Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Taliban-regime Afghanistan wil geen tv-series met vrouwen

Taliban-regime Afghanistan wil geen tv-series met vrouwen

KABUL (ANP/AFP) - Het radicaalislamitische Taliban-regime in Afghanistan heeft de Afghaanse tv-zenders opgeroepen niet langer series uit te zenden waarin vrouwen meespelen. Het zogenaamde ministerie voor de bevordering van deugd en het beletten van zonde gaf de zenders een dergelijke instructie.

Zenders moeten vermijden sentimentele series en soaps met vrouwen te tonen, luidt de waarschuwing. Verder moeten vrouwelijke journalisten een hoofddoek dragen als ze op het scherm verschijnen. Een eenvoudige sjaal, die de vrouwen meestal dragen, zou daarmee niet meer voldoen.

De zenders krijgen verder de opdracht geen programma's uit te zenden die indruisen tegen de zogenoemde islamitische en Afghaanse waarden. Het zijn geen regels, maar religieuze richtlijnen, aldus het ministerie.

Het is in ieder geval de eerste omvattende Taliban-poging greep op de talrijke zenders te krijgen sinds de fundamentalisten in augustus de controle over het hele land heroverden. Tijdens het eerdere Taliban-bewind van 1996 tot 2001 was het ministerie al de bewaker van de Taliban-leer. Televisie werd toen simpelweg verboden. Het departement werd opgedoekt toen de Taliban destijds hun machtspositie verloren, maar is nu heropgericht.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

SW12345 1 maand geleden
Typisch van zulke landen. Wij westerners hebben hier niets mee te maken.

Meer uit Buitenland

Macron wil abortus en milieu opnemen in Europese grondrechten

STRAATSBURG (ANP) - Het recht op abortus en de bescherming van het milieu moeten worden opgenomen in de grondrechten van de Europese Unie, vindt de Franse president Emmanuel Macron. De president, wiens land dit halfjaar de EU voorzit, wil deze zaken "uitdrukkelijker" beschermen.

1 uur geleden
Engeland stopt komende week met mondmaskers en coronapas

LONDEN (ANP/AFP/RTR) - Een groot deel van de coronamaatregelen in Engeland wordt volgende week donderdag opgeheven. Het is dan niet langer verplicht om mondkapjes te dragen en ook de thuiswerkplicht en het coronatoegangsbewijs vervallen, maakte premier Boris Johnson woensdag bekend.

1 uur geleden
Maximumstraf voor mensensmokkelaar om dood migranten in koelwagen

BRUGGE (ANP/BELGA) - De leider van een mensensmokkelbende moet vijftien jaar de Belgische gevangenis in voor de dood van 39 Vietnamese migranten op weg naar Engeland, ruim twee jaar geleden. De rechtbank in Brugge legde de Vietnamees Vo Van Hong de hoogst mogelijke straf op.

5 uur geleden
VS geven 200 miljoen dollar aan extra militaire hulp aan Oekraïne

WASHINGTON/KIEV (ANP/RTR) - De Verenigde Staten hebben afgelopen maand 200 miljoen dollar (ruim 176 miljoen euro) extra militaire hulp aan Oekraïne gegeven. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft dit laten weten op de dag dat buitenlandminister Antony Blinken in Kiev is aangekomen. Blinken bezoekt Oekraïne om het land steun te betuigen in het conflict met Rusland. Hij spreekt in Kiev met president Volodimir Zelenski en zijn Oekraïense collega Dmitro Kuleba.

5 uur geleden
Groep conservatieve parlementariërs beraamt val premier Johnson

LONDEN (ANP) - Een groep conservatieve parlementariërs probeert partijgenoot en premier Boris Johnson uit het zadel te wippen, omdat hij volgens hen niet kan aanblijven na de rel over borrels in Downing Street 10 tijdens lockdowns. Britse media speculeren dat er voldoende parlementsleden kunnen zijn om de fractie te dwingen een vertrouwensstemming over Johnson te houden.

6 uur geleden
Israël zet omstreden uitzetting in Oost-Jeruzalem door

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - De Israëlische autoriteiten hebben een Palestijnse familie in Oost-Jeruzalem uit hun huis gezet. De zaak zorgt voor ophef bij Palestijnen en leidde vooraf tot internationale oproepen aan Israël de huisuitzetting niet door te zetten. Het huis, dat meteen is gesloopt, stond in buurt Sheikh Jarrah. Huisuitzettingen die daar vorig jaar gepland stonden, zorgden toen voor een dagenlang gewapend conflict tussen Israël en Hamas.

6 uur geleden
Aanklager New York: patroon van fraude bij Trump Organization

NEW YORK (ANP/RTR) - De openbaar aanklager in New York beschuldigt het vastgoedbedrijf van oud-president Donald Trump en diens familie van "frauduleuze en misleidende" praktijken. Volgens procureur-generaal Letitia James heeft The Trump Organization zich herhaaldelijk schuldig gemaakt aan manipulatie van de waardering van eigendom voor belasting- en verzekeringsdoeleinden, meldt The New York Times op basis van rechtbankdocumenten.

7 uur geleden