Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Talpa-baas wil na incidenten Jinek 'niet studio's op slot gooien'

Talpa-baas wil na incidenten Jinek 'niet studio's op slot gooien'

HILVERSUM (ANP) - Paul Römer, directeur Radio en Televisie van Talpa, wil niet "alle studio's op slot gooien en iedereen gaan controleren". Dat laat hij woensdag weten in het NPO-programma Spraakmakers, als reactie op een aantal incidenten bij de RTL-talkshow Jinek. Bij die incidenten verstoorden actievoerders de talkshow.

"Ik vind het ingewikkeld", aldus Römer. "Wat je niet wilt is dat straks elk publiek door een poortje moet voor een screening. Dat zou een rare toestand worden." In Jinek verstoorden dinsdagavond twee actievoerders in gele hesjes de uitzending om aandacht te vragen voor de misstanden in Qatar.

Römer doet dit incident af als een "flauwe studentengrap waar je zo min mogelijk aandacht aan moet besteden. Dan gaat het over. En als het niet overwaait, dan hebben we een probleem. Dan moeten alle studio's op slot en moeten we iedereen gaan controleren. Dan wordt het er niet gezelliger op". Er zijn al wel programma's in Hilversum waarvoor het publiek door een poortje moet voordat zij de studio betreden.

Reactie RTL en producent PilotStudio

RTL en producent PilotStudio lieten in een verklaring weten dat ze ervan balen dat de afgelopen weken "een aantal keer misbruik is gemaakt van onze gastvrijheid" bij Jinek. "Wij vinden het als programma ontzettend belangrijk om aandacht te besteden aan maatschappelijke discussies, bijvoorbeeld over Qatar of het klimaat, maar wij vinden wel dat die onderwerpen aan tafel moeten worden besproken op een nette manier", aldus de makers.

De makers beklemtonen dat de incidenten niet in scène zijn gezet. Of er extra maatregelen worden genomen om zulke voorvallen in de nabije toekomst te voorkomen, zeggen RTL en PilotStudio niet: "Veiligheid heeft uiteraard onze hoogste prioriteit, al kunnen we niet ingaan op vragen over de exacte veiligheidsmaatregelen."

Derde incident

Het was al de derde keer in korte tijd dat er een ongepland moment in een uitzending van Jinek was. Eind oktober lijmde een klimaatactivist zich vast aan de tafel toen Beau van Erven Dorens voor Jinek inviel. Een paar dagen later liepen enkele Oranjesupporters boos weg tijdens de uitzending toen het ook al over het WK voetbal in Qatar ging.

Meer uit Binnenland

Paar honderd mensen bij tentenprotest bij campus UvA

AMSTERDAM (ANP) - Bij het pro-Palestijnse protest bij de campus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn maandagavond een paar honderd mensen aanwezig. Ook tientallen medewerkers van de UvA hebben zich bij de demonstratie gevoegd.

1 uur geleden
OM: grote organisatie achter aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Achter de moordaanslag op 'tattookiller' Cor P. zat een criminele organisatie met "soldaten, moordmakelaars en opdrachtgevers". In het dossier vallen veelvuldig de namen van Jaouad F. en Ridouan Taghi, bleek maandag op de eerste dag van deze strafzaak in de rechtbank in Zwolle.

2 uur geleden
PSV-selectie met platte kar vertrokken voor toer door Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - De spelers van landskampioen PSV zijn iets na 17.00 uur vertrokken bij het Philips Stadion voor een rondrit met de platte kar door Eindhoven. Eindpunt is het Stadhuisplein waar de staf en selectie op het bordes van het stadhuis worden gehuldigd. Vlak voordat de spelers vertrokken, liepen ze met de kampioensschaal een ereronde door het stadion.

3 uur geleden
Advocaat Schouten staat kroongetuige Nabil B. opnieuw bij

DEN HAAG (ANP) - Advocaat Peter Schouten gaat kroongetuige in het Marengoproces Nabil B. weer bijstaan. Dat bevestigt Schouten maandag na berichtgeving door De Telegraaf. De advocaat helpt B. in het hoger beroep in de strafzaak tegen Ridouan Taghi.

4 uur geleden
Nederlandse F-35's naar Estland voor bewaking NAVO-luchtruim

DEN HAAG (ANP) - Nederland stuurt vanaf december maximaal tien F-35's naar Estland om daar bij te dragen aan de bewaking en beveiliging van het NAVO-luchtruim. Dat meldt demissionair defensieminister Kajsa Ollongren in een brief aan de Tweede Kamer.

5 uur geleden
Nederland en bondgenoten willen asielprocedure in niet-EU-landen

BRUSSEL (ANP) - Nederland en een aantal andere EU-lidstaten dringen aan op het omleiden van onderschepte asielzoekers naar niet-EU-landen. Daar zouden zij dan moeten afwachten of ze asiel krijgen in de Europese Unie, staat in een brief aan de Europese Commissie waaraan de lidstaten werken. Ook uitgeprocedeerde asielzoekers zouden er tot hun terugreis kunnen worden ondergebracht.

5 uur geleden
Negentig graven vernield op begraafplaats in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Op begraafplaats Daelwijck in de Utrechtse wijk Overvecht zijn afgelopen weekend negentig graven vernield. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente na berichtgeving door RTV Utrecht. De gemeente doet aangifte.

6 uur geleden