Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tbs dader dubbele moord Baarn opnieuw verlengd

Tbs dader dubbele moord Baarn opnieuw verlengd

UTRECHT (ANP) - De rechtbank in Utrecht heeft de tbs van Paul de R., veroordeeld voor een geruchtmakende dubbele moord in 1999 in Baarn, met twee jaar verlengd. Volgens de kliniek waar de inmiddels 76-jarige De R. verblijft, kampt hij nog steeds met meerdere stoornissen en is het gevaar voor herhaling groot, aldus de rechtbank maandag.

Slachtoffers in de zaak waren het echtpaar Hans en Ria Muller. De R. was een huisvriend van het paar. Toen de Mullers in 1999 verdwenen, hield De R. vol dat zij naar het buitenland waren vertrokken. Hij had zijn intrek genomen in hun huis. Onderzoek van misdaadjournalist Peter R. de Vries bracht de zaak na een paar jaar in een stroomversnelling. De R. werd in 2004 gearresteerd en vervolgens veroordeeld tot levenslang. In hoger beroep zette het hof die straf om in zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging. Bij het hof heeft De R. toegegeven dat hij Hans Muller heeft gewurgd. Van de dood van de vrouw zei hij niets te weten.

De lichamen van het echtpaar werden gevonden in een geïmproviseerd graf op de Baarnse kinderboerderij die De R. beheerde.

De R. is ook verdachte geweest in het onderzoek naar de verdwijning in 1970 van de vermogende Haarlemse weduwe Tina Akersloot. Ook hier trok De R. in het huis van de verdwenen persoon. Hij heeft altijd ontkend iets met de verdwijning van Akersloot te maken te hebben.

Meer uit Binnenland

Caroline van der Plas ziet af van medley met De Bevers in Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Caroline van der Plas ziet op het laatste moment af van het zingen van een boerenmedley in Rotterdam Ahoy tijdens De Bevers Live, met John de Bever. De twee schietpartijen in Rotterdam waren voor de BBB-leider aanleiding om niet meer mee te doen aan de twee concerten.

12 minuten geleden
Nabestaanden schietpartijen Rotterdam willen geen stille tocht

ROTTERDAM (ANP) - De directe nabestaanden van de slachtoffers die donderdag zijn omgekomen bij de twee schietpartijen in Rotterdam willen geen stille tocht. Dat zei Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland zaterdagavond in EenVandaag. Ook vragen de nabestaanden mensen die iets willen organiseren, dat in samenspraak met de nabestaanden te doen, aldus Jansen.

1 uur geleden
Nog drie verdachten opgepakt na mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - De politie heeft nog drie mannen aangehouden na een mogelijk schietincident in Coevorden zaterdagochtend. Onder hen is de vermoedelijke schutter. De drie zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Eerder op zaterdag pakte de politie al een minderjarige jongen op.

1 uur geleden
Ruim 340.000 vogels gespot bij vogeltelling, spreeuw bovenaan

ZEIST (ANP) - Tijdens de jaarlijkse internationale vogeltelling hebben liefhebbers zaterdag ruim 340.000 vogels gespot. Volgens Vogelbescherming Nederland zijn er "zeker geen records" gebroken, maar is de uitslag gezien de weersomstandigheden "niet slecht". Zoals vaker staat de spreeuw in ons land bovenaan de tellijst, met ruim 77.000 exemplaren.

2 uur geleden
Streefbedrag van 60.000 euro binnen voor nabestaanden schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het streefbedrag van 60.000 euro voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die omkwamen door de schietpartij in Rotterdam, is gehaald. De actie op de site GoFundMe was vrijdag opgezet door een bekende van de familie.

3 uur geleden
Nabestaanden schietpartij: verlies zorgt voor zwart gat in harten

ROTTERDAM (ANP) - De nabestaanden van de moeder en dochter die donderdag zijn omgekomen bij een van de twee schietpartijen in Rotterdam kunnen de dood van hun naasten nog niet bevatten. "We zijn intens verdrietig door het overlijden van twee volstrekt onschuldige mensen die niemand kwaad deden", zeggen ze in een verklaring die is verspreid door de organisatie Namens de Familie. "Het zorgt voor een zwart gat in onze harten."

3 uur geleden
Blokkade A12 beëindigd, bijna 600 activisten aangehouden

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft bij de blokkade van de A12 door aanhangers van Extinction Rebellion zaterdag bijna 600 actievoerders aangehouden. De politie zette opnieuw een waterkanon in en beëindigde de blokkade rond 14.00 uur. Dit keer deden ook ruim honderd Duitse klimaatactivisten van de groep Letzte Generation mee aan de actie.

4 uur geleden