Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tata Steel plaatst geluidsdemper bij de nieuwe oven

Tata Steel plaatst geluidsdemper bij de nieuwe oven

VELSEN (ANP) - Tata Steel plaatst een geluidsdemper bij een nieuwe oven in de staalfabriek. De nieuwe oven wordt in gebruik genomen in de Warmbandwalserij 2, waar plakken staal worden opgewarmd, uitgewalst en daarna worden opgerold.

Volgens de dorpsraad van Wijk aan Zee maakt de walserij nu al veel lawaai. Met de nieuwe oven worden er dikkere rollen staal verwerkt, waardoor de kans op lawaai nog groter is, aldus de raad. Daarom had de dorpsraad aan Tata Steel gevraagd om een geluidsdemper te plaatsen. De staalfabriek maakt dinsdag bekend dat de geluidsdemper geplaatst zal zijn voordat de nieuwe oven in gebruik wordt genomen.

Tata Steel plaatst de geluidsdemper in de bijbehorende schoorsteen van de nieuwe oven. Marco Workel, directeur op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu bij Tata Steel, zegt dat het bedrijf de oplossing voor een geluidsdemper een goed idee vindt. "De zorgen willen we wegnemen voor we de nieuwe installatie in gebruik nemen."

De raad had eerder aan de rechter en de overheid gevraagd om een geluidsdemper te verplichten, vanwege de schadelijkheid van geluidsoverlast voor de volksgezondheid. Hier gingen de overheid en rechter niet in mee. Dat Tata Steel na het verzoek van de raad alsnog een geluidsdemper installeert, vindt de dorpsraad "prijzenswaardig". De raad hoopt dat deze vorm van maatregelen nemen de "Tata Steel-nieuwe-stijl" is.

Meer uit Binnenland

Verdachte fataal bruiloftsdrama: ik wilde in zijn been steken

SCHIPHOL (ANP) - Een 23-jarige man die in oktober 2022 bij een ruzie op een Somalische bruiloft in Beverwijk een 20-jarige man uit Purmerend zou hebben doodgestoken, zegt dat hij nooit de bedoeling had het slachtoffer dodelijk te verwonden. "Het was chaos, ik was bang, ik wilde hem alleen in zijn been steken om te ontkomen", zei Abduwahab A. dinsdag tegen de rechtbank op Schiphol. Daar staat hij samen met medeverdachte Abdirahman A. (22) terecht.

3 minuten geleden
Nog eens 8 relschoppers rond voetbalwedstrijd Utrecht aangehouden

UTRECHT (ANP) - De politie heeft deze week nog eens acht verdachten aangehouden in de zaak van de rellen na de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles op zondag 26 mei. Het gaat om mannen uit Utrecht, Maarssen, Vleuten en Houten. Alle verdachten zitten vast voor verhoor.

29 minuten geleden
Agent gebruikt vuurwapen in Ter Apel, man raakt gewond aan been

TER APEL (ANP) - In het Groningse Ter Apel heeft een politieagent dinsdagmiddag zijn vuurwapen gebruikt, waarbij een man gewond is geraakt aan zijn been. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het voorval.

1 uur geleden
Licht wisselvallig weer tijdens Pinkpop

LANDGRAAF (ANP) - Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

1 uur geleden
Ook fabrikanten willen meer controle op opgevoerde fatbikes

DEN HAAG (ANP) - Fabrikanten zijn het eens met de oproep van gemeenten en meerdere organisaties om meer te doen tegen opgevoerde fatbikes. Brekr, Phatfour en Knaap kunnen zich ook vinden in het verhogen van de minimumleeftijd. "Ook wij willen geen ongelukken met ons product", zegt medeoprichter van Brekr Niels Willems over de in Nederland geproduceerde fatbikes. "Veiligheid gaat boven de verkoop. En bovendien krijgt de fatbike op deze manier een verkeerd imago."

1 uur geleden
Fonds Slachtofferhulp wil aparte juridische status voor fatbike

DEN HAAG (ANP) - Het Fonds Slachtofferhulp pleit voor een aparte juridische status van de fatbike, waarmee de leeftijdsgrens voor de snelle fiets naar 16 jaar kan. Het fonds steunt de petitie hierover die dinsdagmiddag door tientallen gemeenten en andere organisaties is overhandigd aan de Tweede Kamer.

2 uur geleden
Provincie Zeeland vraagt Roompot af te zien van verhuizing

MIDDELBURG (ANP) - De provincie Zeeland roept Roompot Vakantieparken op af te zien van de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van Goes naar Amsterdam. Gedeputeerde Staten wijzen onder meer op de gevolgen voor het personeel als het recreatiebedrijf de verhuizing doorzet.

2 uur geleden