Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Team Trump spant rechtszaak om verkiezingsfraude aan in Nevada'

'Team Trump spant rechtszaak om verkiezingsfraude aan in Nevada'

LAS VEGAS (ANP/RTR) - Het campagneteam van president Donald Trump spant een rechtszaak aan in de staat Nevada om vermeende verkiezingsfraude. Volgens Fox News claimt de campagne dat zeker 10.000 mensen die in de staat tijdens de presidentsverkiezingen hun stem hebben uitgebracht, niet langer in Nevada wonen.

De rechtsgang wordt donderdagochtend (lokale tijd) aangekondigd op een persconferentie in Las Vegas, aldus Fox News. President Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden zijn in Nevada verwikkeld in een nek-aan-nekrace. De voorsprong van de voormalig vicepresident op Trump bedraagt volgens verschillende Amerikaanse media nu circa 7600 stemmen, met 86 procent van de stemmen geteld. Biden staat op 49,3 procent van de stemmen en Trump heeft nu 48,7 procent.

De Amerikaanse president en de Republikeinse Partij hebben tal van rechtszaken in verschillende staten aangespannen om te voorkomen dat de balans verder in het voordeel van Biden verschuift. Trump had al duidelijk gemaakt dat hij via de rechter wil afdwingen dat het verkiezingsproces verloopt zoals hij dat wil. De Republikein wil onder meer dat in een aantal sleutelstaten zoals Michigan het tellen van stemmen wordt gestopt.

Een eerdere rechtszaak van Trumps advocaten in Nevada werd woensdag verworpen. Het team van Trump zou niet genoeg toegang hebben gekregen tot de stembureaus. De rechter verwierp de zaak, omdat alles is gegaan volgens de regels die in Nevada van kracht zijn

Meer uit Buitenland

Proefvlucht met Starliner op zijn vroegst op vrijdag

CAPE CANAVERAL (ANP) - Het bemande ruimtevaartuig Starliner vertrekt op zijn vroegst vrijdag naar het Internationaal Ruimtestation (ISS). De proefvlucht werd afgelopen nacht uitgesteld omdat er een probleem was met de raket. Er is tijd nodig om het probleem te verhelpen, meldt NASA.

27 minuten geleden
Israël neemt Palestijnse zijde van grensovergang Rafah in

RAFAH (ANP/RTR) - De Israëlische krijgsmacht (IDF) heeft de Palestijnse kant van de grensovergang bij Rafah ingenomen. Militairen hebben het gebied "operationeel onder controle" en militairen doorzoeken het gebied, aldus de IDF. Ook de grensovergang bij Kerem Shalom is dicht.

1 uur geleden
Premier Curaçao en ondernemer overleggen over schade in natuurpark

WILLEMSTAD (ANP) - De Curaçaose minister-president Gilmar 'Pik' Pisas heeft maandagmiddag (lokale tijd) met comedian en ondernemer Jandino Asporaat overlegd over de zware schade die het Hòfi Mango-park heeft geleden door de overmatige regenval van afgelopen zaterdag. Dat heeft de regering van het eiland maandagavond bekendgemaakt.

3 uur geleden
Eerste bemande testvlucht van nieuw ruimteschip Boeing uitgesteld

CAPE CANAVERAL (ANP/RTR) - De langverwachte eerste bemande testvlucht van de Starliner, een nieuw ruimtevaartuig van Boeing, is voor minstens 24 uur uitgesteld. De Amerikaanse vliegtuigbouwer geeft als reden een technisch probleem met de Atlas V-raket aan. Die raket moest de nieuwe astronautencapsule lanceren om maandagavond in een baan om de aarde te komen.

4 uur geleden
Lokaal ziekenhuis meldt zeker 5 doden na aanvallen Israël op Rafah

RAFAH (ANP/AFP) - Bij Israëlische aanvallen zijn minstens vijf mensen gedood in de stad Rafah in het zuiden van Gaza. Een plaatselijk ziekenhuis meldt "vijf martelaren en verschillende gewonden" te hebben ontvangen na de Israëlische aanvallen van maandag.

7 uur geleden
Jordanië: Israël brengt bestand in gevaar met bombarderen Rafah

AMMAN (ANP) - De Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken Ayman Safadi vindt dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de totstandkoming van een wapenstilstand in de Gazastrook in gevaar brengt door Rafah te bombarderen.

8 uur geleden
Netanyahu wil praten over voorstel, maar zet strijd in Rafah voort

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu geeft een delegatie de opdracht om verder te praten over het vredesvoorstel waarmee Hamas eerder op maandagavond akkoord ging, laat zijn woordvoerder weten. Wel geeft die aan dat de huidige versie van het voorstel niet voldoet aan de eisen van Israël.

10 uur geleden