan de tabloid New York Post. Hunter Biden begint volgens CNBC in Los Angeles nu een zaak tegen meerdere betrokkenen voor computervredebreuk, onder wie de voormalige burgemeester van New York Rudy Giuliani.

3 uur geleden
Erdogan: corruptieaffaire Democraat Menendez kan gunstig zijn

ANKARA (ANP) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan verwacht dat een corruptieaffaire rond een Amerikaanse senator gunstig kan uitpakken voor zijn land. Erdogan zei aan boord van zijn presidentiële vliegtuig tegen verslaggevers dat de kritische Democraat Bob Menendez nu "buiten beeld" is, berichten Turkse media. Menendez lag dwars bij de verkoop van F-16's aan Turkije.

4 uur geleden
Azerbeidzjan: oorlogsmisdadigers mogen Nagorno-Karabach niet uit

BAKOE (ANP/AFP) - Azerbeidzjan laat aan de grens separatisten uit Nagorno-Karabach de regio verlaten, maar wil wel dat verdachten van "oorlogsmisdaden" worden tegengehouden. Dat heeft een bron binnen de Azerbeidzjaanse overheid gezegd tegen persbureau AFP. Daar wordt door de grenswachten op gecontroleerd.

4 uur geleden