Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Talkshows NPO en RTL geheel in het teken van overlijden Elizabeth

Talkshows NPO en RTL geheel in het teken van overlijden Elizabeth

HILVERSUM (ANP) - Talkshows Jinek op RTL 4 en Op1 op NPO 1 staan donderdag geheel in het teken van het overlijden van de Britse koningin Elizabeth. In beide programma's komen verschillende koningshuis- en Engelandkenners praten over de dood van de 96-jarige vorstin.

Eva Jinek blikt in de uitzending op RTL 4 met haar gasten terug op het leven van Elizabeth, meldt haar redactie donderdag. Onder anderen de van origine Britse danser Barrie Stevens, Engelandkenner Tom Egbers en de Britse contrabassist Dominic Seldis schuiven aan. Ook Arno Kantelberg is aanwezig, net als de politiek redacteur van Jinek, Coks Donders. Verder wordt er geschakeld met RTL Nieuws-correspondent Erik Mouthaan in de Verenigde Staten. Hij zal ingaan op de sterke band tussen de VS en Groot-Brittannië.

Het vooraf aangekondigde interview dat Jinek onlangs opnam met Robbie Williams wordt bewaard voor een andere uitzending.

In Op1 doet correspondent Lia van Bekhoven verslag vanuit Londen. Oud-correspondent Peter Brusse vertelt over zijn tijd in Engeland en royaltydeskundigen Jeroen Snel en Justine Marcella vertellen over haar betekenis voor de vorstenhuizen. Joost Röselaers praat over zijn ervaring in Engeland als oud-predikant in Londen.

Meer uit Binnenland

Nog meer gedupeerden melden zich bij meldpunt Babboe-bakfiets

AMSTERDAM (ANP) - Ruim 8500 bezitters van een Babboe-bakfiets hebben zich als gedupeerde gemeld bij de website bakfietsclaim.nl. Dat is zo'n 2200 meer dan afgelopen zondag, toen er nog ongeveer 6300 claims lagen bij het door advocatenkantoor Birkway gelanceerde meldpunt. Birkway heeft inmiddels ook een Engelstalige site gelanceerd voor niet-Nederlandse gedupeerden. Enkele honderden buitenlandse Babboe-bakfietsers hebben zich al gemeld, stelt het advocatenkantoor.

24 minuten geleden
Luchtalarm maakt na 2025 plaats voor NL-Alert op mobiele telefoon

DEN HAAG (ANP) - Het luchtalarm om de bevolking te waarschuwen voor calamiteiten wordt volgend jaar afgeschaft en vervangen door NL-Alert, een melding die via de mobiele telefoon binnenkomt. Demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz heeft dat besloten. Ze schrijft in een Kamerbrief dat het landelijk systeem met de sirenes, die elke eerste maandag van de maand worden getest, weinig voordelen biedt en nauwelijks grote successen had. Ook is de dekking van deze alarmering veel lager dan die van NL-Alert.

1 uur geleden
Slachtoffers Thijs Römer 'opgelucht' na intrekken hoger beroep

ASSEN (ANP) - De drie slachtoffers van Thijs Römer zijn "opgelucht" dat de 45-jarige acteur afziet van het hoger beroep in de onlinezedenzaak waarbij hij betrokken is. "We hadden het niet zien aankomen", laat hun advocaat Maartje Schaap weten.

2 uur geleden
Ouders overleden baby Helvoirt twee weken langer vast

HELVOIRT (ANP) - De ouders van de overleden baby die maandag werd gevonden in een woning in Helvoirt blijven twee weken langer vast, meldt het Openbaar Ministerie. De 34-jarige moeder en de 39-jarige vader werden maandagavond aangehouden omdat ze mogelijk een rol hebben gespeeld bij de dood van het jongetje.

2 uur geleden
Acteur Thijs Römer trekt hoger beroep onlinezedenzaak in

ASSEN (ANP) - Acteur Thijs Römer gaat toch niet in hoger beroep tegen de straf die hij vorig jaar kreeg opgelegd voor het online misbruiken van drie minderjarige meisjes. Dat meldt zijn advocaat Bénédicte Ficq op X. Daarmee gaat de 45-jarig Römer akkoord met de maand gevangenisstraf die hij uit moet zitten.

2 uur geleden
Racismecoördinator: politie-ervaringen van mensen serieus nemen

DEN HAAG (ANP) - De ervaringen van mensen met de politie moeten serieus genomen worden, en daarom pleit de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR) Rabin Baldewsingh voor vervolgonderzoek. Dat zegt een woordvoerster namens Baldewsingh in reactie op de Veiligheidsmonitor 2023 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat deed voor het eerst onderzoek naar de mate waarop afkomst en uiterlijk volgens mensen zelf aanleiding vormden voor een politiecontrole.

3 uur geleden
OM heeft contact met VAE over arrestatie Promes

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft contact met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) over de arrestatie van voetballer Quincy Promes in Dubai. Volgens een woordvoerder van het OM is Promes (32) aangehouden voor "een lokale overtreding".

4 uur geleden