Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tata Steel optimistisch over voortgang verkoop Nederlandse tak

Tata Steel optimistisch over voortgang verkoop Nederlandse tak

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Tata Steel denkt dat het boekenonderzoek bij zijn Nederlandse activiteiten eind december al klaar kan zijn. Volgens topman T.V. Narendran lijkt er bovendien goed draagvlak te bestaan voor de plannen om onder meer het hoogovencomplex in IJmuiden te verkopen.

Eind vorige week werd bekend dat het Zweedse staalbedrijf SSAB praat met Tata Steel over het inlijven van de Nederlandse tak van het Indiase concern. Narendran heeft vanuit India laten weten dat Tata Steel hierover inmiddels in gesprek is met de vakbonden en met de Nederlandse overheid. Vooralsnog lijken die het verkoopplan te ondersteunen, aldus de topman van het staalconcern. FNV en CNV reageerden vorige week al voorzichtig positief en minister Eric Wiebes van Economische Zaken stelde dat de deal aantrekkelijk leek.

Tata Steel zag vorig jaar nog een fusie van zijn Europese staalactiviteiten met die van het Duitse Thyssenkrupp stuklopen, door bezwaren van de Europese Commissie. Dat proces had erg lang geduurd en bijvoorbeeld Duitse vakbonden lagen lang dwars. Omdat er weinig overlap is in de markten die SSAB en Tata Steel Nederland bedienen, verwacht Narendran bij de nieuwe deal weinig concurrentiebezwaren vanuit Brussel.

SSAB is niet geïnteresseerd in het zwaar verlieslatende Britse deel van Tata Steel. Daarom is Tata Steel alvast begonnen met een proces om Tata Steel Nederland en Tata Steel UK van elkaar te scheiden. Narendran heeft de indruk dat het inmiddels niet meer zo slecht gaat met de Britse activiteiten als voorheen. Ze zouden al bijna quitte draaien. Tata Steel blijft ook in gesprek met de Britse regering over mogelijke maatregelen om de toekomst van de Britse tak op de lange termijn veilig te stellen. Daarbij worden alle opties bekeken om het bedrijf zelfvoorzienend te maken, zonder dat er in de toekomst enige financiële steun vanuit India nodig is.

Meer uit Financieel

Duizenden woningen zijn te bezichtigen tijdens Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Woningverkopers openen zaterdag hun deuren voor potentiële kopers tijdens de Open Huizen Dag. Daar komen waarschijnlijk tienduizenden bezoekers op af. Makelaarsorganisatie NVM kan nog niet zeggen hoeveel bezoekers deze editie worden verwacht of hoeveel huizen opengaan. Volgens huizenwebsite Funda doen meer dan 9000 woningen mee. De NVM meldt dat er nog steeds aanmeldingen kunnen binnenkomen.

1 uur geleden
Overwegend verliezen op Wall Street terwijl shutdown dreigt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine verliezen het weekend ingegaan. Onder meer de dreiging van een zogenoemde shutdown drukte op het sentiment. Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om zo'n scenario nog af te wenden heeft het vrijdag niet gered. Als er niet snel een oplossing komt, komen Amerikaanse overheidsdiensten zondag al zonder geld te zitten.

6 uur geleden
Topman de Bijenkorf: consument houdt steeds meer hand op de knip

AMSTERDAM (ANP) - De consument houdt steeds meer de hand op de knip. Daarop wijst topman Giovanni Colauto van de Bijenkorf in een toelichting op de jaarcijfers van de warenhuisketen. Volgens hem zijn de omstandigheden in de winkelbranche momenteel daarom "erg uitdagend".

7 uur geleden
Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiële spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiële stabiliteit.

8 uur geleden
Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

10 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

10 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

11 uur geleden