Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Taxibedrijf Uber naar verwachting bijna een winstgevend bedrijf

Taxibedrijf Uber naar verwachting bijna een winstgevend bedrijf

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Taxibedrijf en maaltijdbezorger Uber lijkt dicht bij het moment dat het Amerikaanse bedrijf eindelijk echt winstgevend is. In een nieuwe prognose houdt Uber er rekening mee dat dit in het huidige derde kwartaal voor het eerst sinds de beursgang in 2019 kan gaan gebeuren. Dat is vroeger dan eerder werd gedacht.

Uber heeft een nieuwe bandbreedte afgegeven voor het verwachte resultaat, gecorrigeerd voor onder meer rente en belastingen. Het bedrijf denkt uit te komen tussen 25 miljoen dollar verlies en 25 miljoen dollar winst. Omgerekend zou er dus ruim 21 miljoen euro winst geboekt kunnen worden. Voor het vierde kwartaal zijn de verwachtingen zelfs nog iets meer hooggespannen. Daarvoor rekent Uber op een break-even-resultaat tot 100 miljoen dollar winst.

Als het daadwerkelijk lukt voor Uber om nu al winstgevend te worden, zou dat een opsteker zijn. Het bedrijf was tot nu toe telkens zoveel geld kwijt aan investeringen in de toekomst, dat er meer werd uitgegeven dan er via de normale bedrijfsvoering binnenkwam. Ook koos Uber ervoor om uit te breiden naar andere diensten dan de oorspronkelijke taxi-app. Zo is het bedrijf via Uber Eats tegenwoordig ook een belangrijke speler op het gebied van maaltijdbezorging. Waarschijnlijk heeft die strategische keuze ervoor gezorgd dat winstgevendheid wat langer op zich liet wachten.

Uber moest in het tweede kwartaal van dit jaar nog flinke kosten maken om chauffeurs die het bedrijf eerder verlieten weer terug te krijgen. Dat leverde het bedrijf een operationeel kwartaalverlies op van ruim een half miljard dollar. Veel chauffeurs stopten eerder met rijden voor Uber doordat de vraag naar ritjes sterk was teruggelopen als gevolg van de coronapandemie. Het afgelopen kwartaal trok het bedrijf de portemonnee flink om hen te verleiden terug te keren. Onder de streep ging er wel een positief resultaat in de boeken, maar dat had te maken met boekhoudkundige herwaarderingen. Voor het bepalen van de winstgevendheid van een bedrijf kijken analisten liever naar de achterliggende cijfers.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Nog veel financiering banken voor fossiele energie

LONDEN (ANP) - Banken blijven nog steeds veel financiering verstrekken aan fossiele energieprojecten, ondanks zorgen over de impact van de uitstoot van broeikasgassen op het klimaat. Volgens berekeningen van persbureau Bloomberg werd dit jaar voor een bedrag van 459 miljard dollar, omgerekend 394 miljard euro, aan financiering geregeld door banken aan energie uit olie, gas en steenkool.

20 minuten geleden
Shell in kopgroep licht hogere AEX door stijging olieprijs

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Shell behoorde maandag tot de sterkste stijgers in de Amsterdamse AEX-index, die licht vooruit ging. Het olie- en gasconcern bleef profiteren van de aanhoudende opmars van de olieprijzen. Beleggers waren verder vooral in afwachting van de stroom kwartaalcijfers die later deze week naar buiten komt. Op het Damrak komen KPN, Besi en ASMI dinsdag met resultaten. Het socialemediabedrijf Facebook geeft maandag na de slotbel op Wall Street een kijkje in de boeken.

55 minuten geleden
PayPal nu niet geïnteresseerd in overname plaatjessite Pinterest

SAN JOSE (ANP) - Betalingsbedrijf PayPal streeft "op dit moment" geen overname na van digitaal prikbord voor afbeeldingen Pinterest. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf laten weten na geruchten dat PayPal op die manier zou willen uitbreiden naar sociale media.

1 uur geleden
Webshops volgens Consumentenbond vaak te laat met terugbetalen

DEN HAAG (ANP) - Webwinkels betalen consumenten bij het retourneren van producten vaak te laat of te weinig geld terug. Daarover klaagt de Consumentenbond die voor de zevende keer onderzocht heeft hoe webwinkels omgaan met retourneren.

2 uur geleden
Damrak begint rustig aan drukke cijferweek

AMSTERDAM (ANP) - De beursweek op het Damrak begint maandag nog vrij rustig, maar vanaf dinsdag komt het kwartaalcijferseizoen goed op gang met resultaten van KPN, Besi en ASMI. Later in de week komen ook andere AEX-bedrijven als Heineken, Unibail-Rodamco-Westfield, Shell en Signify met cijfers. Ook geeft luchtvaartcombinatie Air France-KLM aan het einde van de week een kijkje in de boeken. Op Wall Street gaat de aandacht deze week vooral uit naar de kwartaalberichten van grote techbedrijven als Facebook, Google-moeder Alphabet, Microsoft, Apple en Amazon.

2 uur geleden
Autotak Chinese Evergrande stijgt flink op beurs in Hongkong

TOKIO (ANP) - Het aandeel China Evergrande New Energy Vehicle Group schoot maandag omhoog op de beurs in Hongkong. De koerssprong volgde op de plannen van de noodlijdende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande om de voorkeur te geven aan de groei van zijn divisie van elektrische auto's boven de vastgoedactiviteiten.

2 uur geleden
Prijs Brentolie stijgt tot boven 86 dollar per vat

SINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van een vat Brentolie, de maatstaf voor olie uit onder meer het Midden-Oosten en de Noordzee, is maandag gestegen tot boven de 86 dollar. Ook Amerikaanse olie werd weer duurder, waarmee de olieprijzen hun opmars van de afgelopen tijd verder doorzetten. De prijzen liggen op de hoogste niveaus in jaren.

2 uur geleden