Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tandartsenpraktijken gaan op in grootste mondverzorger ter wereld

Tandartsenpraktijken gaan op in grootste mondverzorger ter wereld

OOSTERHOUT (ANP) - De Nederlandse tandartsenpraktijkgroep Curaeos, die vestigingen heeft door heel Europa, wordt overgenomen door het Duits-Zwitserse bedrijf Colosseum Dental Group. Curaeos zat in zwaar weer, onder meer door de coronacrisis en de lockdowns waardoor tandartspraktijken tijdelijk moesten sluiten. Als de overname rond is, ontstaat volgens de partijen de grootste organisatie op het gebied van mondverzorging ter wereld.

Curaeos heeft 186 praktijken. Het hoofdkantoor is in het Brabantse Oosterhout. Behalve in Nederland heeft de onderneming vestigingen in Duitsland, Denemarken, België en Italië. De Nederlandse praktijken werken nog veelal onder hun eigen naam, of behoren tot een merk van Curaeos zoals Samenwerkende Tandartsen.

"Patiënten zullen weinig van de overname merken, behalve dat we in de toekomst meer kunnen investeren in de praktijken", legt een woordvoerder van Curaeos uit. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht.

Curaeos kwam vorig jaar nog in de problemen door schulden. Volgens Het Financieele Dagblad moesten schuldeisers veel geld kwijtschelden en moest de toenmalige eigenaar, de Zweedse investeerder EQT Private Equity, tientallen miljoenen euro's bijstorten.

De nieuwe eigenaar Colosseum is nu al actief in negen Europese landen en de Verenigde Staten. Na de overname zal het bedrijf in twaalf landen actief zijn met ruim achthonderd praktijken en meer dan 13.000 medewerkers. Het bedrijf zal dan een omzet hebben van ongeveer 1,5 miljard euro. Voor de overname moet nog formeel goedkeuring komen van toezichthouders.

Meer uit Financieel

Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

56 minuten geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

1 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

2 uur geleden
Chipmaker Broadcom zakt op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Broadcom behoorde donderdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op een bericht van techwebsite The Information dat Google-moederbedrijf Alphabet overweegt de chipfabrikant te laten vallen als leverancier van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) zodra het techconcern zijn eigen chips heeft ontwikkeld. Dat zou mogelijk al in 2027 kunnen gebeuren.

4 uur geleden
Mediatycoon Rupert Murdoch met pensioen, weg bij News Corp en Fox

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Mediamagnaat Rupert Murdoch gaat met pensioen en treedt af als voorzitter van zijn mediabedrijven News Corp en Fox. Zijn zoon Lachlan Murdoch neemt de taken van hem over.

4 uur geleden
Elektronicaketen BCC doet aanvraag voor bankroet

AMSTERDAM (ANP) - BCC heeft faillissement aangevraagd, bevestigt de elektronicaketen. De keten vroeg vorige week al uitstel van betaling aan, naar eigen zeggen als gevolg van "aanhoudende en toenemende zware marktomstandigheden". BCC heeft zestig vestigingen, verspreid door het land. Bij het bedrijf werken ruim 1100 medewerkers.

5 uur geleden
Britse rente ongewijzigd op drukke dag centrale banken

LONDEN (ANP) - De Bank of England (BoE) heeft het belangrijkste rentetarief in het Verenigd Koninkrijk onveranderd gelaten. Op de financiële markten werd aan het begin van de week nog gerekend op een renteverhoging met een kwart procentpunt. Een dag voor het rentebesluit nam de hoop op een rentepauze echter toe, na een onverwachte afkoeling van de Britse inflatie in augustus. Ook de Zwitserse centrale bank hield donderdag de rente onverwachts onveranderd op een drukke vergaderdag van de centrale banken. In Noorwegen, Zweden en Turkije gingen de rentetarieven wel verder omhoog.

6 uur geleden