Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Taiwan: meer economische sancties door China onwaarschijnlijk

Taiwan: meer economische sancties door China onwaarschijnlijk

TAIPEI (ANP/BLOOMBERG) - De economische maatregelen die China tegen Taiwan heeft ingesteld zullen waarschijnlijk geen grote invloed hebben op de handel tussen de twee landen, zeker gelet op de nauwe verwevenheid van de twee economieën. Dat stelt het Taiwanese ministerie van Financiën.

Volgens het hoofd statistiek van het ministerie, Beatrice Tsai, is er vooral in de elektronicasector van China en Taiwan sprake van sterke afhankelijkheid van elkaar. Zo haalt China verschillende noodzakelijke onderdelen uit Taiwan.

De spanningen tussen Beijing en Taiwan, dat door China als afvallige provincie wordt beschouwd, liepen vorige week op nadat China raketten afvuurde boven Taiwan. Ook werden handelsbeperkingen ingesteld op bepaalde landbouwproducten en bouwmaterialen. De acties van China hadden alles te maken met het bezoek van de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi aan Taiwan. Dat bezoek wordt door China als een provocatie gezien.

China en Hongkong zijn de grootste afzetmarkten voor Taiwan. Coronamaatregelen zitten de handel met het vasteland nog wel in de weg. In juli nam de Taiwanese export naar China met slechts 3 procent toe. De groei was eerder dit jaar nog dubbelcijferig. De uitvoer naar de Verenigde Staten nam vorige maand met bijna een kwart toe. China en Hongkong waren in juli goed voor 16 miljard dollar aan exportwaarde. Naar de VS werd voor 7 miljard dollar aan goederen verscheept.

Meer uit Financieel

Transavia schrapt meerdere vluchten om problemen met vliegtuigen

SCHIPHOL (ANP) - Transavia zag zich donderdag genoodzaakt om meerdere vluchten te schrappen om problemen met zijn vloot. Volgens de maatschappij konden zes vliegtuigen om uiteenlopende redenen niet worden ingezet. Claimorganisatie EUclaim schat dat door de annuleringen zo'n 1800 passagiers zijn gedupeerd.

24 minuten geleden
EU-leiders roepen op tot heffingen op Russische landbouwgoederen

BRUSSEL (ANP) - Er moeten snel importheffingen komen op landbouwproducten die vanuit Rusland of Belarus in de Europese Unie worden ingevoerd. Daartoe roepen de EU-regeringsleiders op na hun tweedaagse top-ontmoeting in Brussel.

28 minuten geleden
KLM hervat vrijdag vluchten naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM vliegt vanaf vrijdag weer dagelijks naar de Israëlische stad Tel Aviv. De luchtvaartmaatschappij staakte die vluchten onlangs omdat Iran tientallen drones afvuurde op Israël. Door de vluchten te hervatten onderscheidt KLM zich van bijvoorbeeld easyJet dat onlangs alle vluchten naar Israël opschortte tot eind oktober.

33 minuten geleden
EU-leiders nemen 'moeilijke' stap naar gezamenlijke spaarmarkt

BRUSSEL (ANP) - De EU-leiders hebben een "moedige, niet gemakkelijke" stap gezet naar een meer gezamenlijke markt voor spaargeld en investeringen. Ze onderkennen dat zo'n markt "cruciaal is voor de toekomst van de doelstellingen van de Europese Unie" en dat is al heel wat, zegt hun adviseur Enrico Letta.

34 minuten geleden
Rutte: Nederland wil soevereiniteit opgeven voor EU-interne markt

BRUSSEL (ANP) - Nederland is zonder meer bereid soevereiniteit op te geven aan de Europese Unie als het gaat om de Europese interne markt, heeft demissionair premier Mark Rutte gezegd. "De interne markt is het alfa en omega van de Europese Unie", volgens Rutte. "Maar deze markt is niet zo competitief als die van de Verenigde Staten."

2 uur geleden
Slecht weer remt jaarverkoop bier moederbedrijf Bavaria

LIESHOUT (ANP) - Bierbrouwer Royal Swinkels, bekend van merken als Bavaria, Palm, Swinckels en Uiltje, had vorig jaar last van het slechte weer in het voorjaar en najaar waardoor er minder bier werd verkocht. Ook de inflatie, verminderde koopkracht en het gedaalde consumentenvertrouwen drukten op de volumes.

2 uur geleden
Biotechnoloog Pharming hard omlaag op beurs na uitgifte obligaties

AMSTERDAM (ANP) - Biotechnoloog Pharming was donderdag een grote verliezer op de beurs in Amsterdam. De onderneming plaatste voor 100 miljoen euro aan obligaties die kunnen worden omgezet in aandelen. Voor beleggers betekent dit toekomstige winstverwatering, daarom werd het aandeel bijna 10 procent lager gezet. Verder waren chipbedrijven net als een dag eerder uit de gratie, terwijl de belangrijkste beursgraadmeters vlak tot licht hoger de handel uitgingen.

3 uur geleden