Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tata Steel Nederland losgekoppeld van Britse tak

Tata Steel Nederland losgekoppeld van Britse tak

IJMUIDEN (ANP) - Staalconcern Tata Steel Nederland is definitief losgekoppeld van de slecht presterende Britse tak. Het bedrijf met de hoogovens in IJmuiden gaat zelfstandig verder. Het voornemen voor de opsplitsing van Tata Steel Europe werd in juni aangekondigd en nu is dat proces afgerond.

Tata Steel Nederland en Tata Steel UK opereren voortaan als twee zelfstandige bedrijven naast elkaar. In de nieuwe structuur is er geen operationele Tata Steel Europe-organisatie meer. De directie van Tata Steel Nederland valt nu rechtstreeks onder de verantwoordelijkheid van het moederbedrijf in India.

"De splitsing vandaag is een historisch moment, na 22 jaar samenwerking met de Britse collega’s. Onlangs maakte Tata Steel Nederland ook de keuze voor de waterstofroute als onderdeel van de duurzaamheidsstrategie bekend. Daarmee is de richting voor de toekomst duidelijk: groen staal in een schone leefomgeving. Over een aantal jaar staat in IJmuiden een wezenlijk ander en duurzamer staalbedrijf", zegt het concern een verklaring.

Uitdagingen

Vakbond FNV laat weten "verheugd" te zijn dat Tata Steel Nederland een zelfstandiger positie krijgt binnen Tata Steel. "Daarmee krijgen de directie en de werknemers in IJmuiden de toekomst voor Tata Steel Nederland weer grotendeels zelf in de hand", zegt FNV-bestuurder Cihan Lacin in een reactie.

"Nu ook de meer zelfstandige positie van Tata Steel Nederland een feit is, zijn alle eisen, zoals FNV Metaal die gesteld had tijdens de 24 dagen durende staking van afgelopen jaar, gerealiseerd. Wij realiseren ons dat er nog veel uitdagingen voor het bedrijf en haar werknemers liggen, maar de kans dat deze succesvol kunnen worden overwonnen is met deze opsplitsing en de verduurzamingsplannen fors toegenomen", aldus Lacin.

Meer uit Financieel

Vakbond FNV kondigt werkonderbrekingen aan in houthandel

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV roept medewerkers in de houthandel op om komende tijd soms voor bepaalde tijd hun werk neer te leggen. Daarmee wil de bond zijn eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten. De eerste werkonderbrekingen staan maandag gepland bij een reeks vestigingen van Jongeneel en PontMeyer in Den Bosch, Eindhoven, Oss en Tilburg.

1 uur geleden
Chinese lotenverkoop fors omhoog te midden van haperende economie

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De verkoop van loten voor loterijen is fors omhoog gegaan in China, te midden van de toegenomen zorgen over de Chinese economie en de flink opgelopen jeugdwerkloosheid. Volgens de laatste cijfers van de overheid van het Aziatische land ligt de lotenverkoop dit jaar vooralsnog meer dan 50 procent hoger dan vorig jaar.

2 uur geleden
Koers Bitcoin kent eerste kwartaalverlies van dit jaar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin kende van juli tot en met september zijn eerste kwartaalverlies van dit jaar. 's Werelds meest bekende cryptomunt, die momenteel wordt verhandeld rond de 27.000 dollar, zakte ongeveer 11 procent in waarde. Volgens kenners heeft dat onder meer te maken met de toegenomen onzekerheid over de economie en het vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk nog langere tijd op een hoog niveau zal blijven. Ook is er de laatste tijd veel onrust rond de grote cryptobeurs Binance.

3 uur geleden
Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

5 uur geleden
Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

21 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

1 dag geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

1 dag geleden