Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tank van shorttrackster Schulting is dag te vroeg leeg op WK

Tank van shorttrackster Schulting is dag te vroeg leeg op WK

SEOUL (ANP) - Suzanne Schulting sloot de WK shorttrack af met goud op de aflossing en de gemengde aflossing, maar oogde vooral vermoeid en mentaal gebroken. "Het lichaam is helemaal leeg", gaf ze toe, nadat de emoties vlak na het winnen van de aflossing ook al de overhand hadden genomen. "Maar ik moet ook trots zijn op wat ik heb gewonnen."

Schulting had na het winnen van goud op de 1500 meter zaterdag al gezegd dat ze voor deze WK tevreden wilde zijn als ze één keer goud haalde. "Ik voelde echter op de 500 meter al dat ik te kort kwam. Maar je moet nog een dag en wil jezelf bij elkaar houden", zei ze nadat ze genoegen had moeten nemen met zilver op de 500 meter. "Bij de 1000 meter voelde ik al dat ik de supervorm niet had. Ik was blij dat ik de finale had gehaald, maar het tankje was leeg."

Het deed de tweevoudig olympisch kampioene op de kilometer vooral ontzettend pijn dat ze niet de race kon rijden zoals ze had gewild. Ze liep tegen een straf op en werd vijfde. "Het heeft niet gelegen aan mijn inzet of de tactiek", zei Schulting. "Mijn lichaam wilde niet meer, het is volledig leeg en dat doet mij de meeste pijn. Ik was niet de krachtige Suzanne die ik normaal wel ben."

Toernooi gedomineerd

Toch vindt Schulting ook dat ze trots moet zijn. "Het was mentaal gezien een hele pittige en zware dag voor me. Ik denk dat ik ook erg blij mag zijn dat ik vandaag nog twee keer wereldkampioen ben geworden op de aflossing en de gemengde aflossing. We hebben als Nederlandse shorttracksters het toernooi gedomineerd zoals nog nooit is voorgekomen. Dat is heel bijzonder."

Voor het komende seizoen hoopt Schulting de zaken wel anders aan te gaan pakken. "Het is duidelijk dat de tank meer leeg is dan de andere jaren. Dit seizoen heeft zijn tol geëist. Ik moet wel goed op mezelf letten."

Reactie bondscoach Kerstholt

Schulting weet van zichzelf dat ze er iedere wedstrijd wil staan en rijdt om te winnen. "Zodra de eerste wedstrijden er zijn sta ik aan de start alsof het de Olympische Spelen zijn al zijn het maar plaatsingswedstrijden. Ik denk dat het zeker goed is dat ik het daar met de staf over ga hebben en dat die mij in bescherming nemen. Ik neem mezelf in bescherming en dat moet gestimuleerd worden door de staf. Ik heb het gevoel dat dat aan de orde is."

Bondscoach Niels Kerstholt beaamt ook dat het tijd voor rust is, maar dat Schulting wellicht voor het komende seizoen iets meer vrijaf nodig heeft. "Het belangrijkste is dat ze mentaal even een stap terugdoet en de rust pakt, want het hakt erin, ook op je lichaam."

Meer uit Sport

Schaatsster Hersman krijgt kans bij Team IKO

GRONINGEN (ANP) - Schaatsster Pien Hersman heeft een contract getekend voor drie jaar bij Team IKO. De 19-jarige sprintster komt over van het KNSB Talent Team Noordwest. Ze is de dochter van oud-schaatsers Martin Hersman en Colette Zee.

1 uur geleden
Jokic helpt basketballers Denver aan zege op gehavende 76'ers

DENVER (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets hebben met enige moeite Philadelphia 76'ers verslagen. Nikola Jokic speelde een hoofdrol bij de thuisploeg met zijn 29e 'triple-double' van het seizoen. De Serviër kwam tot 25 punten, 17 rebounds en 12 assists tegen een ploeg die sterspelers Joel Embiid en James Harden miste.

4 uur geleden
Tennisster Andreescu verlaat toernooi Miami in rolstoel

MIAMI (ANP) - Tennisster Bianca Andreescu heeft moeten opgeven bij het tennistoernooi van Miami. De Canadese liep in haar partij in de vierde ronde tegen de Russin Ekaterina Aleksandrova een blessure op aan haar linkerenkel. Na behandeling moest ze de baan in een rolstoel verlaten. Aleksandrova had de eerste set na een tiebreak gewonnen. Maar in de tweede set leidde Andreescu, winnares van de US Open in 2019, met 2-0.

5 uur geleden
Tennisser Auger-Aliassime strandt in derde ronde in Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Félix Auger-Aliassime is in de derde ronde van het masterstoernooi van Miami uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Canadees verloor in twee sets van de Argentijn Francisco Cerundolo: 6-2 7-5.

14 uur geleden
Wielerbond KNWU boos op politie om nieuwe regels motorbegeleiding

ARNHEM (ANP) - Wielerbond KNWU vreest dat dit jaar een aantal koersen niet kan doorgaan omdat er door de politie wijzigingen zijn aangebracht in de werkwijze. Bij veel wielerwedstrijden zijn motoragenten nodig om het verkeer te regelen. Vanwege een tekort mochten de afgelopen jaren ook motoragenten met een zogenoemde C1-opleiding worden ingezet, die niet gespecialiseerd zijn in het begeleiden van koersen. Nu dat - volgens de KNWU plotseling - verboden is, dreigen rigoureuze aanpassingen van de wielerkalender.

23 uur geleden
IOC buigt zich over grootste 'hoofdpijndossier' voor Spelen 2024

LAUSANNE (ANP) - Het bestuur van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vergadert dinsdag in Lausanne over het grootste 'hoofdpijndossier' in de aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs. Mogen sporters uit Rusland en Belarus volgend jaar onder neutrale vlag meedoen, terwijl de oorlog in Oekraïne nog steeds voortduurt? Dat is de vraag die voor heel wat verdeeldheid in de sportwereld zorgt.

1 dag geleden
Poolse regering tegen deelname Russen aan Spelen

WARSCHAU (ANP) - Sporters uit Rusland en Belarus moeten worden uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen totdat Rusland zijn troepen terugtrekt uit Oekraïne. Dat stelt de regering van Polen in reactie op de plannen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om atleten uit beide landen onder voorwaarden toe te laten in Parijs.

1 dag geleden