Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Talkshows NPO en RTL geheel in het teken van overlijden Elizabeth

Talkshows NPO en RTL geheel in het teken van overlijden Elizabeth

HILVERSUM (ANP) - Talkshows Jinek op RTL 4 en Op1 op NPO 1 staan donderdag geheel in het teken van het overlijden van de Britse koningin Elizabeth. In beide programma's komen verschillende koningshuis- en Engelandkenners praten over de dood van de 96-jarige vorstin.

Eva Jinek blikt in de uitzending op RTL 4 met haar gasten terug op het leven van Elizabeth, meldt haar redactie donderdag. Onder anderen de van origine Britse danser Barrie Stevens, Engelandkenner Tom Egbers en de Britse contrabassist Dominic Seldis schuiven aan. Ook Arno Kantelberg is aanwezig, net als de politiek redacteur van Jinek, Coks Donders. Verder wordt er geschakeld met RTL Nieuws-correspondent Erik Mouthaan in de Verenigde Staten. Hij zal ingaan op de sterke band tussen de VS en Groot-Brittannië.

Het vooraf aangekondigde interview dat Jinek onlangs opnam met Robbie Williams wordt bewaard voor een andere uitzending.

In Op1 doet correspondent Lia van Bekhoven verslag vanuit Londen. Oud-correspondent Peter Brusse vertelt over zijn tijd in Engeland en royaltydeskundigen Jeroen Snel en Justine Marcella vertellen over haar betekenis voor de vorstenhuizen. Joost Röselaers praat over zijn ervaring in Engeland als oud-predikant in Londen.

Meer uit Binnenland

Agractie: berichten uit Den Haag komen over als totale chaos

DEN HAAG (ANP) - Agractie spreekt van "totale chaos" over de boodschap die het kabinet vrijdagavond heeft afgegeven over de stikstofaanpak. Premier Mark Rutte zei na urenlang kabinetsberaad "versnelling aan te brengen" in het terugbrengen van de uitstoot van stikstof. Concreet werd Rutte niet.

2 uur geleden
Gegevens klagende omwonenden Tata Steel niet goed beschermd

VELSEN (ANP) - De persoonlijke gegevens van klagende omwonenden van staalfabriek Tata Steel zijn niet goed beveiligd geweest. Een ethisch hacker ontdekte dat hij voor- en achternamen, adressen, telefoonnummers en mailadressen van de klagers kon zien. Hij meldde dat vervolgens bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, die toezicht houdt op Tata Steel.

6 uur geleden
Helft Groningse gasputten gaat dit weekeinde dicht

DEN HAAG (ANP) - Zes van de elf resterende productielocaties voor Gronings aardgas gaan op 1 april dicht. De overige vijf boorputten blijven voorlopig nog op de waakvlamstand, zodat ze in geval van nood direct kunnen worden ingezet om extra gas te winnen. Dat meldt staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw).

8 uur geleden
Kapiteins aangemerkt als verdachte na fataal scheepvaartongeval

IJMUIDEN (ANP) - De beide kapiteins van de twee vaartuigen die betrokken waren bij het fatale scheepvaartongeval tijdens beloodsing voor de kust van IJmuiden donderdagavond, zijn door de officier van justitie aangemerkt als verdachte. De twee worden verdacht van dood door schuld, meldt een politiewoordvoerder.

10 uur geleden
Peter Gillis moet dwangsom van 200.000 euro aan Terneuzen betalen

TERNEUZEN (ANP) - De gemeente Terneuzen heeft Oostappen Groep BV van realityster Peter Gillis een dwangsom opgelegd van 200.000 euro. Dit omdat het bedrijf illegaal arbeidsmigranten heeft gehuisvest op vakantiepark Marina Beach. Daarnaast heeft de gemeente een nieuwe dwangsom van 400.000 euro in het vooruitzicht gesteld, als de arbeidsmigranten over drie maanden nog steeds op vakantiepark Marina Beach zitten.

10 uur geleden
Bij pensioenfonds PME zijn mogelijk ook inkomensgegevens gelekt

DEN HAAG (ANP) - Door een groot datalek zijn bij pensioenfonds PME mogelijk niet alleen namen, leeftijden, telefoonnummers en geslachten op straat komen te liggen, maar ook de inkomensgegevens van mensen die nog pensioen opbouwen. Dat laat het pensioenfonds voor metaal en techniek weten. Informatie over iemands inkomen is voor cybercriminelen goud waard.

11 uur geleden
White Lives Matter-activisten veroordeeld voor racistische actie

BREDA (ANP) - Drie activisten van de actiegroep White Lives Matter (WLM) zijn vrijdag bij de rechtbank in Breda veroordeeld tot taakstraffen van 80, 70 en 36 uur. Volgens de rechtbank maakten ze zich schuldig aan "groepsbelediging van mensen met een donkere huidskleur of een andere etniciteit".

11 uur geleden