Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Talibanstrijders zwaaien met kalasjnikovs in dierentuin Kabul

Talibanstrijders zwaaien met kalasjnikovs in dierentuin Kabul

KABUL (ANP/AFP) - In de dierentuin van de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn behalve de dieren nu ook gewapende Talibanstrijders te zien. Ze mengen zich met hun kalasjnikovs en andere vuurwapens tussen de bezoekers, onder wie veel kinderen.

Voor veel van de Talibanstrijders uit het achterland van Afghanistan is het de eerste keer dat ze in een stad zijn. In de dierentuin nemen ze selfies en poseren ze voor groepsfoto's, meldt een verslaggever van het Franse persbureau AFP.

De Taliban hebben het land stormenderhand weer ingenomen toen de Amerikanen zich vorige maand definitief terugtrokken.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Walacra 1967 1 maand geleden
De Taliban kan, denk ik, nog wel wat leren van die dieren.

Meer uit Buitenland

Italiaanse anticorona-tsaar verdacht van verduistering miljoenen

ROME (ANP/AFP) - De Italiaanse topfunctionaris die de Italiaanse strijd tegen het coronavirus leidde, heeft mogelijk miljoenen euro's verduisterd bij de aankoop van Chinese mondkapjes. Tegen Domenico Arcuri, die in de media de anticorona-tsaar wordt genoemd, loopt ook een onderzoek voor ambtsmisbruik.

1 uur geleden
Duitse minister: coronanoodtoestand volgende maand ten einde

BERLIJN (ANP) - De noodtoestand die sinds het begin van de coronapandemie in Duitsland geldt, komt op 25 november ten einde als het parlement daarmee instemt, zegt minister van Volksgezondheid Jens Spahn volgens de krant Bild. De noodtoestand is de juridische basis van veel coronamaatregelen, maar een deel daarvan blijft volgens de bewindsman ook na volgende maand nog "absoluut noodzakelijk". Het gaan dan bijvoorbeeld om het vaccinatie- en testbeleid en hygiënevoorschriften.

1 uur geleden
Aanslagpleger Kongsberg doodde mensen toch niet met pijl en boog

OSLO (ANP/AFP) - De man die vorige week vijf mensen doodde in Noorwegen, deed dat met een "scherp voorwerp". Hij liep ook met pijl en boog rond, maar dat zou niet het moordwapen zijn geweest.

3 uur geleden
Drie partijen beginnen overleg over Duitse regeringscoalitie

BERLIJN (ANP/DPA) - Drie Duitse partijen zijn bereid onderhandelingen te beginnen over een regeringscoalitie. Als laatste partij ging maandag de liberale FDP akkoord, melden Duitse media. Eerder hadden de sociaaldemocratische SPD en de milieupartij De Groenen al ingestemd.

3 uur geleden
Amerikaanse ex-minister, diplomaat en generaal Powell overleden

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse ex-minister van Buitenlandse Zaken, diplomaat en voormalige generaal Colin Powell is op 84-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn familie overleed hij aan de gevolgen van complicaties van Covid-19, al was hij wel volledig ingeënt tegen het coronavirus. Hij was de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken van de VS en van 1989 tot 1993 de hoogste militair in het land.

4 uur geleden
Rusland sluit eigen missie bij de NAVO

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland sluit de eigen missie bij de NAVO. Als het bondgenootschap contact wil opnemen met de Russische regering, kan dat volgens minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov via de Russische ambassade in Brussel.

4 uur geleden
EU heeft meer dan 1 miljard Covid-19-vaccins uitgevoerd

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie heeft ruim een miljard Covid-19-vaccins die in de lidstaten zijn geproduceerd uitgevoerd sinds december vorig jaar. "We hebben een belangrijke mijlpaal gehaald met de levering van deze doses naar meer dan 150 landen, van Japan tot Turkije, van het Verenigd Koninkrijk tot Nieuw-Zeeland, van Zuid-Afrika tot Brazilië", zegt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. "Daarvan zijn ongeveer 87 miljoen doses aan armere landen geleverd via het Covax-programma."

6 uur geleden