Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Team Internationaal Atoomenergieagentschap gearriveerd in Kiev

Team Internationaal Atoomenergieagentschap gearriveerd in Kiev

KIEV (ANP) - Een team van veertien experts van de nucleaire waakhond van de Verenigde Naties is aangekomen in Kiev, meldt CNN. De bedoeling is dat ze later deze week de door Rusland bezette kerncentrale van Zaporizja inspecteren.

CNN-verslaggevers zagen leden van de delegatie in hun hotel in de Oekraïense hoofdstad. De missie wordt geleid door IAEA-chef Rafael Grossi, zei de woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken. Grossi kondigde maandag aan dat er een team op weg is.

Het Kremlin zei dinsdag te hopen dat het bezoek aan de kerncentrale, dat in het belang van Rusland zou zijn, doorgaat. Oekraïne en Rusland beschuldigen elkaar al weken van het beschieten van de kerncentrale. Het complex bij de frontlinie in het zuidoosten van Oekraïne werd maandag weer beschoten, maar er kwam geen straling vrij.

De IAEA-deskundigen gaan de schade en het nucleaire materiaal in kaart brengen en de veiligheidssystemen en omstandigheden voor het personeel onder de loep nemen.

Meer uit Buitenland

Britse oud-minister van Financiën Alistair Darling (70) overleden

EDINBURGH (ANP/AFP) - De voormalige Britse minister van Financiën Alistair Darling is op 70-jarige leeftijd overleden. De Labourpoliticus zat vanaf de monsterzege van zijn partij in 1997 dertien jaar lang in kabinetten van Tony Blair en Gordon Brown. Hij overleed na een kort verblijf in het ziekenhuis, meldt zijn familie.

7 minuten geleden
Onderhandelaars hopen bestand Gaza nog twee dagen te verlengen

CAIRO (ANP/RTR) - Bemiddelaars hopen het tijdelijke bestand tussen Israël en Hamas met nog eens twee dagen te verlengen. Onderhandelaars uit Egypte en Qatar zeggen donderdag dat zo meer gevangenen vrijgelaten kunnen worden en meer humanitaire hulp Gaza binnen kan, melden Egyptische staatsmedia. Het huidige tijdelijke staakt-het-vuren werd deze donderdag op het laatste moment met een dag verlengd, waardoor het vrijdag zou aflopen.

11 minuten geleden
Ruim 1100 vrachtwagens met hulp naar Gaza sinds bestand

GAZA-STAD (ANP) - Sinds het ingaan van het staakt-het-vuren in de Gazastrook zijn 1132 vrachtwagens met humanitaire hulpgoederen het gebied binnengekomen via Egypte, meldt de Palestijnse Rode Halve Maan. De cijfers gaan over de geleverde hulp tot en met woensdag.

35 minuten geleden
Fonds dat armere landen moet helpen met klimaatschade aangenomen

DUBAI (ANP) - Het fonds dat armere, kwetsbare landen moet helpen met schade aangericht door de gevolgen van klimaatverandering is officieel aangenomen op de klimaattop in Dubai. Vorig jaar besloten landen met elkaar dat het fonds er moest komen, wat velen een "historische beslissing" noemden.

51 minuten geleden
The Pogues-frontman Shane MacGowan (65) overleden

DUBLIN (ANP) - Shane MacGowan, leadzanger van de Ierse band The Pogues, is overleden. Hij stierf op 65-jarige leeftijd na een lange periode vol gezondheidsproblemen, heeft zijn vrouw Victoria Mary Clarke op sociale media bekendgemaakt. Ze schrijft dat de "liefde van haar leven" er niet meer is. De twee hadden ruim 32 jaar een relatie.

1 uur geleden
Proces verdachte in verdwijning Britse Maddie start in feburari

BRAUNSCHWEIG (ANP/DPA) - Een nieuw proces over verkrachting en seksueel misbruik door de Duitser Christan Brückner begint 16 februari in Braunschweig. De 46-jarige beklaagde is ook verdachte in de zaak rondom de verdwijning van een 3-jarig Brits meisje in mei 2007 in het zuiden van Portugal, Maddie McCann, maar dat staat los van dit proces.

1 uur geleden
Hamas eist verantwoordelijkheid op voor schietpartij Jeruzalem

JERUZALEM (ANP/AFP) - Hamas heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een dodelijke schietpartij bij een bushalte in Jeruzalem. De groepering roept in een verklaring op tot "escalatie" en spreekt van een natuurlijke reactie op "misdaden van de bezetters in de Gazastrook en tegen kinderen in Jenin".

1 uur geleden