Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tata Steel bereikt akkoord over Brits steunpakket

Tata Steel bereikt akkoord over Brits steunpakket

LONDEN (ANP) - Tata Steel heeft een overeenkomst gesloten met de Britse regering over een steunpakket van 500 miljoen pond, omgerekend ruim 580 miljoen euro, voor de grootste staalfabriek van het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt de staalfabrikant vrijdag op zijn website. Eerder werd door Britse media al gemeld dat Tata Steel dicht bij een akkoord zou zijn. Het concern heeft al langer betoogd dat overheidssteun nodig is om het hoogovencomplex in Port Talbot in Wales open te houden.

Het akkoord maakt deel uit van een totale investering van 1,25 miljard pond, inclusief de overheidssubsidie van maximaal 500 miljoen pond, in het moderniseren van de staalproductie in Port Talbot met elektrische hooghovens. Het geld moet Tata Steel, dat zelf 700 miljoen pond investeert, helpen om de fabriek in Wales te vergroenen en het bestaan voor de lange termijn te verzekeren. Het bedrijf spreekt van de grootste investering in de Britse staalindustrie sinds decennia en de eerste grote stap in de richting van het koolstofvrij maken van de staalindustrie van het land.

De staalfabriek beschikt nu over twee hoogovens die 24 uur per dag werken om staal te produceren. Bij de fabriek, een van de grootste vervuilers van het Verenigd Koninkrijk, werken ongeveer 4000 mensen. Volgens Tata Steel zal met de voorgestelde investering een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid behouden blijven. Het bedrijf geeft daarbij aan overleg te zullen plegen met de vakbonden over het voorgestelde transitietraject dat drie jaar gaat duren.

Verwoestende klap

De Britse vakbonden spreken volgens de BBC echter van een "verwoestende klap" voor de Britse staalindustrie. Het project zal volgens de bonden waarschijnlijk leiden tot een verlies van 3000 banen in heel het Verenigd Koninkrijk.

De staalfabriek in Port Talbot viel voorheen onder dezelfde Europese divisie als Tata Steel Nederland, maar inmiddels is het Nederlandse deel met de staalfabriek in IJmuiden een opzichzelfstaand dochterbedrijf binnen het Indiase concern.

Meer uit Financieel

Schiphol weerspreekt versoepelde voorwaarden natuurvergunning

SCHIPHOL (ANP) - De voorwaarden om een natuurvergunning te krijgen, waren voor Schiphol hetzelfde als voor andere bedrijven. Dat zegt de luchthaven na mediaberichten van eerder deze week, waarin werd gesteld dat minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) de regels had afgezwakt.

23 minuten geleden
Vakbonden stellen Staat ultimatum om uitblijven zwaarwerkregeling

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en VCP hebben woensdag - op de Dag van de Arbeid - een ultimatum gesteld aan de Staat. De bonden willen dat de Staat meer doet om tot een permanente regeling te komen voor mensen met zware beroepen die eerder met pensioen willen. Gebeurt dat niet, dan dreigen acties en stakingen in verschillende sectoren.

34 minuten geleden
Veel kritiek op duurzaamheid moederbedrijf Knorr en Dove

LONDEN (ANP) - Aandeelhouders hebben veel kritiek geuit op de duurzaamheidsambities van Unilever, een bedrijf dat zich vaak laat voorstaan op zijn maatschappelijke engagement. Op het vlak van klimaat en mensenrechten zou het moederbedrijf van merken als Knorr, Dove en Persil tekortschieten, klonk het op de aandeelhoudersvergadering.

1 uur geleden
Starbucks hard onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Starbucks ging woensdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De koffieketen zag de verkopen in het afgelopen kwartaal voor het eerst sinds de coronacrisis afnemen. Vooral in China liep de omzet hard terug. Volgens financieel topvrouw Rachel Ruggeri merkt Starbucks dat consumenten over de hele wereld het zuiniger aan doen. De koffieketen verlaagde ook zijn vooruitzichten voor de rest van het boekjaar. Het aandeel werd daarop 15 procent lager gezet.

1 uur geleden
J&J wil zaak kankerverwekkend babypoeder voor 11 miljard schikken

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Medisch concern Johnson & Johnson (J&J) wil een slepende rechtszaak over een mogelijk kankerverwekkend babypoeder en andere talkproducten schikken voor 11 miljard dollar (10,3 miljard euro). Dat is 2,1 miljard dollar meer dan het bedrijf vorig jaar bood. Het gaat om tienduizenden claims.

2 uur geleden
Hoogeveen krijgt eerste nieuwbouw met verwarming op waterstof

HOOGEVEEN (ANP) - Netbeheerder RENDO mag waterstof gebruiken om nieuwbouwwoningen in Hoogeveen (Drenthe) te verwarmen, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gaat om een proef van minimaal vijftien jaar en het is volgens de toezichthouder de eerste keer dat waterstof in de nieuwbouw wordt gebruikt.

2 uur geleden
Britse toezichthouder onderzoekt OnlyFans om leeftijdsverificatie

LONDEN (ANP) - De Britse mediatoezichthouder Ofcom is een onderzoek gestart naar het erotische onlineplatform OnlyFans. De waakhond vraagt zich af of OnlyFans genoeg doet om te voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot pornografisch materiaal op het platform.

3 uur geleden