Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tata Steel werkt achter de schermen verder aan reorganisatieplan

Tata Steel werkt achter de schermen verder aan reorganisatieplan

IJMUIDEN (ANP) - Tata Steel werkt achter de schermen verder aan het reorganisatieplan voor de locatie in IJmuiden. Door het coronavirus zijn overleggen met bonden en ondernemingsraad uitgesteld, maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van te werken aan gedetailleerde voorstellen. Die zullen dan nadien worden voorgelegd aan de centrale ondernemingsraad en de vakbonden, aldus het bedrijf.

Bij Tata Steel is het al tijden onrustig. Werknemers staken uit onvrede met de plannen, die mogelijk duizenden banen kosten. Ook het vertrek van vestigingsdirecteur Theo Henrar, die pal stond voor de Nederlandse belangen, viel slecht bij het personeel. De voorbije week werd op verschillende afdelingen gestaakt. Ook vrijdag zijn er verschillende acties.

Tata Steel heeft vakbond FNV gevraagd om acties uit te stellen in het belang van het bedrijf en de medewerkers. "Acties zullen onze resultaten onder druk zetten. Zeker omdat we al te maken hebben met de impact van de verminderde vraag naar staal", aldus het bedrijf. Het doel van de reorganisatie is volgens Tata om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Ook met het oog op investeringen en de verduurzamingsslag waar de onderneming voor staat. Verder belooft Tata dat het eerdere afspraken over werkgelegenheid respecteert.

Banen

Volgens FNV verdwijnen er in IJmuiden een onevenredig aantal banen in vergelijking met bijvoorbeeld de Britse locatie van Tata Steel. De bond denkt dat via natuurlijk verloop qua banenreductie een hoop mogelijk is. Volgens Tata was het nog te vroeg om iets te kunnen zeggen over de schade als gevolg van de stakingen. "We begrijpen dat mensen bezorgd zijn. Dit geeft de betrokkenheid en de trots aan van de mensen die bij ons werken", aldus het bedrijf. "We moeten de coronacrisis goed doorstaan zodat we kunnen zorgen voor een goede toekomst."

FNV wil onder meer de toezegging dat tot 2026 geen banen geschrapt worden. Volgens de bond zijn de huidige estafettestakingen de eerste in 28 jaar tijd.

Meer uit Financieel

Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

3 uur geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreƫerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californiƫ.

4 uur geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

5 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

6 uur geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

7 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

7 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

7 uur geleden