Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Talpa neemt radiostilte in acht tijdens Voice-onderzoek

Talpa neemt radiostilte in acht tijdens Voice-onderzoek

HILVERSUM (ANP) - Talpa doet gedurende het onafhankelijke onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The Voice of Holland geen mededelingen meer. Het mediabedrijf gaat ook niet in op uitlatingen die Johnny de Mol, zoon van bedenker van The Voice John de Mol, maandagavond deed in zijn eigen programma HLF8. Dat laat een woordvoerder van Talpa dinsdag weten aan het ANP.

Johnny de Mol stelde in de uitzending dat hij denkt dat zijn vader waarschijnlijk wel afwist van het seksueel grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen. De bandleider, de ex-vriend van zijn tante Linda, liet van het weekend weten dat hij eerder door "zijn opdrachtgever" was aangesproken op zijn ongewenste gedrag. Zender RTL en productiebedrijf ITV hebben gemeld niets af te hebben geweten van de praktijken van Rietbergen. Bedenker en uitvoerend producent John de Mol onthoudt zich tot nu toe van alle commentaar.

"De leidinggevenden wisten daarvan. Ik neem aan hij ook", zei Johnny maandagavond in HLF8 over zijn vader John. Johnny stelde verder te verwachten dat zijn vader misschien donderdag met een verklaring komt. Die dag wordt ook het programma BOOS uitgezonden waar het seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice uit de doeken wordt gedaan. De aankondiging van deze uitzending van het programma van Tim Hofman deed RTL besluiten The Voice onmiddellijk stop te zetten.

The Voice of Holland komt uit de koker van John de Mol. Hij bedacht de talentenjacht waarbij de deelnemers, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij Idols en X Factor, ongezien hun eerste auditie doen. De Mol verkocht het format met zijn productiehuis Talpa Media aan tientallen landen en won er diverse prijzen mee. Het succesvolle programma kwam in 2015 in handen van ITV toen John de Mol zijn Talpa Media voor honderden miljoenen verkocht aan de Britten.

Meer uit Binnenland

Medewerkers mediasector doen vanaf maart cursus respectvol gedrag

HILVERSUM (ANP) - Een onlinecursus over respectvol samenwerken is vanaf deze maand beschikbaar voor medewerkers van de bedrijven die zich hebben aangesloten bij het Mediapact Respectvol Samenwerken. De cursus moet bijdragen aan een "gedeelde norm" als het gaat om respectvol gedrag, aldus een woordvoerder van het samenwerkingsverband. Het is de bedoeling dat alle medewerkers in de mediasector, ongeacht contractvorm, de cursus voor eind juni voltooien. Het gaat volgens het Mediapact om duizenden mensen.

25 minuten geleden
Persoon zwaargewond door schietpartij in woning Schiedam

SCHIEDAM (ANP) - Een persoon is zondagavond gewond geraakt door een schietincident in een woning aan de Nieuwe Maasstraat in Schiedam. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Er zijn drie verdachten aangehouden in Schiedam en Maassluis.

9 uur geleden
Brand in verzorgingshuis in Drachten, pand ontruimd

DRACHTEN (ANP) - Zeventig bewoners van een zorgcomplex in Drachten zijn zondagmiddag elders opgevangen na een korte brand. Het vuur is uit, maar vanwege de rookontwikkeling moest een deel van het pand worden ontruimd. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand, zodat meerdere brandweereenheden konden worden opgeroepen.

12 uur geleden
Na ongeluk op A4 gevluchte bestuurder aangehouden in Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man uit Spanje aangehouden die in de ochtend betrokken was bij een aanrijding tussen twee auto's op de A4 bij Den Hoorn (Zuid-Holland). Na het ongeluk, waarbij de bestuurder van de andere auto gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

14 uur geleden
Man op spoor geduwd in Vlissingen, verdachte aangehouden

VLISSINGEN (ANP) - Een 36-jarige man uit Vlissingen is zaterdagavond gewond geraakt, nadat hij op het station van de Zeeuwse stad door iemand op het spoor was geduwd. De politie heeft een verdachte aangehouden.

16 uur geleden
COA: weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1973 mensen de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

16 uur geleden
Twee explosies dit weekend in zelfde straat in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD (ANP) - In Heerhugowaard is dit weekend twee nachten op rij een explosief afgegaan in dezelfde straat, meldt de politie. De explosies vonden plaats bij de voordeur van verschillende adressen op de Middenweg, in het noordoosten van de Noord-Hollandse plaats.

19 uur geleden