Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Talpa teleurgesteld in ACM-advies over FM-frequenties

Talpa teleurgesteld in ACM-advies over FM-frequenties

HILVERSUM (ANP) - Talpa heeft "met teleurstelling" kennisgenomen van het advies van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) over de verdeling van de FM-frequenties. De toezichthouder vindt dat een mediabedrijf straks nog maar over drie vergunningen mag beschikken en dat zou betekenen dat één van de zenders van Talpa van de FM verdwijnt.

"We zijn dit momenteel aan het bestuderen en wachten af hoe het wordt verwerkt in de veilingregels", laat een woordvoerder van Talpa Network desgevraagd weten. Onder het mediabedrijf vallen Radio 10, Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica. Als het ministerie van Economische Zeken het advies overneemt zou dat betekenen dat een van de vier zenders straks alleen nog digitaal beluisterd kan worden. Talpa zou er ook voor kunnen kiezen om een van de zenders af te stoten.

De ACM deelde het advies donderdag met het ministerie van Economische Zaken. Volgens de waakhond moet met een regeling voor drie vergunningen per bedrijf worden voorkomen dat één of twee partijen de hele markt domineren en ontstaat er op die manier meer concurrentie.

FM-frequenties onder de hamer

De FM-frequenties gaan volgend jaar opnieuw onder de hamer. De rechter schrapte in juli het plan van de vorige minister van Economische Zaken om de huidige zendvergunningen, die op 31 augustus afliepen, met drie jaar te verlengen. Dat besluit was genomen om de radiostations tijd te geven om te herstellen van de lage advertentie-inkomsten in coronatijd. Radiostation KINK, dat nu niet over een FM-frequentie beschikt, spande daarop een rechtszaak aan omdat het station twijfels had bij die coronaschade en een noodverlenging disproportioneel vond.

In plaats van drie jaar werden de vergunningen met één jaar verlengd.

Meer uit Binnenland

Nieuwe Tweede Kamer wordt geïnstalleerd, met 68 nieuwkomers

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wordt woensdag in haar nieuwe samenstelling geïnstalleerd. De Kamer krijgt 68 nieuwe leden, van wie er veel in de nieuwe fractie van verkiezingswinnaar PVV komen. Ook NSC, dat in één klap met twintig zetels in de Kamer komt, levert veel nieuwe Kamerleden. Samen met dertien terugkerende Kamerleden en 69 blijvers leggen de nieuwelingen hun eed of belofte af.

2 uur geleden
Onderzoeksraad komt met rapport bootongeluk Terschelling

DEN HAAG (ANP) - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) presenteert woensdag het onderzoeksrapport naar de aanvaring tussen een watertaxi en een veerboot bij Terschelling in oktober 2022. Bij dat bootongeluk kwamen drie mannen en een kind om het leven en raakten vier anderen gewond. Het lichaam van de 12-jarige jongen werd nooit gevonden.

2 uur geleden
Onderzoek: 8,8 miljard fossiele subsidie naar 10 grote bedrijven

AMSTERDAM (ANP) - Tien grote energie- en industriebedrijven in Nederland krijgen samen ieder jaar gemiddeld 8,8 miljard euro aan fossiele subsidies, concludeert onderzoeksbureau Profundo na een inventarisatie in opdracht van Milieudefensie.

4 uur geleden
Migranten van buiten Europa wonen relatief vaak in de Randstad

DEN HAAG (ANP) - Migranten van buiten Europa wonen relatief vaak in gemeenten in de Randstad. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Amstelveen is hun aandeel het grootst. Het gaat daar om 25,2 procent van alle inwoners. In Amsterdam en Den Haag is het net iets minder dan een kwart.

5 uur geleden
CBS: minder kinderen per vrouw, maar aantal per moeder gelijk

DEN HAAG (ANP) - Dat er in Nederland al sinds 2010 minder kinderen gemiddeld per vrouw worden geboren, komt doordat meer vrouwen kinderloos blijven. Het aantal kinderen per moeder blijft namelijk gelijk.

5 uur geleden
UNICEF: Nederland heeft kinderarmoede niet kunnen verminderen

DEN HAAG (ANP) - Nederland is er de afgelopen jaren niet in geslaagd om armoede onder kinderen te verminderen. Dat concludeert UNICEF in een woensdag gepubliceerd rapport over kinderarmoede in 39 landen, waarbij de periode 2012-2014 is vergeleken met de jaren 2019-2021.

5 uur geleden
Zomercarnaval Rotterdam en graslandbevloeiing immaterieel erfgoed

DEN HAAG (ANP) - Het Zomercarnaval Rotterdam en de zogeheten techniek van graslandbevloeiing zijn op de internationale Unesco-lijst van immaterieel erfgoed gezet. Dat is dinsdag besloten tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Unesco Immaterieel Erfgoed Comité in Botswana, meldt de Nederlandse Unesco Commissie.

7 uur geleden