Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Talpa-baas denkt dat Derksen niet terugkomt, vrijdag gesprek

Talpa-baas denkt dat Derksen niet terugkomt, vrijdag gesprek

HILVERSUM (ANP) - Paul Römer, de directeur radio en televisie van Talpa Network, denkt niet dat Johan Derksen terugkomt op zijn besluit te stoppen met Vandaag Inside. Dat zei Römer vrijdagochtend op NPO Radio 1-programma Spraakmakers. Hij gaf hier voor het eerst tekst en uitleg over de kaarsenrel rond Derksen, die dinsdag in Vandaag Inside bekende in het verleden een dronken en bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars.

Derksen zou donderdagavond excuses maken in de uitzending. Maar in plaats daarvan zei hij dat hij wilde stoppen met het programma. "Ik denk niet dat hij nog over te halen is", aldus Römer. "Hij heeft duidelijk laten weten waar we staan en wat zijn besluit is. Hij heeft het vaker gezegd en keerde dan wel terug, maar ik denk dat hij het nu wel meent."

Römer wil en kan niet zeggen of dit ook het einde van het programma VI betekent. Presentator Wilfred Genee en vaste tafelgast René van der Gijp zeiden donderdagavond ook te stoppen als Derksen niet terugkeert. "Daar wordt vanochtend over gesproken, ik ga niet op die zaken vooruitlopen." De Talpa-baas weerspreekt geruchten op juicekanalen dat de drie mannen donderdag door Talpa zouden zijn gedwongen excuses te maken: "We zijn dit in gezamenlijk overleg overeengekomen. Deze mannen laten zich niet dwingen."

Verbijsterd

Römer vond vooral de reacties van de anderen op het kaarsenverhaal van Derksen "verbijsterend". "Ik zag daar dat in ons best scorende programma een van onze bekendste presentatoren live een misdrijf van vijftig jaar geleden aan het bekennen was. Maar ik vond nog verbijsterender hoe er werd gereageerd en het werd weggedaan als een gewone anekdote. Je kijkt en denkt: wat gebeurt hier? Hoe kan dit?"

Het mediabedrijf besloot om Derksen en zijn kompanen woensdagavond de kans te bieden zich te verweren. "Maar dat heeft niet goed uitgepakt. Die uitzending liep niet zoals we hadden gehoopt", aldus de Talpa-directeur. "De kern van het verhaal kwam niet naar voren. Namelijk dat er geen enkel tegenwicht werd geboden aan het verhaal van Johan en dat daardoor grote groepen in de Nederlandse samenleving zich geschoffeerd voelen. Dat kán in deze tijd niet meer. Oók niet in dit programma."

Meer uit Binnenland

Rutte: goed gesprek, maar geen knopen doorgehakt

DEN HAAG (ANP) - De top van het kabinet en de fractievoorzitters van de coalitie hebben donderdag in het Catshuis zo'n drie uur met elkaar gesproken over de koopkrachtproblematiek, het stikstofdossier en de vluchtelingencrisis. Het was volgens premier Mark Rutte een goed gesprek dat in prettige sfeer is verlopen, maar over de inhoud ervan wil hij niets zeggen. Er zijn geen knopen doorgehakt.

3 uur geleden
Mensen moeten weer buiten slapen bij aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel is voor "behoorlijk wat mensen" komende nacht geen onderdak en zij zullen de nacht buiten moeten doorbrengen, aldus een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Om hoeveel mensen het gaat is nog lastig in te schatten, maar volgens de woordvoerster "zullen het er waarschijnlijk meer zijn dan afgelopen nacht". Hoewel toen de verwachting was dat er genoeg plek zou zijn in Ter Apel, moesten er toch 70 mensen buiten slapen.

6 uur geleden
Paar honderd demonstranten bij 'asielhotel' Albergen

TUBBERGEN (ANP) - Bij het hotel in Albergen in de Overijsselse gemeente Tubbergen, dat is aangekocht door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA, zijn donderdagavond opnieuw veel demonstranten op de been. Het gaat om enkele honderden honderd bewoners die aanwezig zijn voor een plaatselijk protest tegen de komst van asielzoekers.

8 uur geleden
Bijna 95 procent van bedden voor Oekraïners bezet

DEN HAAG (ANP) - Het aantal beschikbare bedden voor gevluchte Oekraïners neemt amper toe, terwijl bijna 95 procent al bezet is. De bezettingsgraad was niet eerder zo hoog. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

10 uur geleden
Dutch Grand Prix wil duurzamer worden, weert auto's waar mogelijk

ZANDVOORT (ANP) - Elektrische bussen, deelscooters en fietsen. De organisatie van de Dutch Grand Prix zet dit jaar in op het verduurzamen van het Formule 1-weekend in Zandvoort en neemt daarbij afscheid van de auto. Reguliere bezoekers moeten het circuit op andere manieren bereiken.

11 uur geleden
Cel- en werkstraf voor uitlokken blokkade A18

ARNHEM (ANP) - Een 40-jarige man uit de gemeente Oost Gelre heeft donderdag 60 dagen cel, waarvan 56 dagen voorwaardelijk, en een werkstraf van 100 uur opgelegd gekregen van de politierechter in Arnhem voor het initiëren van een boerenprotest op de A18 bij Westendorp eind vorige maand. Hierbij werd de weg geblokkeerd en is afval gedumpt.

14 uur geleden
Amsterdamse scholier (15) aangehouden om wurgspel

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft begin deze maand een 15-jarige jongen laten aanhouden die vier scholieren buiten bewustzijn zou hebben gebracht tijdens het zogeheten stikspel, ook wel 'choking game' genoemd. De raadkamer van de rechtbank heeft de jongen uit voorlopige hechtenis geschorst, zodat hij "aan zijn gedrag gaat werken". Justitie maakt zich grote zorgen om de toenemende populariteit van het spel.

15 uur geleden