Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Talibanstrijders zwaaien met kalasjnikovs in dierentuin Kabul

Talibanstrijders zwaaien met kalasjnikovs in dierentuin Kabul

KABUL (ANP/AFP) - In de dierentuin van de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn behalve de dieren nu ook gewapende Talibanstrijders te zien. Ze mengen zich met hun kalasjnikovs en andere vuurwapens tussen de bezoekers, onder wie veel kinderen.

Voor veel van de Talibanstrijders uit het achterland van Afghanistan is het de eerste keer dat ze in een stad zijn. In de dierentuin nemen ze selfies en poseren ze voor groepsfoto's, meldt een verslaggever van het Franse persbureau AFP.

De Taliban hebben het land stormenderhand weer ingenomen toen de Amerikanen zich vorige maand definitief terugtrokken.

Meer uit Buitenland

Kosovaren kunnen straks gemakkelijker naar EU reizen

BRUSSEL (ANP) - Kosovaren kunnen binnenkort gemakkelijker naar de Europese Unie reizen. Kosovo is een van de weinige Europese landen waar een visum nodig is voor toegang tot de EU, maar die eis vervalt uiterlijk eind volgend jaar.

24 minuten geleden
Begin van proces tegen verdachten aanslagen 2016 in Brussel

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Het proces tegen verdachten van betrokkenheid bij de bloedige aanslagen in Brussel in maart 2016 is van start gegaan. Het zou eigenlijk in oktober beginnen maar de maand ervoor maakte rechtbankvoorzitter Laurence Massart bezwaar tegen de afgescheiden glazen boxen waar de beklaagden in moesten. Die zijn nu vervangen door één grote glazen ruimte. De gecoördineerde zelfmoordaanslagen, twee op het vliegveld Zaventem en een in het metrostation Maalbeek, waren het werk van een terreurnetwerk dat in november het jaar ervoor bloedige aanslagen had gepleegd in Parijs. De terreurbeweging Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist.

1 uur geleden
Rusland wil volgend jaar 1,5 keer meer uitgeven aan leger

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland, dat Oekraïne is binnengevallen, wil volgend jaar 1,5 keer meer investeren in zijn strijdkrachten dan dit jaar. Moskou richt zich in het bijzonder op zijn nucleaire arsenaal, melden Russische media.

2 uur geleden
Chinese oud-president Jiang Zemin (96) overleden

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - De Chinese oud-president Jiang Zemin is overleden. Chinese staatsmedia melden dat hij woensdag op 96-jarige leeftijd is gestorven in Shanghai. Hij bezweek aan leukemie en orgaanfalen.

4 uur geleden
Politie grijpt in bij protesten in Zuid-Chinese stad Guangzhou

GUANGZHOU (ANP/AFP) - In de Zuid-Chinese stad Guangzhou zijn de protesten tegen coronamaatregelen in de nacht van dinsdag op woensdag geëscaleerd. Op sociale media gaan beelden rond van aanvaringen tussen de demonstranten en de politie, die daarbij bekogeld wordt. Ook is te zien dat mensen worden opgepakt.

4 uur geleden
Brussel: Russen voor speciaal hof en verdienen aan bevroren bezit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil de "agressie" van Rusland berechten met een nieuw, speciaal tribunaal. Daarnaast wil zij bevroren Russische tegoeden voorlopig investeren om daarmee geld te verdienen voor Oekraïne.

4 uur geleden
Ook Senaat VS neemt wet aan om opengesteld huwelijk te beschermen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat heeft een wet aangenomen die het huwelijk voor stellen van gelijk geslacht moet beschermen. De angst bestaat dat het Hooggerechtshof een uitspraak die dat recht garandeert terug zou kunnen draaien. Het Huis van Afgevaardigden nam de wet in juli al aan.

10 uur geleden