Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tata Steel plaatst geluidsdemper bij de nieuwe oven

Tata Steel plaatst geluidsdemper bij de nieuwe oven

VELSEN (ANP) - Tata Steel plaatst een geluidsdemper bij een nieuwe oven in de staalfabriek. De nieuwe oven wordt in gebruik genomen in de Warmbandwalserij 2, waar plakken staal worden opgewarmd, uitgewalst en daarna worden opgerold.

Volgens de dorpsraad van Wijk aan Zee maakt de walserij nu al veel lawaai. Met de nieuwe oven worden er dikkere rollen staal verwerkt, waardoor de kans op lawaai nog groter is, aldus de raad. Daarom had de dorpsraad aan Tata Steel gevraagd om een geluidsdemper te plaatsen. De staalfabriek maakt dinsdag bekend dat de geluidsdemper geplaatst zal zijn voordat de nieuwe oven in gebruik wordt genomen.

Tata Steel plaatst de geluidsdemper in de bijbehorende schoorsteen van de nieuwe oven. Marco Workel, directeur op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu bij Tata Steel, zegt dat het bedrijf de oplossing voor een geluidsdemper een goed idee vindt. "De zorgen willen we wegnemen voor we de nieuwe installatie in gebruik nemen."

De raad had eerder aan de rechter en de overheid gevraagd om een geluidsdemper te verplichten, vanwege de schadelijkheid van geluidsoverlast voor de volksgezondheid. Hier gingen de overheid en rechter niet in mee. Dat Tata Steel na het verzoek van de raad alsnog een geluidsdemper installeert, vindt de dorpsraad "prijzenswaardig". De raad hoopt dat deze vorm van maatregelen nemen de "Tata Steel-nieuwe-stijl" is.

Meer uit Binnenland

Snelrechtzittingen voor eerste 14 verdachten van AZ-rellen

ALKMAAR (ANP) - De eerste veertien verdachten van de recente rellen in het AZ-stadion moeten dinsdag en woensdag voor de politierechter van de rechtbank in Alkmaar verschijnen. De rechtbank houdt dan themazittingen over het supportersgeweld dat op donderdag 18 mei uitbrak na een thuiswedstrijd van AZ tegen West Ham United.

5 minuten geleden
Voorarrest verdachte dodelijke schietpartij in Katwijk verlengd

KATWIJK (ANP) - De rechter-commissaris heeft het voorarrest verlengd van de 18-jarige Katwijker die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in zijn woonplaats. De verdachte blijft in elk geval veertien dagen langer vastzitten.

9 minuten geleden
Staat zal vaker andere advocaten inschakelen dan landsadvocaat

DEN HAAG (ANP) - De Staat zal vaker andere advocatenkantoren inschakelen dan landsadvocaat Pels Rijcken, laat het ministerie van Justitie vrijdag weten. Daarmee volgt het kabinet een advies op van een speciale commissie, die werd ingezet nadat een grootschalige fraudezaak bij Pels Rijcken aan het licht was gekomen. Een topman van het kantoor kon jarenlang miljoenen euro's wegsluizen naar privérekeningen.

18 minuten geleden
Dijkgraaf: Herdenkingsjaar Slavernijverleden wordt verlengd

DEN HAAG (ANP) - De herdenkingsperiode om stil te staan bij het Nederlandse slavernijverleden zal langer duren dan een jaar, zegt verantwoordelijk minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). De subsidie voor het Herdenkingsjaar Slavernijverleden wordt daarnaast verhoogd met 4 miljoen euro tot een totaal van 12 miljoen euro. Bij een symposium over de herdenkingsperiode noemde de bewindsman dit in een speech "pijnlijk" en "helemaal geen feestje".

28 minuten geleden
Gemeenten springen bij voor hulp gezinnen die toeslagen mislopen

DEN HAAG (ANP) - Mensen die financieel in de knel zitten als gevolg van tegenstrijdige overheidsregelingen, krijgen voorlopig hulp via de bijzondere bijstand die door gemeenten wordt verstrekt. Het kabinet koopt daarmee tijd om met een structurele oplossing te komen voor dit probleem, dat al jaren bekend is maar tot nu toe niet is aangepakt.

1 uur geleden
Almere net op tijd met plan voor huisvesting statushouders

ALMERE (ANP) - De gemeente Almere heeft het plan van aanpak voor de huisvesting van statushouders net op tijd klaar. Vrijdag liep een ultimatum van de provincie Flevoland af. Volgens een woordvoerster van de gemeente heeft Almere de plannen om nog dit jaar zo'n 550 statushouders te huisvesten op de deadline-dag opgestuurd naar de provincie en de gemeenteraad.

1 uur geleden
Politieagent vervolgd voor veroorzaken dodelijk ongeluk Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Een politieagent wordt vervolgd voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Eindhoven vorig jaar december, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Een 31-jarige motorrijder uit Eindhoven is daarbij overleden. Het OM vervolgt de agent onder meer omdat hij de maximale snelheid "zeer fors overschreden heeft", terwijl daar volgens het OM geen dringende reden voor was.

1 uur geleden