Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Taliban wijzen onderhandelingsteam Afghaanse regering af

Taliban wijzen onderhandelingsteam Afghaanse regering af

KABUL (ANP/RTR) - De Taliban weigeren vredesgesprekken aan te gaan met het team van de Afghaanse regering. De samenstelling van de delegatie voldoet niet aan de eisen van de streng islamitische groepering. Volgens Talibanwoordvoerder Zabihullah Mujahid zijn niet "alle Afghaanse facties" vertegenwoordigd.

De Afghaanse regering maakte de samenstelling donderdag wereldkundig. De speciale gezant voor Afghanistan van de Verenigde Staten, Zalmay Khalilzad, was juist erg te spreken over de "inclusieve" samenstelling van het onderhandelingsteam.

Vorige maand tekenden de VS en de Taliban een akkoord om onderhandelingen mogelijk te maken tussen de opstandelingen en de Afghaanse regering. Lange tijd weigerden de Taliban te praten met president Ashraf Ghani en noemden hem een Amerikaanse stroman. In ruil voor het opstarten van de gesprekken trekken de Amerikanen en hun bondgenoten zich de komende veertien maanden terug uit het land.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Franse regering schrapt parade op 14 juli wegens corona

PARIJS (ANP) - De grote militaire parade die jaarlijks op de Franse nationale feestdag 14 juli in Parijs wordt gehouden, gaat dit jaar niet door. Om te voorkomen dat het evenement bijdraagt aan verspreiding van het virus, wordt die vervangen door een bescheiden militaire ceremonie op het Place de la Concorde.

1 uur geleden
Regeringsleger Libië zegt controle over Tripoli terug te hebben

TRIPOLI (ANP/RTR) - Het leger van de internationaal erkende regering in Libië zegt dat het de controle over de hoofdstad Tripoli weer in handen heeft. Dat zou betekenen dat het beleg door het Libische Nationale Leger (LNA) van krijgsheer Khalifa Haftar voorlopig is mislukt.

2 uur geleden
Al meer dan 440.000 coronabesmettingen in Rusland

MOSKOU (ANP/RTR) - In Rusland zijn in 24 uur ruim 8800 nieuwe gevallen van het nieuwe coronavirus vastgesteld. Het totaal komt daarmee op 441.108 besmettingen. Het land van 145 miljoen inwoners heeft 5384 sterfgevallen geteld die het gevolg zijn van het virus. Dat is relatief weinig.

3 uur geleden
Parlement Hongkong neemt omstreden wet aan

HONGKONG (ANP/RTR) - Het parlement van Hongkong heeft een omstreden wet aangenomen waardoor het verboden wordt om disrespect te tonen voor het volkslied van China. Het debat over de wetgeving ging gepaard met veel rumoer.

3 uur geleden
Politie VS schiet knielende man dood

VALLEJO (ANP) - Een 22-jarige ongewapende man is in de Amerikaanse staat Californië doodgeschoten terwijl hij geknield op de grond zat. Het incident gebeurde in de stad Vallejo, terwijl momenteel in de hele VS wordt gedemonstreerd tegen politiegeweld en racisme

4 uur geleden
Politie New York grijpt in bij protest in Brooklyn

NEW YORK (ANP/RTR) - De politie van New York heeft bij een protest tegen politiegeweld en racisme in de wijk Brooklyn ingegrepen. Dat meldt televisiezender CNN en is te zien op beelden op sociale media. De vreedzame mars werd tegengehouden door agenten.

7 uur geleden
George Floyd overleed door hart- en longfalen

WASHINGTON (ANP) - In het rapport van de officiële autopsie op het lichaam van George Floyd staat dat hij overleed door hart- en longfalen. De autopsie is uitgevoerd door de lijkschouwer van de autoriteiten in Minnesota. Dat melden Amerikaanse media.

7 uur geleden