Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Taxichauffeurs willen met petitie toegang tot noodsteun afdwingen

Taxichauffeurs willen met petitie toegang tot noodsteun afdwingen

AMSTERDAM (ANP) - Taxichauffeurs blijven zich inzetten om ook in aanmerking te komen voor de noodmaatregelen van de overheid tegen de coronacrisis. Maandag overhandigen ze namens de sector een petitie aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarin wordt de "zorgelijke" financiƫle positie van de personenvervoerders geschetst.

Ondernemers in de taxibranche willen toegang krijgen tot de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS), zegt branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). 116 andere sectoren hebben die wel. De TOGS-regeling geeft een noodvergoeding van 4000 euro om vaste kosten te dekken. Taxichauffeurs hebben hoge vaste kosten, vindt de vereniging. Die bestaan uit bijvoorbeeld verzekeringen en autolease.

Duizenden taxiondernemingen verliezen omzet door het wegblijven van toeristen en de oproep van de regering om zo min mogelijk te reizen, stelt de brancheorganisatie. Bij een aantal bedrijven ligt zelfs faillissement op de loer.

KNV

Hubert Andela, directeur van KNV: "Het is erg pijnlijk voor de zelfstandige chauffeurs en alle kleine familiebedrijven in de taxi- en bussector om te merken dat de overheid hun problemen niet erkent. Waarom komt de overheid hun niet tegemoet en ondernemers in alle andere sectoren die geraakt worden door het stilleggen van toerisme, horeca en culturele evenementen wel?"

Meer uit Binnenland

XR spant kort geding aan om inzet waterkanon op A12 te verbieden

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion wil via de rechter de inzet van een waterkanon verbieden bij klimaatdemonstraties op de A12. De actiegroep kondigt aan dat maandag een kort geding tegen de Staat hierover dient.

12 minuten geleden
NS: spitsheffing wordt maximaal 2,50 euro in ochtend

DEN HAAG (ANP) - De spitsheffing die de NS wil gaan invoeren, gaat in de ochtend maximaal 2,50 euro kosten. Dat bevestigde een woordvoerder van de NS na berichtgeving in het AD. President-directeur Wouter Koolmees gaat maandag naar de Tweede Kamer.

1 uur geleden
CKM wil hardere aanpak klanten minderjarige prostituees

DEN HAAG (ANP) - Klanten die moedwillig seks hebben met (minderjarige) slachtoffers van mensenhandel moeten harder aangepakt worden. Ook dient deze groep beter in beeld te worden gebracht. Daarvoor pleit het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) in het rapport 'Onzichtbare slachtoffers van mensenhandel in 2022'.

2 uur geleden
Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Westerkerk

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

6 uur geleden
Centrumzijde westelijke reizigerstunnel Amsterdam Centraal dicht

AMSTERDAM (ANP) - Op station Amsterdam Centraal is vanaf maandagochtend de ingang van de westelijke reizigerstunnel aan de centrumzijde gesloten vanwege werkzaamheden. Aan de IJ-zijde blijft de ingang naar de tunnel wel open. ProRail verwacht dat de verbouwing van de tunnel duurt tot medio 2024, waarna de toegangspoortjes aan de centrumzijde weer opengaan.

6 uur geleden
Burgemeester Halsema wil dat clubs en KNVB maatregelen treffen

AMSTERDAM (ANP) - Het is hoog tijd dat de KNVB en voetbalclubs maatregelen treffen. Dat vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ze reageert zondagavond laat op de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA.

10 uur geleden
Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

13 uur geleden